Odabir CPU coolera do 300kn (socket 775)

poruka: 33
|
čitano: 6.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam procesor koji imam i plan mi je kloknut ga na oko 3GHz.Samo cooler je i ovako prebučan,a neznam baš da bi izdržao na 3ghz.Koji cooler do 300kn?

Gledao sam ova dva:

ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro     

Scythe Katana 3       

Koji mi preporučate?Ova dva su do 200 kn,vi recite ako da uzmem neki do 300kn bolji od ovih? Smijeh

PROČITAJTE OVAJ POST!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 17:55 (lzgr).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Odabir CPU coolera do 300kn (socket 775)
lzgr kaže...

Imam procesor koji imam i plan mi je kloknut ga na oko 3GHz.Samo cooler je i ovako prebučan,a neznam baš da bi izdržao na 3ghz.Koji cooler do 300kn?

Gledao sam ova dva:

Scythe Katana 3       

Koji mi preporučate?Ova dva su do 200 kn,vi recite ako da uzmem neki do 300kn bolji od ovih? Smijeh

Mugen2 ili Yasha(valjd se tak piše) Ta 2 coolera su ODLIĆNA!

ako neznate zašto sam tako zaheban eto zašto BOSANAC SAM!
17 godina
neaktivan

Ta 2 su preko 300kn!DO 300 kn! Ne preko!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?

0 0 hvala 0
16 godina
lzgr kaže...

Gledao sam ova dva:

Scythe Katana 3       

Čisto sumnjam da ti za taj proc treba tak skup cooler.

Katana bi tog proca na 3 GHz držala bez frke.

Mugen i Yasya se kupuju za 4-jezgrene procesore koji se visoko clockaju a tebi će ovaj solidno obavljati posao.

Možeš još baciti pogled i na Hypera 212+.

Evo  ako te interesira kako se Hyper nosi sa mojim četverojezgrašem na polusatnom OCCT-u.Nevinašce

http://img130.imageshack.us/f/2010071219h50cpu1.png/

Sve se jezgre podjednako griju,tako da ti ne stavljam bezveze četiri slike.

Death has a thousand faces,evil only one.
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 23:30 (luckyluke).
16 godina

Uzmi si katanu,malkiceje bolja od Freezera,ali nije ni freezer za bacit jer imam isti cooler samo za AM2 i meni je odlican.Katana ti je nagnuta pa hladi neke dijelove i  maticne ploce(usisava topao zrak)

Also,imas na netu review Katana 3 vs AC Freezer 7

Imas i BUG-ov

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Možda ipak razmisliti o CM Hyper 212+, jer mi se Katana 3 čini slabom za taj posao.

Napomena, prvo probaj klokati da vidiš gdje je maksimum, pa da onda možeš odlučiti za hladnjak na temelju konkretnih podataka.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 4:19 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
godo kaže...

Možda ipak razmisliti o CM Hyper 212+, jer mi se Katana 3 čini slabom za taj posao.

Napomena, prvo probaj klokati da vidiš gdje je maksimum, pa da onda možeš odlučiti za hladnjak na temelju konkretnih podataka.

X

daleko najbolje rjesenje od ponudjenih

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
16 godina
godo kaže...

To imas pravo,ali mozes i na hipera stavit jos jedan vent ak se ne varam,a hiper ima dovod toplog zraka odmah sa plocice sta je na procu prislonjena tako da je odlican.

15 godina
neaktivan

Oprostite što upadam u temu.Naime imam Intel E5400.Sa stock collerom sam ga oc na 3.20.Kad bih kupio neki dobar hladnjak  kolko bih ga mogo oc max?

16 godina
Dolu kaže...

Oprostite što upadam u temu.Naime imam Intel E5400.Sa stock collerom sam ga oc na 3.20.Kad bih kupio neki dobar hladnjak  kolko bih ga mogo oc max?

Ako uzmes katanu 3 ili hiper 212 TX 3 neces pogrijesit ako bilokoje od ovog uzmes.Pogledja link kako je jedan frajer na 3.6 OCao taj proc pa bi mogao i ti,ali sa stockom nema sanse.Mislim da ti je taj OC cist dosta za igre i takve stvari,mozes jos mali al to je vec preseravanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 11:24 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan

Hladnjak ti ne utječe direktno na mogućnost OC-anja. Naime možeš i sa stock hladnjakom vidjeti gdje je maximum, ali ne i držati komp upaljen nekoliko sati na toj frekvenciji (vjerojatno čak ni nekoliko desetaka minuta). Dakle to što imaš stock hladnjak ti ne utječe na mogučnost dostizanja najvećeg mogućeg takta procesora isto kao što ti ni najbolji hladnjak ne može omogućiti OC koji procesor nije u stanju ponuditi.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.7.2010 17:00 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

ovako, pokrenuo swam OCCT test i shvatio da ga nemogu odraditi do kraja na stock frekvencijama sa stock coolerom, pa sam mislio uzeti Scythe Katana 3 iz linksa, postoji li neki bolji do 200 kuna? Da stavim pastu koju dobijem s coolerom, ili da kupim neku bolju?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

uglavnom cini se da i ja trebam novi cooler jer je ventilator cini se prolupao pocne na visim okretajima da vibrira jako konfa je ova :
PROCESOR:intel core 2 duoE7300@2.66ghz
GRAFIKA:Ati Radeon 4850
NAPAJANJE:fortron 400W
MATICNA:ASUS P5G41C-M LX Motherboard
LGA775, G41, ICH7, 1333FSB, 2xDDR2-1066 OR 2xDDR3-1333, 1xPCI-Ex16, 4xSATA-II, 1xATA-133, 1xGigLAN, 8Chl-HD, VGA, mATX
MEMORIJA:Kingmax 2x2gb @800mhz
imam pitanje koji bi bio najbolji cooler kupit za moj procesor slot 775 i ovu maticnu koju imam ?

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 22:52 (geek_boy1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

U ovoj temi imas par ventova preporucenih pa biraj jer neces pogrijesit..

Ako hoces uzmi si AC freezer 7 160 kuna je meni se cini u linksu/vemilu.

||People never change,they only change themselves from the outside,inside they are the same ||People love to hate
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
uglavnom stock cooler zasad ostaje temp. su ok a ono zujanjje je bilo glupost heheh zice su zapinjale na ventilatoru sad je sve ok jebiga jos je dobro da se nije nista ostetilo, sve kablove sam ucvrstio i sad je ok hvala na pomoci i uglavnom u blizoj buducnosti cu ubrat jednu katanu 3 hvala na preporuci:)))
Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Pošto se stanje u Linksu dosta promijenilo zanima me što da uzmem. Bilo bi poželjno do 250kn.

Gledao sam ovaj. Što mislite?

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 17:56 (lzgr).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Pošto se stanje u Linksu dosta promijenilo zanima me što da uzmem. Bilo bi poželjno do 250kn.

Ja bi rađe išo na Katana-u, nikad nisam volio te Scythe-ove kros, samuraj i ostale šeme a i pokazalo se da nisu učinkovite!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 19:12 (Ivsa).
17 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
lzgr kaže...

Ja bi rađe išo na Katana-u, nikad nisam volio te Scythe-ove kros, samuraj i ostale šeme a i pokazalo se da nisu učinkovite!?

Katana je samo za AMD.

16 godina
neaktivan
lzgr kaže...
Ivsa kaže...
lzgr kaže...

Katana je samo za AMD.

A jel mora baš bit u Links-u?!
Onda ti ne prostaje ništa osim: http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ARCTIC+COOLING+Freezer+7+Pro+Rev.2%2C+s.+775%2F1156%2F1366%2F754%2F939%2FAM2%2FAM3&option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.184, al vidim da nije dostupan, mislim da je on puno bolji izbor od ovog što si ti naveo!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
15 godina

Kažeš, ako je moguće do 250kn?? S obzirom da si u početku rekao do 300, ja ću zamislit neku cijenu između. Također ću zamislit da se baziraš samo na links, s obzirom da se priča samo o njemu.

Ako si već odlučio uložit do te cifre u hlađenje, onda razmisli o zalmanu. Po svemu pročitanom, čini se kao ok riješenje. Dakle, za 4 jezgre plus neki pristojan OC, mislim da je ovo zaista pristojan hladnjak. Jedina mana mi se čini malo kompliciranija instalacija. Ali to bi možda ipak znao bolje netko iz prve ruke (možda kolega microman).

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 23:16 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Katana je samo za AMD.

Nije istina. U kompletu dobiješ kopče i za Intel i za AMD procesore (ja imam Katanu 3 na sck. 775).

EDIT:

Vidim da ima A na kraju a negdje sam vidio i I verziju samo za Intel valjda.

Pitaj u Linksu dal je moguće stavit druge kopče. Imam ti ja viška i za AMD i za Intel.

Sad vidim da postoje 3 verzije:

http://www.nitel.hr/hladnjak-cooler-scythe-katana-3-scktn-3000i-white-box.aspx - samo za Intel

http://www.nitel.hr/hladnjak-cooler-scythe-katana-3-scktn-3000a-white-box.aspx - samo za AMD

http://www.nitel.hr/hladnjak-cooler-scythe-katana-3-scktn-3000.aspx - univerzalni

World Championships: 7, GP started: 266, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,423
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 2:10 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Kažeš, ako je moguće do 250kn?? S obzirom da si u početku rekao do 300, ja ću zamislit neku cijenu između. Također ću zamislit da se baziraš samo na links, s obzirom da se priča samo o njemu.

Ako si već odlučio uložit do te cifre u hlađenje, onda razmisli o zalmanu. Po svemu pročitanom, čini se kao ok riješenje. Dakle, za 4 jezgre plus neki pristojan OC, mislim da je ovo zaista pristojan hladnjak. Jedina mana mi se čini malo kompliciranija instalacija. Ali to bi možda ipak znao bolje netko iz prve ruke (možda kolega microman).

Bi stao taj zalman u moje kućište?

15 godina
neaktivan

Za kvodove zaklane naponom prije hiper212+ nego katana, imam ju već dugo,skoro godinu dana na i5 750 i zna podivljati dizanjem napona. Baš sad da ću gledati 50c idle i smijati se,ne znam - neki mogu, meni osobno smeta,ako za 50kn više mogu imati 40c idle ili ispod čak.

Katana 3 je po meni idealan hladnjak za OC C2D i i3 procesora do neke razumne mjere, te stock držanje Quadova - bilo 775 ili 1156.

Ne reagira baš bajno na podizanje napona kvodu..meni zbilja malo treba za 3.6ghz, 1.088V i 1.092 prolazi stress-test ali temperature su kukulele. Krivac? Katana - jer su naponi stabilni i ne divljaju. Samo proc treba pošteno ohladiti masivnim blokom i nekom CNPS Performom.

Pa nije li i ona kvragu ispod 300kn,oprostite?! Zalman CNPS Performa?

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ZALMAN+CNPS10X+Performa%2C+socket+1156%2F1136%2F775%2FAM3%2FAM2%2F940%2F939%2F754&option=artikl&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.903.189

To je avion hladnjak spram Katane 3, pa i Hipera.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Za kvodove zaklane naponom prije hiper212+ nego katana, imam ju već dugo,skoro godinu dana na i5 750 i zna podivljati dizanjem napona. Baš sad da ću gledati 50c idle i smijati se,ne znam - neki mogu, meni osobno smeta,ako za 50kn više mogu imati 40c idle ili ispod čak.

Katana 3 je po meni idealan hladnjak za OC C2D i i3 procesora do neke razumne mjere, te stock držanje Quadova - bilo 775 ili 1156.

Ne reagira baš bajno na podizanje napona kvodu..meni zbilja malo treba za 3.6ghz, 1.088V i 1.092 prolazi stress-test ali temperature su kukulele. Krivac? Katana - jer su naponi stabilni i ne divljaju. Samo proc treba pošteno ohladiti masivnim blokom i nekom CNPS Performom.

Pa nije li i ona kvragu ispod 300kn,oprostite?! Zalman CNPS Performa?

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ZALMAN+CNPS10X+Performa%2C+socket+1156%2F1136%2F775%2FAM3%2FAM2%2F940%2F939%2F754&option=artikl&id_kategorija=05090307&id_artikl=050.903.189

To je avion hladnjak spram Katane 3, pa i Hipera.

Hvala vam svima,za 15min idem u Links po Performu.

15 godina
lzgr kaže...

Meni nema ništa u tom linku. Ali ako je kučište kao što si napisao pod tvoj pc (uskoro three hundred), onda stane.

17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
lzgr kaže...

Meni nema ništa u tom linku. Ali ako je kučište kao što si napisao pod tvoj pc (uskoro three hundred), onda stane.

Nije Antec,moram to ispraviti. Pazi ovo,dao sam ti danas link na kućište u linksu i sad su ga makli!

Ovo je kućište: http://www.lc-power.de/index.php?id=280&L=1

15 godina
lzgr kaže...

Nije Antec,moram to ispraviti. Pazi ovo,dao sam ti danas link na kućište u linksu i sad su ga makli!

Ovo je kućište: http://www.lc-power.de/index.php?id=280&L=1

Ne bi trebalo bit problema.

15 godina
F1-IVO kaže...

Imam ti ja viška i za AMD i za Intel.

Ivo, pozdrav!!! Pošto ti je nemoguče poslat PP (bar ja ne nalazim način), pitanje ću ti postavit ovdje. Naime, trebale bi mi kopče za intel (katana 3). A vidim da su tebi višak. Postoji vjerovatnost da ću ih nač kod prijatelja. Ali ako se slučajno desi da ih on nema (a to je vrlo lako moguče), dal postoji šansa da ti meni prodaš te tvoje koje su ti višak.

Unaprijed hvala {#}.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 23:47 (zabranjeniples).
17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Ivo, pozdrav!!! Pošto ti je nemoguče poslat PP (bar ja ne nalazim način), pitanje ću ti postavit ovdje. Naime, trebale bi mi kopče za intel (katana 3). A vidim da su tebi višak. Postoji vjerovatnost da ću ih nač kod prijatelja. Ali ako se slučajno desi da ih on nema (a to je vrlo lako moguče), dal postoji šansa da ti meni prodaš te tvoje koje su ti višak.

Unaprijed hvala {#}.

Samo napiši ovdje kad ti treba i drage volje ti pošaljem đabe.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
15 godina
F1-IVO kaže...

Samo napiši ovdje kad ti treba i drage volje ti pošaljem đabe.

I više sam nego zahvalan. Ako treba i platit, samo da ih se dočepam. U nedjelju bi trebao znat dal će mi trebat ili ne (trebam vidit kod prijatelja dal ih ima).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice