Phenom 2 X2 @3.8 dovoljan za 5870 ?

poruka: 19
|
čitano: 2.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Ukratko - uzeo sam Phenom 2 X2 550 BE,Asrock 790GXH ploču i 5870 XFX.Pošto nisam imao sreće - ništa od četri jezgre,pomoću CACC opcije sam uspio dobiti X3 koji je dovoljno stabilna za razne benzcmarke ali pri intezivnom igranju ili vrtnji Prime95 - sruši se prije ili kasnije.Sa dvije jezgre za sad je full stabilan na 3.8.Pošto na ljeto treba doći PhenomX6,ako se ne varam - definitivno uzimam ili X4 odma ili čekam X6,ali eto čisto rasprave radi - da li je Phenom X2 na 3.8 (inače riječ je o C2 reviziji) dovoljan da bi gurao 5870,vaše mišljenje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da ne,

Ja imam 5850 i i7 920, sto ga vise clockam to bolje grafa radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da ne.

Ja imam 5850 i i7 920, sto vise proc clockam to bolje grafa radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Phenom 2 X2 @3.8 dovoljan za 5870 ?

a mogli bi zakaj nebi mogli....

nego zanima  me dali si ga clocko na stock cooleru ili si novi uzimao???

i kakve su ti temperature???

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
16 godina
neaktivan

Po meni je dovoljno dobar tako da ne mijenjas sada bezveze proc za Phenoma x4 kada je upravo u igrama najmanja razlika izmedju doticnih jer takt radi svoje.

Uostalom pogledaj:

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=97&p2=88&c=1

Da se radi o nekoj zahtjevnoj aplikaciji di ces dobit 80% na performansama onda ok, ali u igrama od 0-20% je bezveze.

Pricekaj novu generaciju...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ostavi tako kako jes ,pa pričekaj novu generaciju  onda zamjeni procesor Osmijeh

RIDER
16 godina

Nije vam palo na pamet da softver bolje radi zato što je procesor bolji, a ne zato što "hrani" bolje grafičku karticu? U igrama se ne radi samo o grafici, ima tu nešto i računanja...

Miran si što se tiče grafike, sve ti je igrivo, ne brini se.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

grafa ti je super al nece bit 100% iskoristena zbog procesoraIzlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, htio bi se nadovezat al s drugim komponentama.
Zanima me dali će mi 4850 VAPOR-X 1GDDR3 [CFX] raditi dostojno na Q9550?

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bmw m5 kaže...

Da ne otvaram novu temu, htio bi se nadovezat al s drugim komponentama.
Zanima me dali će mi 4850 VAPOR-X 1GDDR3 [CFX] raditi dostojno na Q9550?

Naravno da hoće, taj proc je zvjerka bio bi dosta i za 5870.

http://www.hr-invites.com/register.php (torrenti i pozivnice)
17 godina
QFlash kaže...

Ukratko - uzeo sam Phenom 2 X2 550 BE,Asrock 790GXH ploču i 5870 XFX.Pošto nisam imao sreće - ništa od četri jezgre,pomoću CACC opcije sam uspio dobiti X3 koji je dovoljno stabilna za razne benzcmarke ali pri intezivnom igranju ili vrtnji Prime95 - sruši se prije ili kasnije.Sa dvije jezgre za sad je full stabilan na 3.8.Pošto na ljeto treba doći PhenomX6,ako se ne varam - definitivno uzimam ili X4 odma ili čekam X6,ali eto čisto rasprave radi - da li je Phenom X2 na 3.8 (inače riječ je o C2 reviziji) dovoljan da bi gurao 5870,vaše mišljenje ?

I vise je nego dovoljan kaj drugo i jos na 3.8 ghz, gura on tu graficku bez frke i jos mu ostane snage za sastrane procitat novine mos bit miran nema problema niti moras mjenjat proc na X4 nema potrebe zapravo.Cool

16 godina
protjeran

Inače cooler nije stock,nego Arctic Cooloing Freezer 64,proc jedva prelazi 40c i nakon cijelonoćnog raidanja wow  te napucavanja u MW2.Dodatni protok zraka u kućištu (jedan 12 mm upuhuje zrak s prijeda dok dva 80mm izvlače topli zrak,sva tri dodatna su na istoj visini cpu hladnjaka),uredno posloženih kablova, pomaže pri skidanu temp a tu je i solidna mast,True Silver 5.Ide i na 3.9 ali ne zelim dodatno dizati vcore,trenutno je na 1.450,na 1.425 se srusi.

Ok,hvala na odgovorima.Najvjerovatnije cekam Phenom X6,do tad pada cijena i 5870,pa se usput napravi i crossfire,al onda ide i novo napjanje,a vjerovatno i kućište,eh...skup sport :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Rasprave radi, kad si išao na 5870 zašto nisi odmah u startu išao na X4? Tako ne bi uopće trebao razmišljati ni o X6 ni o bilo kakvoj promjeni procesora u dogledno vrijeme

AMD / ATI all the way
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Cele303 kaže...

Rasprave radi, kad si išao na 5870 zašto nisi odmah u startu išao na X4? Tako ne bi uopće trebao razmišljati ni o X6 ni o bilo kakvoj promjeni procesora u dogledno vrijeme

Jer je omjer otključanih Phenom X2 na puni Phenom X4 8 naprema 2,dakle 80% im se da otključat dvije dodatne jezgre.A ploča koju sam uzeo ima i dodatnu opciju za zaključavanje pojedinačne jezgre,u slučaju da jedna ne radi da se dobiti X3 time,nažalost nisam imao sreće,dok je frend s istom kombinacijom ploče i mbo (skupa smo uzeli dijelove) - sretniji od mene i rade mu sve 4 uredno.

16 godina
neaktivan

A ja sam mislio da se u zadnje vrijeme skoro svaki Phenom x2 može pomoću CACCA bar u x3 otključati...

nesreća...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stipica_zd kaže...

A ja sam mislio da se u zadnje vrijeme skoro svaki Phenom x2 može pomoću CACCA bar u x3 otključati...

nesreća...

CACC zaključava jezgre, a ne otključava,ali znam na što misliš. To je samo u slučaju da ti ACC otključa preostale 2 jezgre i da je jedna od njih netabilna pa je zaključaš sa CACC i tako dobiješ kako tako stabilnog triple-a (x3).

Ak ti se neće bootat sa ACC na auto moš se pozdravit.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan

Probaj sa opcijom u biosu All core u istoj opciji gdje i Auto u ACC možda tako uspiješ ja sam probao i sa tom opcijom i radiOsmijeh i onda istestiraj pa probaj sa drugom opcijom prvo zaključati jezgru opcijama 0,1,2 ili 0,1,3

glede otključavanja u X3 možda uspije neka kombinacija.

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
vava kaže...

Mislim da ne,

Ja imam 5850 i i7 920, sto ga vise clockam to bolje grafa radi.

pazi da se ne "precklokaš", pa da bude R.I.P i procu i matičnoj. Cool

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
16 godina
protjeran
Smille kaže...

Probaj sa opcijom u biosu All core u istoj opciji gdje i Auto u ACC možda tako uspiješ ja sam probao i sa tom opcijom i radiOsmijeh i onda istestiraj pa probaj sa drugom opcijom prvo zaključati jezgru opcijama 0,1,2 ili 0,1,3

glede otključavanja u X3 možda uspije neka kombinacija.

Probao sam sve kombinacije,i jedino sa isključenom 0 kezgrom radi kao X3 ali nestabilno,ostale se kombinacije ruše tijekom bootanja.Pokušat ću sa All Core, na auto se ruši odma.

- Update:pokušao sam sa All core,isti problem kao i sa Auto opciji kod ACC postavke,isti problem s jezgrama,loš primjerak,jbg.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 18:35 (QFlash).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice