A kad će to biti? Ovaj mjesec?
P.S. Prvo sam pomislio da moram pričekati da žena izađe, pa da onda poskrivečki obavim shoping.
A kad će to biti? Ovaj mjesec?
P.S. Prvo sam pomislio da moram pričekati da žena izađe, pa da onda poskrivečki obavim shoping.
pa i on ce imati debelu cijenu, sta mislis da ce ga đabe djeliti?
A jebga sada, debela cijena i za džabe. Ne bi bila neka sredina dobra recimo?
ali svejedno tribalo bi pričekat da iziđe taj Zen pa da se vidi šta se isplati ovako su to samo nagađanja i špekulacije
ali svejedno tribalo bi pričekat da iziđe taj Zen pa da se vidi šta se isplati ovako su to samo nagađanja i špekulacije
Svaka čast.
koje smece od cijena
nema nikakvog razloga kupiti 7xxx seriju - cak i ako kupujes novo racunalo mozes se komotno izvuci sa 4/5/6xxx serijom..
vec 6g placanja skoro po 2k kn za quad core..
Kakvo besramno deranje po cijeni, uzas, stvarno bojkotirat intel
Kako se kod nas prodaje a ne znam uopće da je službeno i predstavljen ??
Prodaje se u americi već skoro 2 tjedna al eto intel drži do svojih datuma pa forsiraju predstavljanje na ces-u i ne daju da se review objavi ako je potpisan nda.
Ne prodaje se vec se samo pune zalihe kod dobavljaca i an skladistima, to je normalna stvar, sta ste mislili da se kompnente magicno nađu na dan izlaska u ducanima...
EDIT:
Inace ovo zesce izivljavanje na potrosacima, pa za 300kn vise uzmes i7 6800k, ovo me jako ljuti i sad namjerno nebudem isao na Kaby Lake
Sve je to normalno u početku, bude se cijena stabilizirala, a vjerojatno i pala samo da konkurent ugleda svjetlo dana.
RayZen procesor i Vega GPU bi mogli biti super kombinacija, predugo je Intel nabijao cijene za ništa.
Stabilizirat ce se al ne previse, normalno u pocetku cijena uvijek bude nabijena, tj. to hvataju ove nestrpljive i neiskusne koji kupuju sve po danu izlaska pa na taj nacin pune blagajnu, al realno ni Sky Lake nejde ispod 2900kn, prije nekih 2950 tj 3000kn po vecini nasih pouzdanijih ducana, tako da Kaby nebude ispod 3200kn sigurno jer ce morat bit nesto skuplji posto je noviji.
Jos jedna nepovoljna situacija je kaj cekanje Zena za neko skorije spustanje cijena nije neka brza opcija zato jer jos ni ploce za Zen nisu ni blizu gotove (jos slika ni jedne gotove ploce nema na netu) a ni sam ZEN jos nije 100 posto gotov proizvod, tako da cisto sumnjam da ce to prije treceg mjeseca, najrealnije sredina treceg, poc4etak ce4tvrtog mjeseca bi ga moglo biti u širem rasponu trzista.
danasnji 4c8t i7 kosta ravno 1000kn skuplji od zadnjih 6 generacijapas ti mater
! da neznam te crne uvoznike bacio bi tonu love tim sugavim uhljebima u usta da je poslje proseru...
Kad se očekuju laptopi sa kaby lake procesorima konkretnije asus rog.
Uvijek je otključani i7 koštao približno isto iz generacije u generaciju, jedini je problem što se dolar u međuvremenu izjednačio s eurom i tu je sav razlog poskupljenja. Ovdje su Intelove preporučene cijene za sve izdane procesore do sad. Prije nego se psuju distributeri pogleda se malo šire
Uvijek je otključani i7 koštao približno isto iz generacije u generaciju, jedini je problem što se dolar u međuvremenu izjednačio s eurom i tu je sav razlog poskupljenja. Ovdje su Intelove preporučene cijene za sve izdane procesore do sad. Prije nego se psuju distributeri pogleda se malo šire
Žešča glupost, i7 2600k se u njegovo vrijeme kupovalo za ispod 2500kn, ista stvar sa i7 3770k oni su bili po 2400kn, tek od Haswella je krenulo lagano nabijanje cijena, i7 4770k je bio po cca 2700kn, pa onda i7 4790k po 2900kn i onda Skylake po 3000kn i sad ovo glupiranje sa Kaby Lakeom.
i5 k slicna stvar, prije su bili po 1500-1600kn Sandy i Ivy, pa onda 1800kn i5 4670k, slicno i5 4690k, pa onda i5 6600k preko 2000kn.
EDIT:
Broadwella nisam racunao jer je on zbog ultra jake iGPU imao visoku cijenu, a i jako je nepopularna platforma na mainstream platformi.
Nije ni dolar glavni krivac, jedno vrijeme je dosta pao i skoro sve komponente su otisle po 10-15 posto cijenom dolje, ali su procesori ostali uglavnom iste cijene, eventualno 100kn pojeftinili.
Imam doma racun od svojih komponenata i ima frend racun od svoje konfe sa i7 3770k iz tog doba tako da znam sta pricam i kolko je sta kostalo, a konfe slazem vec par godina i pratim ponudu tako da cijena svega unatrag zadnjih 6-7 godina znam napamet kolko me sjecanje sluzi.
EDIT:
Neznam jel se ko sjeca prije cca 3 godine kad je i5 2500k isao po 1000kn nov u Centro.hr, odma nakon toga mjesec dana i7 2600k po 1300kn, koji su to bili dani...
ove skupe intel procesore 7 generacije se isplati uzimati samo ako se na njima zarađuje kruh pa je brzina važna a za zabavu je sasvim dovoljan i3 ili najeftiniji i5 ,kad se samo sjetim da sam svoje audio komponente platio oko 3000 kn po komponenti a one su za čitav život ako imam sreće a ovi procesori su max par godina,ali tko voli neka izvoli,skupoooooooo
Covjece, ja ovo gledam i ne vjerujem. Ama bas nikakvog pomaka - osim cjenovnog...
Prva Kaby Lake konfa od JayzTwoCents
, klokao je i7 7700k na 5GHz sa H100i, temperature cca 75 stupnjeva. Asrock i ove godine dominira, u videu je nahvalio ASRock Z270 Gamin K6, a ploca i bas fino izgleda i jos je crno-srvena sta mi bas ide na ruku...Covjece, ja ovo gledam i ne vjerujem. Ama bas nikakvog pomaka - osim cjenovnog...
0 pomak naprijed, IPC boost 0.
http://arstechnica.com/gadgets/2017/01/intel-core-i7-7700k-kaby-lake-review/
Treba Intelu dobar kick u guzicu, od zna se koga :D
A i dobit ce ga.
Da ne bude da je SVE tako loše, rečeno je da će ~1/3 7700k moć na 5ghz za 24/7 nakon delida.
Da ne bude da je SVE tako loše, rečeno je da će ~1/3 7700k moć na 5ghz za 24/7 nakon delida.
Još će nakraju počet uz CPU isporučivat i delid tool
Pa kad je pasta koju koriste smeće, s obzirom koliko su digli cijenu, mogli su ubacit i delid tool u kutiju.