Isplativost prelaska na drugu MBO

poruka: 4
|
čitano: 851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zanima me vaše mišljenje dali mi se isplati prelazak sa GA-MA78GM-S2H , rev1.1,bios F11  na ASROCK M3A785GMH/128M  pošto ova ima nešto jaču integriranu grafiku i ACC  koji mi je potreban  da proban otključati druge  jezgre na phenomu II X2 550 BE .

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Grafika joj je jača samo po tome što ima svojih 128 mega memorije, pa ne koristi samo sistemsku što se ipak osjeti. A što se tiče performansi samog grafičkog procesora, identični su (iste frekvencije, isti broj shadera itd).

Manja poboljšanja postoje, navodno, u samom video dekoderu.

Ako svoju ploču možeš prodati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U pogledu otkljucavanja samog procesora bi rekao da je cak isplativo, ako za svoju nadjes kupca, malo nadoplatis i imas mogucnost dual core otvorit na 3 core, a u najboljem slucaju punokrvni quad, ali nikad se nezna da li su jezgre samo zakljucane iz razloga da procesor bude dual core ili su zbilja neispravne.... Sto se tice integ.graf. je bezveze, jer su sve integruse izuzetno slabe i nedovoljne za bilo kakvo ozbiljnije igranje, bilo koja normalna grafa za 500-600kn jede tu i bilo koje doba dana i noci, pa sa samo radi grafe ne treba s tim uopce zezati i sve vadit van. 

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Isplativost prelaska na drugu MBO
gymboy kaže...

U pogledu otkljucavanja samog procesora bi rekao da je cak isplativo, ako za svoju nadjes kupca, malo nadoplatis i imas mogucnost dual core otvorit na 3 core, a u najboljem slucaju punokrvni quad, ali nikad se nezna da li su jezgre samo zakljucane iz razloga da procesor bude dual core ili su zbilja neispravne.... Sto se tice integ.graf. je bezveze, jer su sve integruse izuzetno slabe i nedovoljne za bilo kakvo ozbiljnije igranje, bilo koja normalna grafa za 500-600kn jede tu i bilo koje doba dana i noci, pa sa samo radi grafe ne treba s tim uopce zezati i sve vadit van. 

Nebi prodavao MBO već bi prebacio na drugi komp jer mi je tamo slabija ploča a sebi onda stavio tu novu a grafika mi nije toliko bitna jer se malo igram a ujedno moram i uzeti DDR3 memoriju pošto ploča ne podržava DDR2

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2009 20:39 (55pero).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice