Ukratko - uzeo sam Phenom 2 X2 550 BE,Asrock 790GXH ploču i 5870 XFX.Pošto nisam imao sreće - ništa od četri jezgre,pomoću CACC opcije sam uspio dobiti X3 koji je dovoljno stabilna za razne benzcmarke ali pri intezivnom igranju ili vrtnji Prime95 - sruši se prije ili kasnije.Sa dvije jezgre za sad je full stabilan na 3.8.Pošto na ljeto treba doći PhenomX6,ako se ne varam - definitivno uzimam ili X4 odma ili čekam X6,ali eto čisto rasprave radi - da li je Phenom X2 na 3.8 (inače riječ je o C2 reviziji) dovoljan da bi gurao 5870,vaše mišljenje ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da ne,
Ja imam 5850 i i7 920, sto ga vise clockam to bolje grafa radi.
Mislim da ne.
Ja imam 5850 i i7 920, sto vise proc clockam to bolje grafa radi.
a mogli bi zakaj nebi mogli....
nego zanima me dali si ga clocko na stock cooleru ili si novi uzimao???
i kakve su ti temperature???
Po meni je dovoljno dobar tako da ne mijenjas sada bezveze proc za Phenoma x4 kada je upravo u igrama najmanja razlika izmedju doticnih jer takt radi svoje.
Uostalom pogledaj:
http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=97&p2=88&c=1
Da se radi o nekoj zahtjevnoj aplikaciji di ces dobit 80% na performansama onda ok, ali u igrama od 0-20% je bezveze.
Pricekaj novu generaciju...
Ostavi tako kako jes ,pa pričekaj novu generaciju onda zamjeni procesor
Nije vam palo na pamet da softver bolje radi zato što je procesor bolji, a ne zato što "hrani" bolje grafičku karticu? U igrama se ne radi samo o grafici, ima tu nešto i računanja...
Miran si što se tiče grafike, sve ti je igrivo, ne brini se.
grafa ti je super al nece bit 100% iskoristena zbog procesora
Da ne otvaram novu temu, htio bi se nadovezat al s drugim komponentama.
Zanima me dali će mi 4850 VAPOR-X 1GDDR3 [CFX] raditi dostojno na Q9550?
Da ne otvaram novu temu, htio bi se nadovezat al s drugim komponentama.
Zanima me dali će mi 4850 VAPOR-X 1GDDR3 [CFX] raditi dostojno na Q9550?
Naravno da hoće, taj proc je zvjerka bio bi dosta i za 5870.
Ukratko - uzeo sam Phenom 2 X2 550 BE,Asrock 790GXH ploču i 5870 XFX.Pošto nisam imao sreće - ništa od četri jezgre,pomoću CACC opcije sam uspio dobiti X3 koji je dovoljno stabilna za razne benzcmarke ali pri intezivnom igranju ili vrtnji Prime95 - sruši se prije ili kasnije.Sa dvije jezgre za sad je full stabilan na 3.8.Pošto na ljeto treba doći PhenomX6,ako se ne varam - definitivno uzimam ili X4 odma ili čekam X6,ali eto čisto rasprave radi - da li je Phenom X2 na 3.8 (inače riječ je o C2 reviziji) dovoljan da bi gurao 5870,vaše mišljenje ?
I vise je nego dovoljan kaj drugo i jos na 3.8 ghz, gura on tu graficku bez frke i jos mu ostane snage za sastrane procitat novine mos bit miran nema problema niti moras mjenjat proc na X4 nema potrebe zapravo.
Inače cooler nije stock,nego Arctic Cooloing Freezer 64,proc jedva prelazi 40c i nakon cijelonoćnog raidanja wow te napucavanja u MW2.Dodatni protok zraka u kućištu (jedan 12 mm upuhuje zrak s prijeda dok dva 80mm izvlače topli zrak,sva tri dodatna su na istoj visini cpu hladnjaka),uredno posloženih kablova, pomaže pri skidanu temp a tu je i solidna mast,True Silver 5.Ide i na 3.9 ali ne zelim dodatno dizati vcore,trenutno je na 1.450,na 1.425 se srusi.
Ok,hvala na odgovorima.Najvjerovatnije cekam Phenom X6,do tad pada cijena i 5870,pa se usput napravi i crossfire,al onda ide i novo napjanje,a vjerovatno i kućište,eh...skup sport :-)
Rasprave radi, kad si išao na 5870 zašto nisi odmah u startu išao na X4? Tako ne bi uopće trebao razmišljati ni o X6 ni o bilo kakvoj promjeni procesora u dogledno vrijeme
Rasprave radi, kad si išao na 5870 zašto nisi odmah u startu išao na X4? Tako ne bi uopće trebao razmišljati ni o X6 ni o bilo kakvoj promjeni procesora u dogledno vrijeme
Jer je omjer otključanih Phenom X2 na puni Phenom X4 8 naprema 2,dakle 80% im se da otključat dvije dodatne jezgre.A ploča koju sam uzeo ima i dodatnu opciju za zaključavanje pojedinačne jezgre,u slučaju da jedna ne radi da se dobiti X3 time,nažalost nisam imao sreće,dok je frend s istom kombinacijom ploče i mbo (skupa smo uzeli dijelove) - sretniji od mene i rade mu sve 4 uredno.
A ja sam mislio da se u zadnje vrijeme skoro svaki Phenom x2 može pomoću CACCA bar u x3 otključati...
nesreća...
A ja sam mislio da se u zadnje vrijeme skoro svaki Phenom x2 može pomoću CACCA bar u x3 otključati...
nesreća...
CACC zaključava jezgre, a ne otključava,ali znam na što misliš. To je samo u slučaju da ti ACC otključa preostale 2 jezgre i da je jedna od njih netabilna pa je zaključaš sa CACC i tako dobiješ kako tako stabilnog triple-a (x3).
Ak ti se neće bootat sa ACC na auto moš se pozdravit.
Probaj sa opcijom u biosu All core u istoj opciji gdje i Auto u ACC možda tako uspiješ ja sam probao i sa tom opcijom i radi i onda istestiraj pa probaj sa drugom opcijom prvo zaključati jezgru opcijama 0,1,2 ili 0,1,3
glede otključavanja u X3 možda uspije neka kombinacija.
Mislim da ne,
Ja imam 5850 i i7 920, sto ga vise clockam to bolje grafa radi.
pazi da se ne "precklokaš", pa da bude R.I.P i procu i matičnoj.
Probaj sa opcijom u biosu All core u istoj opciji gdje i Auto u ACC možda tako uspiješ ja sam probao i sa tom opcijom i radi i onda istestiraj pa probaj sa drugom opcijom prvo zaključati jezgru opcijama 0,1,2 ili 0,1,3
glede otključavanja u X3 možda uspije neka kombinacija.
Probao sam sve kombinacije,i jedino sa isključenom 0 kezgrom radi kao X3 ali nestabilno,ostale se kombinacije ruše tijekom bootanja.Pokušat ću sa All Core, na auto se ruši odma.
- Update:pokušao sam sa All core,isti problem kao i sa Auto opciji kod ACC postavke,isti problem s jezgrama,loš primjerak,jbg.