Koji procesor?

poruka: 22
|
čitano: 2.754
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji procesor?

na raspolaganju imam do nekih 500 kn.

Ja sam se mislio između ovih:

CPU Desktop Pentium Dual-Core E5700 3GHz (800MHz,2MB,S775) box

Procesor s775 Intel Pentium Dual Core Procesor E6300 2, 8GHz (2MB, 1066MHz, Wolfdale) box

Procesor s775 Intel Pentium E6500 2.93Ghz (1066Mhz, 2MB, Wolfdale)box

u slučaju da je prvi najbolji izbor zanima me koliko bi me koštao hladnjak za njega jer se ne dobije s procesorom, neću oc-ati pa ne triba biti neki turbo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 22:49 (bradonja_85).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Koji procesor?
bradonja_85 kaže...

na raspolaganju imam do nekih 500 kn.

Ja sam se mislio između ovih:

CPU Desktop Pentium Dual-Core E5700 3GHz (800MHz,2MB,S775) box

Procesor s775 Intel Pentium Dual Core Procesor E6300 2, 8GHz (2MB, 1066MHz, Wolfdale) box

Procesor s775 Intel Pentium E6500 2.93Ghz (1066Mhz, 2MB, Wolfdale)box

u slučaju da je prvi najbolji izbor zanima me koliko bi me koštao hladnjak za njega jer se ne dobije s procesorom, neću oc-ati pa ne triba biti neki turbo.

Ovaj model ce bit super za taj proc, ili za neki novi komp ubuduce pa nema problema i nije preskup.{#}

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.903.176

15 godina
Koji procesor?

pa to mi malo probija buđet...a i u links ne kupujem ništa. i dali to znači da je prvi procesor najbolji ili si mi samo hladnjak htio preporučit?

i kakav je ovo hladnjak?

Xilence CPU Cooler LGA CL, S.775, Hydro bearing, 92mm fan (with PWM function).

0 0 hvala 0
17 godina
bradonja_85 kaže...

pa to mi malo probija buđet...a i u links ne kupujem ništa. i dali to znači da je prvi procesor najbolji ili si mi samo hladnjak htio preporučit?

i kakav je ovo hladnjak?

Xilence CPU Cooler LGA CL, S.775, Hydro bearing, 92mm fan (with PWM function).

Da uzmi prvi procesor koji je najjeftiniji, puno bolje rjesenje od ovog starog oronulog prdonje na bazi P4.{#} Za ovaj hladnjak iz Protis, ti nisam siguran valja li to kaj uopce ja bi uzel Scythe pa si miran za duze vrjeme.{#}

15 godina
Koji procesor?

Iskreno ja bi išao na E6500, tako da ne moraš brinut za hladnjak. A 20kn ti ne znači ništa. A i sam kažeš da nečeš OC-at, tako da ti je cooler koji dolazi uz procesor i više nego odličan.

Sad jedino ne znam kakva je ta ploča (što je imaš), što se tiče podrške za dual core procesore. Nisam našao ništa specijalno na službenoj stranici, pa nisam baš siguran dal će sve bit ok. Rambox, probaj ti malo detaljnije vidit dal će imat kakvih poteškoća s podrškom za navedene procesore. Ili si već vidio??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zabranjeniples kaže...

Iskreno ja bi išao na E6500, tako da ne moraš brinut za hladnjak. A 20kn ti ne znači ništa. A i sam kažeš da nečeš OC-at, tako da ti je cooler koji dolazi uz procesor i više nego odličan.

Sad jedino ne znam kakva je ta ploča (što je imaš), što se tiče podrške za dual core procesore. Nisam našao ništa specijalno na službenoj stranici, pa nisam baš siguran dal će sve bit ok. Rambox, probaj ti malo detaljnije vidit dal će imat kakvih poteškoća s podrškom za navedene procesore. Ili si već vidio??

Sad sam upravo pronašel pa nece ic kupovat odma u hipu nema žurbe, jer Abit ima malo to smotano ko sajla stranicu totalno nepregledno skroz.{#} Kolko ja vidim samo ce ic E6300 na tu maticnu njega nek onda uzme i trebalo bi stavit najnovioji Bios 13 gore sigurno ak ima stariju verziju.{#}

http://www.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/intel_945p_il9-pro.htm

http://www.abit.com.tw/page/en/download/download_bios_detail.php?pFILE_TYPE=Bios&pMAIN_TYPE=Motherboard&pTITLE_ON_SCREEN=IL9+Pro&pSOCKET_TYPE=LGA775

15 godina
rambox kaže...
 Kolko ja vidim samo ce ic E6300 na tu maticnu njega nek onda uzme i trebalo bi stavit najnovioji Bios 13 gore sigurno ak ima stariju verziju.{#}

Ja i dalje ne vidim podršku za nijedan dual core E5xxx i E6xxx serije {#}. Da nisi možda pomiješao core 2 duo E6300 sa dual core E6300 ??

15 godina
Koji procesor?

gledao sam sad malo na http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php i e6300 je najlošiji od ta 3, dali bi možda bolje bilo stavit e5700.

i dali obavezno moram stavljat novi bios? to san mislio već jednom radit al sam vidio da nemogu iz win nego moram ono preko diskete pa me malo strah da nebi nešto pošlo krivo a neman baš novaca za kupovati novu matičnu

EDIT:

našao sam ovu listu i ima samo E6300, znači li to da samo on dolazi u obzir?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.11.2010 23:59 (bradonja_85).

0 0 hvala 0
15 godina
bradonja_85 kaže...

gledao sam sad malo na http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php i e6300 je najlošiji od ta 3, dali bi možda bolje bilo stavit e5700.

i dali obavezno moram stavljat novi bios?

EDIT:

našao sam ovu listu i ima samo E6300, znači li to da samo on dolazi u obzir?

Da ne duljim previše, ti neku razliku između E6500 i E5700, u svakodnevnom radu ne bi osjetio. Rekao sam ti da ideš na E6500, jer kažeš da ga uz E5700 ne dobijaš. Hladnjak kojeg dobiješ uz E6xxx je i više nego odličan. A kažeš da OC-at nečeš, prema tome, sve iz gore napisanog ti je jasno. A razlika od 20kn mislim da ne igra veliku ulogu.

E sad, vezano za podršku. Ja ne nalazim ništa što tvoju ploču i ove dualce povezuje. Vidim core 2 duo E6300. Međutim, to nije isti procesor. Ovdje se radi o novijem/naprednijem dual core E6300 procesoru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 0:08 (zabranjeniples).
15 godina
zabranjeniples kaže...

E sad, vezano za podršku. Ja ne nalazim ništa što tvoju ploču i ove dualce povezuje. Vidim core 2 duo E6300. Međutim, to nije isti procesor. Ovdje se radi o novijem/naprednijem dual core E6300 procesoru.

ja sam mislio da je to isto {#}

već sam otvarao sličnu temu kad sam bio u parama pa sam mislio kupit matičnu i procesor, međutim pare su nestale pa sam to odgodio...ugl tamo su mi savjetovali E5300 i E7200 al ta dva nisam našao ni u linksa ni protisa.

koji procesor uopće da kupim do 500 kn za moju matičnu? bilo šta bi bilo bolje od ovog šta imam {#}

17 godina
zabranjeniples kaže...
rambox kaže...
 Kolko ja vidim samo ce ic E6300 na tu maticnu njega nek onda uzme i trebalo bi stavit najnovioji Bios 13 gore sigurno ak ima stariju verziju.{#}

Ja i dalje ne vidim podršku za nijedan dual core E5xxx i E6xxx serije {#}. Da nisi možda pomiješao core 2 duo E6300 sa dual core E6300 ??

Tak ce i bit da izgleda, nista od tih procesora koje je on izabral znam ja da to nisu isti procesori. Fuckaj ga sad previdel sam to, samo nisam odma skužil jer delam tu nekaj uz komp pa se malo pozamješa stvari no to bi trebalo prvo napravit odma kad neko trazi novi proc. Znaci treba provjerit sam korisnik kaj mu pase na maticnu plocu, pa tek onda trazit procesor a ne obrnuto. To je isto ko da kupuješ gume za auto a ne znaš dimenzije,{#} cemu služe stranice proizvođaca maticne ploce sigurno ne za ukras treba pogledat zato i sluzi internet kaj ne eh da je barem tak. {#}{#}

15 godina
neaktivan

nađi si polovni 7200 ili 7300 to ti ploča podržava,ili razmisli o novoj ploči

spam high tessellation off
15 godina

šta nema ništa novo do 500 kn za ovu ploču...

šta najbolje mogu dobit za 700-800 kn, naravno na matičnu i procesor mislim, ako se uopće može kupit išta za te novce?

15 godina
neaktivan

intel ili amd?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 0:54 (muhaqeri).
15 godina

svejedno, šta god je bolje...i da matična bude za ddr2 jer ne želim još to kupovat

15 godina
neaktivan

s obzirom da imaš 4 keksa rama ova ploča i proc

17 godina
muhaqeri kaže...

intel ili amd?

AMD normalno Intel za tak malo love nudi, pa zna se kaj nudi od procesora siromašno i mršavo ne treba nit spominjat za 800kn.{#} A kaj nudi AMD za taj iznos, vidi se dole treba spomenut da ta maticna podrzava ddr2 i ddr3 memoriju pa treba obratit paznju u koji utor se gura stara ddr2 memorija za koju su dva utora namjenjena.{#}{#}

http://www.protis.hr/products/details/cpu-desktop-athlon-ii-x3-440-30ghz-15mb-95w-box/29335

http://www.protis.hr/products/details/asrock-n68cgs-ucc--am2--nvidia-geforce-7025--nvidia-nforce-630a-matx-fsb1000-dual-channel-2x/37866

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-GS%20UCC

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 1:15 (rambox).
15 godina
neaktivan

ta ploča podržava samo DDR2 http://ee.giga-byte.com/products/mb/specs/ga-ma770-us3_20.html

Bradonja ima 4 keksa DDR2

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 1:21 (muhaqeri).
15 godina

više mi se sviđa tvoja ponuda, jeftinija je {#}...samo šta ja imam 4 keksića ddr2 pa me zanima dali mi je bolje radit na 2 GB RAMA dok ne skupim još koju kunu da kupim nešto ddr3 memorije il da odma nađem ploču gdje mogu utrpati svu svoju memoriju? oću li s tim procesorom, matičnom i 2 GB ddr3 moći normalno radit na Windows7?

i kod spajanja svga toga oću li morat nanovo instalirat windowse il će radit bez formatiranja?

17 godina
bradonja_85 kaže...

više mi se sviđa tvoja ponuda, jeftinija je {#}...samo šta ja imam 4 keksića ddr2 pa me zanima dali mi je bolje radit na 2 GB RAMA dok ne skupim još koju kunu da kupim nešto ddr3 memorije il da odma nađem ploču gdje mogu utrpati svu svoju memoriju? oću li s tim procesorom, matičnom i 2 GB ddr3 moći normalno radit na Windows7?

i kod spajanja svga toga oću li morat nanovo instalirat windowse il će radit bez formatiranja?

Bolje ti je tj mudrije se odrec sad 1gb ddr2 memorije, pa stavis samo dva modula ddr2 memorije od 1gb u svaki od dva utora predviđena na Asrock maticnoj za ddr2.{#} No zato poslije vise ne moraš kupovat novu maticnu plocu, jer imaš i utore tj dva za recimo 2+2 gb ddr3 memorije u buducnosti ili samo jedan modul za pocetak od 2gb ddr3 i to je to gotova prica. Normalno da je 2 gb bilo ddr2 ili ddr3 memorije dosta za Windows 7 i za igrice igrat nema frke pa tolko memorije imam i ja isto.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 1:38 (rambox).
15 godina

zahvaljujem...vjerojatno odma sutra idem to kupit...

i prvi put ću spajat tako nešto, do sad najzahtjevnije šta sam radio je minjanje grafičke, harda, napajanje i RAMA, čak ni procesor nisam skidao nikad, tako da mi je svaki savjet ako ga imaš od velike pomoći.

i ako mi možeš neki jeftini hladnjak još preporučit jer vidim da se ne dobije s procesorom. i postoje li šanse da ne tribam na novo instalirat windowse kad sve to spojim.

i još jedno pitanje u vezi spajanja harda, neznan jeli glupo pitanje al ja neznam {#}...moj se spaja s ide kabelom, ima li ta matična taj konektor na sebi, ja ga ne vidim na slici...i ako ga nema kako to spojit?

17 godina
bradonja_85 kaže...

zahvaljujem...vjerojatno odma sutra idem to kupit...

i prvi put ću spajat tako nešto, do sad najzahtjevnije šta sam radio je minjanje grafičke, harda, napajanje i RAMA, čak ni procesor nisam skidao nikad, tako da mi je svaki savjet ako ga imaš od velike pomoći.

i ako mi možeš neki jeftini hladnjak još preporučit jer vidim da se ne dobije s procesorom. i postoje li šanse da ne tribam na novo instalirat windowse kad sve to spojim.

i još jedno pitanje u vezi spajanja harda, neznan jeli glupo pitanje al ja neznam {#}...moj se spaja s ide kabelom, ima li ta matična taj konektor na sebi, ja ga ne vidim na slici...i ako ga nema kako to spojit?

Mislim da ide hladnjak uz taj AMD X3 procesor, uglavnom kad bus kupil onda se bude vidjelo nema zurbe samo polako pa buš kupil i hladnjak ak treba ali ne u Protis. Ak imas Windows 7 OEM onda promjenom maticne ploce 7 nece radit više vjerojatno tak to ide obicno. Lako za to budeš reinstaliral, to ide za cas posla i nema problema a kak treba stavit AMD proc na maticnu to vidis na videu dole. Maticna ima IDE utor da nema problema, pa buš mogel spojit na nju i stari IDE disk ali preko onog duplog IDE kabla. Jer maticna ima samo jedan IDE utor, a pržilica ti je vjerojatno isto IDE pa i nju moraš spojit na taj utor normalno nema druge.{#}

IDE utor IDE utor
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.11.2010 2:39 (rambox).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice