Kupovina procesora

poruka: 31
|
čitano: 4.521
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
molim preporuku

znaci imam am2+ plocu i radi botlenecka bi tia pric na neki jaci procesor..nazalost moja ploca podrzava samo do 95 watti cpu...sad mene zanima jel isplativo pric sa ovog proca mog na amd phenom q9650 ili da skupim jos para pa uzmem phenom2 x4 840...ili neki jaci dualcore proc...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Kupovina procesora

nije valjda da niko nemoze pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kupovina procesora

Athlon II x3?

Znam da moj 435 vuce 72w u loadu.

Ili AMD Athlon II x4 645.

Bilo bi pametno plocu mijenjati.

Uzeo bih na tvom mjestu Athlon II x3 445 i ASRock M3A770DE s tim da bi morao mjenati RAM.

Prodaš to svoje čudo za nekih 500kn, te kupi ovo.

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 12:23 (pandza94).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Re: Kupovina procesora
pandza94 kaže...

Athlon II x3?

Bilo bi pametno plocu mijenjati-

a znam da bi bilo pametno...4+1 fazna regulacija...imam trenutno za procesor..ostavi bi je jos malo i uzea neki sta ima tdp 95 watti...jedan mi tip nudi quad 9650 od amd-a za 400 kn..nez jeli to isplativo pored ostalih sta mogu na moju plocu?EDIT:ovo moje cudo nemogu prodat iznad 300 kn osim da naden neku budalu haha :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 12:25 (Burn_n_Die).
15 godina
neaktivan
Burn_n_Die kaže...
pandza94 kaže...

Athlon II x3?

a znam da bi bilo pametno...4+1 fazna regulacija...imam trenutno za procesor..ostavi bi je jos malo i uzea neki sta ima tdp 95 watti...jedan mi tip nudi quad 9650 od amd-a za 400 kn..nez jeli to isplativo pored ostalih sta mogu na moju plocu?

Athlon II X4 potuce tog starog Phenoma pogledom.

Ne bih išao na tog starog već bih skupio za novi proc,mbo i ram.

S tim da prodaš to svoje za nekih 500kn.

14 godina
protjeran
pandza94 kaže...
Burn_n_Die kaže...
pandza94 kaže...

Athlon II x3?

a znam da bi bilo pametno...4+1 fazna regulacija...imam trenutno za procesor..ostavi bi je jos malo i uzea neki sta ima tdp 95 watti...jedan mi tip nudi quad 9650 od amd-a za 400 kn..nez jeli to isplativo pored ostalih sta mogu na moju plocu?

Athlon II X4 potuce tog starog Phenoma pogledom.

Ne bih išao na tog starog već bih skupio za novi proc,mbo i ram.

S tim da prodaš to svoje za nekih 500kn.

ok..onda nek stoji ovo moje dok ne skupin para i prodam ovo :D

15 godina
neaktivan
Kupovina procesora

Javi se onda kad skupiš.

LP :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
pandza94 kaže...

Javi se onda kad skupiš.

LP :D

ocu :D takoder lp...hvala 

16 godina
neaktivan
Kupovina procesora

Mene zanima za moju matičnu je li isplativije za igrat igrice kupiti ovaj ili ovaj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mala je razlika između x3 i x4, ali je bolje u svakom slučaju više imat {#}. Ti bi trebo i novu grafu uzet, jel s tom nema baš nekog "gaminga".

14 godina
neaktivan
Kupovina procesora

Da ne otvaram novu temu postaću ovdje.

Procesor je Intel Celeron CPU 2.0 GHz, a neznam gdje mogu saznati podatke o matičnoj.

Znam, da nemože svakakvi procesor ići na matičnu, pa koji bi ja mogao staviti i dali je uopće pametno ga mijenjati?

0 0 hvala 0
15 godina
Baramen kaže...

Da ne otvaram novu temu postaću ovdje.

Procesor je Intel Celeron CPU 2.0 GHz, a neznam gdje mogu saznati podatke o matičnoj.

Znam, da nemože svakakvi procesor ići na matičnu, pa koji bi ja mogao staviti i dali je uopće pametno ga mijenjati?

Skini CPU-Z sa neta, ta omimaš i o procu, i o matičnoj, i ramu itd...

A kaako da mi znamo jel pametno kad nisi napisao ni za što ga koristiš, ni za što ga planiraš koristiti...

15 godina
neaktivan

Ko što je kolega rekao, sa cpu-z možeš vidjeti informacije o procesoru ploči, itd. Vjerojatno imaš s.478 i mogao bi upgradati na neki pentium 4 3Ghz, i to bi te koštalo kakvih 100kn. Al možda bi ti bilo najbolje za kakvih 500kn kupit neku rabljenu 775 ploču i neki dual core

Evo ovaj forumaš ti prodaje http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-rasprodaja-komponenti/98618.aspx

I još dobiješ katanu besplatno ako uzmeš proc i ploču

14 godina
neaktivan
Kupovina procesora

Evo info

Proc:

http://img560.imageshack.us/img560/4906/20110505092104.jpg

Matična:

http://img405.imageshack.us/img405/2783/20110505092217.jpg

Recimo treba mi nešto da mi igra tipa COD 4 ne šteka, ili da može malo brže obraditi video u pinacle studiu. Ništa prenapredno, nekakav prosječni. Samo kada nebi morao mijenjati matičnu.

0 0 hvala 0
15 godina
Baramen kaže...

Evo info

Proc:

http://img560.imageshack.us/img560/4906/20110505092104.jpg

Matična:

http://img405.imageshack.us/img405/2783/20110505092217.jpg

Recimo treba mi nešto da mi igra tipa COD 4 ne šteka, ili da može malo brže obraditi video u pinacle studiu. Ništa prenapredno, nekakav prosječni. Samo kada nebi morao mijenjati matičnu.

Ništa od toga. Zašto je takav problem mijenjati matičnu? Financijski ili nešto drugo?

Jer na 478 nemožeš dobit n ipravi dual core proc, a i za igre i za obradu videa razlika od single do dual cora je nebo i zemlja.

Dakle definitivno je preporuka da se obratiš n aonaj link koji ti je kolega gore dao i ugrabiš onaj proc, matičnu i ram koji se prodaje, jer je dobra cjena.

A što se tiče COD-a4 tu ti ne moćemo niš reć dok nam ne kažeš koju grafu imaš trenutno i koji monitor, i kako ti sada ide COD4, ako uopće ide?

14 godina
neaktivan
Kupovina procesora

Nije dobar info ili?

Možda bi mi problem bio financijski kada bi morao uzeti novo, ove su cjene sa oglasa ok, samo neznam koliko mogu vjerovati polovnom.

0 0 hvala 0
15 godina
Baramen kaže...

Nije dobar info ili?

Možda bi mi problem bio financijski kada bi morao uzeti novo, ove su cjene sa oglasa ok, samo neznam koliko mogu vjerovati polovnom.

Dobar je info, ali ono što želiš se ne pokalapa baš sa onim što je izvedivo na toj matičnoj. Isto tako nisi odgovorio na pitanja u vezi monitora, grafe, i COD-a.

Polovnom možeš vjerovat onako...podosta. Naravno uvijek postoji šansa da se zaj...š. Ali zato je cijena daleko ispod novoga.

I ne zaboravi na napajanje, ako uzmeš novi (polovni) komp moraš u dućan po novo napajanje, neki LCPower barem, ne baš neki totalni šrot. do 210kn ima sasvim solidnih.

Nije da baš MORAŠ, ali ja bi obavezno.

14 godina
Kupovina procesora

ne isplati se ostajat na toj singlecore platformi..skupljaj radije pa uzmi neki dualac..jer ko sta je kolega reka razlika je nebo i zemlja.. {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Dobar je info, ali ono što želiš se ne pokalapa baš sa onim što je izvedivo na toj matičnoj. Isto tako nisi odgovorio na pitanja u vezi monitora, grafe, i COD-a.

Polovnom možeš vjerovat onako...podosta. Naravno uvijek postoji šansa da se zaj...š. Ali zato je cijena daleko ispod novoga.

I ne zaboravi na napajanje, ako uzmeš novi (polovni) komp moraš u dućan po novo napajanje, neki LCPower barem, ne baš neki totalni šrot. do 210kn ima sasvim solidnih.

Nije da baš MORAŠ, ali ja bi obavezno.

Monitor je CRT, Samsung SyncMaster 753dfx, grafička nvidia geforce 6200, 256mb, 32bitna, a COD sa uzeo samo za primjer. Nisam ga niti instalirao nakon što sam vidio minimum requirements.

Procesor, matična, napajanje, monitor, a pretpostavljam da nakon toga svega treba i bolja graf., još plus hard disk koji je oštećen pa moram nabavljati novi. 

To je cijelo računalo, tako dali bi mi se više isplatilo kupiti novo ili kupovati dio po dio?

15 godina
Baramen kaže...

Monitor je CRT, Samsung SyncMaster 753dfx, grafička nvidia geforce 6200, 256mb, 32bitna, a COD sa uzeo samo za primjer. Nisam ga niti instalirao nakon što sam vidio minimum requirements.

Procesor, matična, napajanje, monitor, a pretpostavljam da nakon toga svega treba i bolja graf., još plus hard disk koji je oštećen pa moram nabavljati novi. 

To je cijelo računalo, tako dali bi mi se više isplatilo kupiti novo ili kupovati dio po dio?

Ovisi o tome koje su cijene polovnjaka koje možeš naći. S tim da je moja preporuka da disk i napajanje obavezno budu novi, ovo ostalo moće i polovno ako nađeš povoljno.

A i sve to skupa ovisi i o tome sa kojim buđetom raspolažeš.

15 godina
miki1981 kaže...
Baramen kaže...

Ovisi o tome koje su cijene polovnjaka koje možeš naći. S tim da je moja preporuka da disk i napajanje obavezno budu novi, ovo ostalo moće i polovno ako nađeš povoljno.

A i sve to skupa ovisi i o tome sa kojim buđetom raspolažeš.

Mislim da bi to trebalo stavit pod obavezno.Sto vise stvari ima garanciju to bolje.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan

Reci ti nama koliko novaca možeš izdvojiti za nadogranju/kupovinu računala pa ćemo ti nešto složit. monitor, tipkovnicu i kučište i dvd pogon netrebaš kupovati, hard disc ti je ošteće pa njega moraš, napajanje ti je nego šrot predpostavljam pa i njega moraš kupovati, a cpu, ploču i ram i gpu ionako moraš jer su već zastarjeli. 

Ako ideš kupovat sve novo onda moraš 2k kuna izdvojit da bi kupio stroj koji funkcionira kako treba, a za 2k kuna se može i rabljeni složit duplo jači

Edit: ovdje sam stavio likvord napajanje budući da nema lc power u adm-u, ali i to linkvrd bi služilo svrsi

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 16:57 (mrog 33).
14 godina
neaktivan
Kupovina procesora

Da, tako sam negdje i mislio, 2k.

0 0 hvala 0
17 godina
15 godina
neaktivan

Da definitivno ovu ramboxovu konfu za 2k

14 godina
neaktivan
Kupovina procesora

Okolica Vinkovaca sam, a vidim ovi iz Protisa nemaju dostavu ili?

Ovdje nemam baš veliki izbor, HG Spot, nešto malo Konikom...

Ovaj procesor nije dual core? Nije mi problem dati 100-200 kuna gore za malo jači procesor ako treba, ali ne razumijem se previše.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 22:34 (Baramen).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Baramen kaže...

Ovaj procesor nije dual core? Nije mi problem dati 100-200 kuna gore za malo jači procesor ako treba, ali ne razumijem se previše.

imaju: http://www.protis.hr/company/termsofuse (overseas expressom salju)

triple core je u ovoj konfi od ramboxa, nju si uzmi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 22:43 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Baramen kaže...

triple core.

Aha, onda dobro. Budem ih kontaktirao, pa javim kako je prošlo, hvala svima

17 godina
Baramen kaže...
Caesar et Brutus kaže...
Baramen kaže...

triple core.

Aha, onda dobro. Budem ih kontaktirao, pa javim kako je prošlo, hvala svima

Moraš se registrirat na njihovoj stranici, pa onda staviš izabrane djelove u košaricu pa onda pošalješ naruđbu pa pricekaš dok potvrde da imaju kaj si izabral i narucil tj da su dostupni djelovi koje misliš kupit i tak to dalje. Onda se uplati na njihov racun, i tek nakon toga ti pošalju robu uglavnom nazovi ih reci ce ti sve nema frke a okvirno piše i na linku kakvi su uvjeti.{#}

http://www.protis.hr/company/termsofuse

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
13 godina
neaktivan
kupnja ili razmjena procesora celeron 3.2Ghz

kupujem procesor,ne preskup do 1200kn koji ide na foxconnovu matičnu neki dobar ali nesmije biti celeron(nesmije imati jednu jezgru) za nove igrice npr.cod 3 battlefield 3 itd. koji bi mi preporučili imam grafičku 512 atijevu hd,2gb rama a sad imam procesor u kompu intel celeron 3.2 Gz primio je crysis 2 i mafiu 2 ali jako štekaju morao sam igrati na najmanjoj rezoluciji i onda su jedva radili. Može i više od 1200 kn ali mora biti jako dobar hvala unaprijed. :)

Našao sam jednog na njušaklu amd x3 3,33 Ghz za 750 kn al neznam dal da ga uzmem: što vi kažete?? plzz

a može i zamjena uz moju nadoplatu

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 20:42 (Crysis2).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice