Kakvi su ovi Skylake i7?...
Ni bolji ni hladniji, tj. razlika je tolika da se jednostavno ne isplati prelazit na drugi socket. Osim ako se baviš heavy video rendanjem i imas Titan X, jer vidim da 4790k ne može u potpunosti iskoristiti Titan X dok Skylake-ova arhitektura tu dolazi malo više do izražaja.
Ako imaš i7 3770K,i7 4790K,i7 5775C.. upgrade na novi Skylake ti nije potreban!!
Išao bi na novi socket i procesor jedino da pratim trend i da ne gubim puno na vrijednosti komponenti!!Rekli bi,onako čisto iz zabave i čisto zato jer mogu!!
Mislim da ste me krivo skuzili ili sam ja bio nejasan, dakle prodao sam vec 4790K, i nemam namjeru prelazit na skylake, za sad jedino sto mi je ostalo je EVGA G2 850, SSD (koji koristim u Banana Pi, tako da ne stoji bez veze ipak), i NH-D15 koji sad stoji kao pehar i ceka bolji CPU jednom... Jasno je meni da to kaj radim jest snobovski al nemrem si pomoc, skupljam lovu par mjeseci i zgustam si tak, jasno mi je da mi je skroz nepotrebno i neracionalno al takvi smo mi ljudi :) Samo me zanimalo to u vezi Skylake.
I da, ako opet nisam bio jasan, moje pitanje je bilo bas specificno (ne znam jeste mi na njega odgovorili ili generalno), opcenito sam s i7 bio zadovoljan u svim stress testovima sto se temperatura tice, osim u Prime95 + AVX, gdje mi je proc bio skoro 25 stupnjeva topliji, sto je u konacnici razlog zasto sam ga prodao (opet, mozda neracionalan, ali da ne duljim i da budem iskren eto), pa ako ima netko da napravi bas ovo sto molim, i nek navede hladnjak, bas bi volio i vidjet D15 + i7 sky + Prime95 AVX (default) temperature nakon par sati, iako kakve god da jesu ne namjeravam jos neko vrijeme tako se igrat s lovom
...
Ni sa Sandy Bridge-a se ne isplati prelazit na Skylake
E da mi je bio jedan sandy tog davnog pocetka 2011. godine kad su po meni najveci sreckovici kupili prave CPU-e, ne bi to prodavao sve dok mi na najnovijem titanu ne more preko 50% je "gurnut", samo bi grafe mijenjao