Znači treba mi najbolji LGA775 procesor što se može naći u Linksu po mogućnosti. Konfiguraciju imate pod Moj PC ako treba.
Eh da još jedna stvar - da se može dobro klokati. Gledao sam Q8400.Kažu da može na 3.9GHz. Što mislite o tome?
Znači treba mi najbolji LGA775 procesor što se može naći u Linksu po mogućnosti. Konfiguraciju imate pod Moj PC ako treba.
Eh da još jedna stvar - da se može dobro klokati. Gledao sam Q8400.Kažu da može na 3.9GHz. Što mislite o tome?
U linksu proc za LGA775 je Q9550 oko 2000kn.
imam ja q8400 i "za stalno" je na 3.6
na 3.6 mi je super stabilan i ne vidim potrebe daljeg natjerivanja pogotovo što mi ploča nije baš High product
Daaa stvarno se kloka! Kalkulator ću više klokat od ovog mog!
Ajd stavi mi upute kako da dobro klokam Q8200! Najviše što ovo čudo može je 3.2GHz. (nisam 100% siguran al mislim da je ov granica sa zračnim kulerom tj. ne vodenim ili tekućim plinovima)
Ajd stavi mi upute kako da dobro klokam Q8200! Najviše što ovo čudo može je 3.2GHz. (nisam 100% siguran al mislim da je ov granica sa zračnim kulerom tj. ne vodenim ili tekućim plinovima)
Povisi FSP, mnozitelj, voltazu i to je to.
I šta malo ti se čini 3.2 ghz po jezgri
@ lzgr a što bi ti želio...pa to je skoro 1ghz više od tvorničke frekvencije .Ja ga držim na 3.0 i u kombinaciji sa 5770 grafom pri rezoluciji od 1680x1050 nisam našao igru koja bi me mučila .Kupi ti sebi fino GTX 460 i ne brine se za procesor .Taj procesor je i više nego dovoljan .
Boli me za grafu - meni ova dobra.
Koji proc iz Linksa da uzmem?(775) Ovaj se malo kloka...A imam priliku nabavit novi.
Koji proc iz Linksa da uzmem?(775) Ovaj se malo kloka...A imam priliku nabavit novi.
U tvom slucaju uzmes najskuplji.
U tvom slucaju uzmes najskuplji.
Znaci Q8400? Hvala
Pozdrav,nije mi se dalo previše tražit po forumu pa ću ovdje postavit pitanje..
Naime,imam matičnu ploču:Asus P5PL2-E ,na njoj je trenutno Intel Core 2 CPU 4400,na taktu 2.00 GHz
Sada me zanima dali bi na tu ploču išao koji procesor sa četiri jezgre?
Nadam se brzom odgovoru,hvala unaprijed! :)
Ja imam ovaj q9400 proc. Mogu samo da hvalim ovo staro quad čudo.
Posebno zato što sam ga poprilično jeftino platio, radi jako dobro trenutno je na 3,2 Ghz, i ima solidan keš memory 6 Mb.
Ovome kolegi što je otvorio temu mogu da preporučim samo proceve iz 9 serije quada, dakle slijedeće: q9300, q9400, q9450
Posebno ovaj q9450 jer ima 12 mb keš memorije.
Nisu toliko skupi a dobri su za LGA775 konfu.
I jako se dobro klokaju. Proceve iz serije 8 quad tj, q8200, q8300, q8400 itd ne uzimaj jer je ta serija nešto lošija a cjenovno jako blizu q9*** rangu.
Dakle samo q9*** sve ostalo ti je NEISPLATIVO.
Ja sam npr. imao dual E7500 prije ovog q9400. Proc mi je bio usko grlo, i onda kada sam napravio prelaz na q9400 nemogu da budem zadovoljniji.
Treba se izvući maximum iz LGA775 konfe, dok se ne bude našla prilika za nešto novije.
Uostalom ja sam svoj proc platio 450 kn. I što je bitno quad je, a quad glavu čuva ovih dana.
Ovome kolegi što je otvorio temu mogu da preporučim samo proceve iz 9 serije quada, dakle slijedeće: q9300, q9400, q9450
Ovome kolegi sto je temu otvorio prije 3 godine....
Ovome kolegi sto je temu otvorio prije 3 godine....
Ups, moram bolje da upratim datume.
Hvala na napomeni jbte!
A baš sam se bio raspisao