Overclock pa CPU Upgrade

poruka: 8
|
čitano: 1.139
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclock pa CPU Upgrade

Dakle zanima me sljedeće. Sada imam e7400 koji sam u biosu clocknia i promjenia voltažu. Sada idem uzet quad i ugradim ga u pc. Što će se desit ako zaboravim u biosu vratit auto pod ai overclock tuner.. 

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Overclock pa CPU Upgrade

vrati bios na pocetne postavke

sto ce se dogoditi? tko zna... samo problemi

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 14:25 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Overclock pa CPU Upgrade

Mislim da će bios sam postaviti default postavke s obzirom na prepoznat hardwer jer ukoliko si E7400 vrtio na 4.0GHz pa sad ugradiš neki Qproc socket 775 malo ih ide na tu frekvencijuOsmijeh bez problema i sa zračnim hlađenjem.

Npr. ja sam imao 555BE i radio je na 3.8GHz pa sam poslije njega ugradio Semprom140Mršti se, a nisam ništa poštelavao u biosu s obzirom na rad prvospomenutog procesora odnosno nisam vračao na default pa onda ugradio Semprom-a

i poslije ugradnje sve je bilo OK i nikakvih problema nije bilo MBO je prepoznala drugi procesor i postavila default postavke istog.

Intel E2160
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Overclock pa CPU Upgrade

Nece ti nis bit,cim maknes stari proc odmah se bios resetira na defalt i gotovo.Tak i kad bateriju maknes na 5 min odmah se resetira bios i gotovo sve na default ide.Bez brige sam ti ugradi i sve dela.

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclock pa CPU Upgrade
Fake_Alert kaže...

Nece ti nis bit,cim maknes stari proc odmah se bios resetira na defalt i gotovo.Tak i kad bateriju maknes na 5 min odmah se resetira bios i gotovo sve na default ide.Bez brige sam ti ugradi i sve dela.

ovo da znan za budućnost ako slučajno zaboravim... Kad maknem beteriju i bios se resetira, da li mi se na ekranu pojavljuje neki install ili se normalno bios resetira bez ikakvih naznaka da je to napravio

http://gtabalkan.com
15 godina
joze kaže...

ovo da znan za budućnost ako slučajno zaboravim... Kad maknem beteriju i bios se resetira, da li mi se na ekranu pojavljuje neki install ili se normalno bios resetira bez ikakvih naznaka da je to napravio

Na ASUS-ovim pločama poslije reseta ( ili FLASH-anja) BIOS-a dobiješ mogućnost da pritisneš  F1  (ploča BOOT-a sa default postavkama) ili F2  ( ulaziš u BIOS setup da mijenjaš postavke).

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 15:03 (maks-rs).
16 godina
joze kaže...
Fake_Alert kaže...

Kod moje maticne Gigabyte kad CLR_Cmos napravim onda mi pise "use last known good (nesto)"  a bateriju nisam nikad skidao kad bi neko s*anje napravio kod OCa ili neceg zato sto valja cekat 5 min i vidjet dal je sta crklo a ovak sam sarafciger i gotovo.

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
15 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...

Kod moje maticne Gigabyte kad CLR_Cmos napravim onda mi pise "use last known good (nesto)"  a bateriju nisam nikad skidao kad bi neko s*anje napravio kod OCa ili neceg zato sto valja cekat 5 min i vidjet dal je sta crklo a ovak sam sarafciger i gotovo.

Kod moje ASRockice imaš "Safe-Fail Guard" (ne znam kako se točno zove, kod svake njihove ploče je to isprogramirano u BIOS-u. Kod mene je namješteno da ako 3x ploča

ne POST-a sa novim postavkama, automatski namjesti na zadnje ispravno stanje, s tim da ne mijenja zadnje neispravne postavke,

nego ih odmah možeš u BIOS-u mijenjati.

Primjerice, failam u OC-u memorije, i ne POST-a. Namjestio sam na 3 nonPOST-a.

Šta radim? Ako ne posta u roku 2 sek, lupim jednom restart na hižištu,

ako opet ne, onda još dva puta, i automatski se aktivira Guard, te sa F2 uletim u BIOS i sredim šta mi treba...

Vjerujem da i druge ploče sa AMI BIOS-ima to imaju, osobito Asus.

Ne volim AWARD BIOS... Zamene je zastario, makar ima i dobrih, kod skupljih Gigabyte/MSI ploča, ali one su 1200+kn...

Ostale jeftinije 0 bodova...

maks-rs kaže...

Na ASUS-ovim pločama poslije reseta ( ili FLASH-anja) BIOS-a dobiješ mogućnost da pritisneš  F1  (ploča BOOT-a sa default postavkama) ili F2  ( ulaziš u BIOS setup da mijenjaš postavke).

To dobiješ kod svake ploče sa AMI BIOS-om...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice