Dakle zanima me sljedeće. Sada imam e7400 koji sam u biosu clocknia i promjenia voltažu. Sada idem uzet quad i ugradim ga u pc. Što će se desit ako zaboravim u biosu vratit auto pod ai overclock tuner..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
vrati bios na pocetne postavke
sto ce se dogoditi? tko zna... samo problemi
Mislim da će bios sam postaviti default postavke s obzirom na prepoznat hardwer jer ukoliko si E7400 vrtio na 4.0GHz pa sad ugradiš neki Qproc socket 775 malo ih ide na tu frekvenciju bez problema i sa zračnim hlađenjem.
Npr. ja sam imao 555BE i radio je na 3.8GHz pa sam poslije njega ugradio Semprom140, a nisam ništa poštelavao u biosu s obzirom na rad prvospomenutog procesora odnosno nisam vračao na default pa onda ugradio Semprom-a
i poslije ugradnje sve je bilo OK i nikakvih problema nije bilo MBO je prepoznala drugi procesor i postavila default postavke istog.
Nece ti nis bit,cim maknes stari proc odmah se bios resetira na defalt i gotovo.Tak i kad bateriju maknes na 5 min odmah se resetira bios i gotovo sve na default ide.Bez brige sam ti ugradi i sve dela.
Nece ti nis bit,cim maknes stari proc odmah se bios resetira na defalt i gotovo.Tak i kad bateriju maknes na 5 min odmah se resetira bios i gotovo sve na default ide.Bez brige sam ti ugradi i sve dela.
ovo da znan za budućnost ako slučajno zaboravim... Kad maknem beteriju i bios se resetira, da li mi se na ekranu pojavljuje neki install ili se normalno bios resetira bez ikakvih naznaka da je to napravio
ovo da znan za budućnost ako slučajno zaboravim... Kad maknem beteriju i bios se resetira, da li mi se na ekranu pojavljuje neki install ili se normalno bios resetira bez ikakvih naznaka da je to napravio
Na ASUS-ovim pločama poslije reseta ( ili FLASH-anja) BIOS-a dobiješ mogućnost da pritisneš F1 (ploča BOOT-a sa default postavkama) ili F2 ( ulaziš u BIOS setup da mijenjaš postavke).
Kod moje maticne Gigabyte kad CLR_Cmos napravim onda mi pise "use last known good (nesto)" a bateriju nisam nikad skidao kad bi neko s*anje napravio kod OCa ili neceg zato sto valja cekat 5 min i vidjet dal je sta crklo a ovak sam sarafciger i gotovo.
Kod moje maticne Gigabyte kad CLR_Cmos napravim onda mi pise "use last known good (nesto)" a bateriju nisam nikad skidao kad bi neko s*anje napravio kod OCa ili neceg zato sto valja cekat 5 min i vidjet dal je sta crklo a ovak sam sarafciger i gotovo.
Kod moje ASRockice imaš "Safe-Fail Guard" (ne znam kako se točno zove, kod svake njihove ploče je to isprogramirano u BIOS-u. Kod mene je namješteno da ako 3x ploča
ne POST-a sa novim postavkama, automatski namjesti na zadnje ispravno stanje, s tim da ne mijenja zadnje neispravne postavke,
nego ih odmah možeš u BIOS-u mijenjati.
Primjerice, failam u OC-u memorije, i ne POST-a. Namjestio sam na 3 nonPOST-a.
Šta radim? Ako ne posta u roku 2 sek, lupim jednom restart na hižištu,
ako opet ne, onda još dva puta, i automatski se aktivira Guard, te sa F2 uletim u BIOS i sredim šta mi treba...
Vjerujem da i druge ploče sa AMI BIOS-ima to imaju, osobito Asus.
Ne volim AWARD BIOS... Zamene je zastario, makar ima i dobrih, kod skupljih Gigabyte/MSI ploča, ali one su 1200+kn...
Ostale jeftinije 0 bodova...
Na ASUS-ovim pločama poslije reseta ( ili FLASH-anja) BIOS-a dobiješ mogućnost da pritisneš F1 (ploča BOOT-a sa default postavkama) ili F2 ( ulaziš u BIOS setup da mijenjaš postavke).
To dobiješ kod svake ploče sa AMI BIOS-om...