Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.284
|
čitano: 3.094.244
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
16 godina
neaktivan
Re: Intel i7 Club
Stolnik kaže...
Mojpismonosa kaže...

Kakvi su ovi Skylake i7?...

Ni bolji ni hladniji, tj. razlika je tolika da se jednostavno ne isplati prelazit na drugi socket. Osim ako se baviš heavy video rendanjem i imas Titan X, jer vidim da 4790k ne može u potpunosti iskoristiti Titan X dok Skylake-ova arhitektura tu dolazi malo više do izražaja.

volegradele kaže...

Ako imaš i7 3770K,i7 4790K,i7 5775C.. upgrade na novi Skylake ti nije potreban!!

Išao bi na novi socket i procesor jedino da pratim trend i da ne gubim puno na vrijednosti komponenti!!Rekli bi,onako čisto iz zabave i čisto zato jer mogu!!

Mislim da ste me krivo skuzili ili sam ja bio nejasan, dakle prodao sam vec 4790K, i nemam namjeru prelazit na skylake, za sad jedino sto mi je ostalo je EVGA G2 850, SSD (koji koristim u Banana Pi, tako da ne stoji bez veze ipak), i NH-D15 koji sad stoji kao pehar i ceka bolji CPU jednom... Jasno je meni da to kaj radim jest snobovski al nemrem si pomoc, skupljam lovu par mjeseci i zgustam si tak, jasno mi je da mi je skroz nepotrebno i neracionalno al takvi smo mi ljudi :) Samo me zanimalo to u vezi Skylake.

I da, ako opet nisam bio jasan, moje pitanje je bilo bas specificno (ne znam jeste mi na njega odgovorili ili generalno), opcenito sam s i7 bio zadovoljan u svim stress testovima sto se temperatura tice, osim u Prime95 + AVX, gdje mi je proc bio skoro 25 stupnjeva topliji, sto je u konacnici razlog zasto sam ga prodao (opet, mozda neracionalan, ali da ne duljim i da budem iskren eto), pa ako ima netko da napravi bas ovo sto molim, i nek navede hladnjak, bas bi volio i vidjet D15 + i7 sky + Prime95 AVX (default) temperature nakon par sati, iako kakve god da jesu ne namjeravam jos neko vrijeme tako se igrat s lovom  

Stolnik kaže...
volegradele kaže...

...

Ni sa Sandy Bridge-a se ne isplati prelazit na Skylake 

E da mi je bio jedan sandy tog davnog pocetka 2011. godine kad su po meni najveci sreckovici kupili prave CPU-e, ne bi to prodavao sve dok mi na najnovijem titanu ne more preko 50% je "gurnut", samo bi grafe mijenjao  

mojpismonosa
14 godina
neaktivan

Jel ovo dovoljno? 

13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Pozdrav, kupio sam laptop nedavno, HP-ov s ovim procesorom: 5th Gen Intel® Core™ i7-5500U mobile processor

Nisam strucnjak za laptope i kompjutorske komponente previse pa me zanima da li ce se moci igrati vecina novih igrica u kombinaciji s ovom grafickom: NVIDIA GeForce 940M i 16gb RAM.

0 0 hvala 0
14 godina
Naguljizov kaže...

Jel ovo dovoljno? 

Silk Road nije baš najzahtjevnija mapa po CPU, de rokni neki 64p conquest large na Siege of Shanghai :)

13 godina
protjeran
antiljano27 kaže...

Pozdrav, kupio sam laptop nedavno, HP-ov s ovim procesorom: 5th Gen Intel® Core™ i7-5500U mobile processor

Nisam strucnjak za laptope i kompjutorske komponente previse pa me zanima da li ce se moci igrati vecina novih igrica u kombinaciji s ovom grafickom: NVIDIA GeForce 940M i 16gb RAM.

nebudes se previse nauzivao high detalja, proc zapravo nije ni "pravi" i7 vec nesto tipa i3 s ht-om! takoder ni grafa! no na 720p i medium detaljima budes bez problema( eto ovako u grubo receno, posto si pitao i na pm:)!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 21:33 (Stjepanj).
14 godina

S laptopima nikad ne treba očekivat previše što se tiče igranja. Barem ne za razumne novce. Ali s obzirom da šogor/nećak igraju moderne igre na i5 3317u (2c/4t) i HD7670M (šit), bit će to okej.

14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...
Naguljizov kaže...

Jel ovo dovoljno? 

Silk Road nije baš najzahtjevnija mapa po CPU, de rokni neki 64p conquest large na Siege of Shanghai :)

Ovo je 64p conquest ,samo to i igram,nije to domination pa samo dio oko hangara ,hehe. Ultra detalji za ovu prezentaciju sve max na 1080p,144hz  :)

Uglavnom što ćeš više, dobio sam onaj max što ste tražili heheh :) Ali ako će ti duša biti mirna,test of Siege of Shanghai will come .. 

14 godina

Daj ti Siege of Shanghai, Silk Road jednostavno nije toliko zahtjevna mapa bez obzira na broj igrača :)

I daj neki framerate uz to, stavi samo GPU usage i framerate monitor u afterburneru da imamo referencu na koliko je to fps

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 22:34 (buljo781).
14 godina
Intel i7 Club

Stavljen danas CM Hyper 612 V2, pasta AC Silver 5, stock sa turbom i ovakve temp. Ja mislim da ovaj proc ima neispravan senzor za temp :/

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

Svojevremeno sam razmatrao 612, jer nije mnogo skuplji od 212, a izgleda impozantno. Našao sam otprilike jednak broj reviewova gde se pokazao odlično i gde se pokazao apsolutno očajno na kraju se ipak odlučio za 212 Evo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Stavljen danas CM Hyper 612 V2, pasta AC Silver 5, stock sa turbom i ovakve temp. Ja mislim da ovaj proc ima neispravan senzor za temp :/

Mislim da ti to nije dobro sjelo na svoje mjesto. Neznan kakvi su prikljuci ,tj na koji način se pričvrščuje na matičnu,jer se moj mora zavidavati sa 4 vide umjesto sa ona 4 klika što ih pričvrsti, i ako ne ravnomjerno zavidam,onda to ne sjedne dobro i ponaša se tako,doduše s malo manjim temperaturama.

14 godina
Intel i7 Club

Evo na slikama se vidi da je sve složeno kako treba, a rezultati lošiji nego kod katane 4 :/

EDIT: i neznam zašto je tako velika razlika u temp CPU naspram svake jezgre

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 11:31 (Remzi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Evo na slikama se vidi da je sve složeno kako treba, a rezultati lošiji nego kod katane 4 :/

EDIT: i neznam zašto je tako velika razlika u temp CPU naspram svake jezgre

Ovako to izgleda kod mene , ovaj srebrni ,ima ova 2 "zuba " gornji i donji.

E sad ,tu cpu cooler (plocica) bas mora sjesti da ih ta dva drže i ravnomjerno stisnu na svoje mjesto,kad bi imao sliku s unutrašnje strane ,ima utor gdje dio coolera naslonjen na cpu "upadne". Ono gdje on zna ispasti je,ako neravnomjerno zavidavs,pa onda jedan dio odes do kraja,drugi nema šanse sjesti kako treba.

Ako to nije sijelo,ti ćes uspijeti cooler nekako montirati ali,sam coller nije na cpu dobro sjeo i samo hvata jedan dio površine cpu koju on hladi,pa ti onda jedan dio ajmo reći dobro ,hladi,a drugi dio koji nije dobro obuhvaćen se grije i imaš visoke temp.

I kako je prevelika razlika (visina, koji mm),tu pasta ne pomaže.

lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 12:29 (Naguljizov).
13 godina
Pa i nije neka strasna razlika u jezgrama!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Da probam cooler okrenuti gore prema napajanju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Da probam cooler okrenuti gore prema napajanju?

A neznam što bi ti rekao ,mislim da ti to neće igrat ulogu. samo ti nije dobro legao,treba ga namjesiti .kad ga budes zavidavao,zavidavaj dijagonalno 1 pa 4 onda 2 pa 3,ali malo po malo .Mi bi to rekli "puntaj" lagano .

Slika pokazuje kako treba biti.

16 godina
Intel i7 Club

Evo ovo je usage od igranja gta 5,tu i tamo prodje do 99,jel to sve ok? gura sve normalno moj proc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Prilicno los ti je usage, digni graficke postavke...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

hmmm,postavke od graficke se igri automatski na maksimum bez OC postave,dakle da stavim vise bi trebao ici u OC podrucje

graficke postavke u igri su na maksimum,sve fluidno i nigdje ne trza,jedino mi FOV jako plitak,nakon par metara mi mutno,to jos moram poriktat...

Mozda je graficka dovoljno jaka pa netreba bit na max? Il proc dovoljno ne gura grafu,neznam..pa pitam :D

EDIT: vidim da mi u pocetku procesor na 80 posto,ostalo na kakvih 25-30

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 17:49 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Mislim da ti je uključen vsync i da zato grafa nije na 100%, što je sasvim ok ako ti fps ne pada ispod 60.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Okrenuo sam cooler tako da vent puše prema napajanju, stavio sam ga na 3Ghz i stock napon i zasad su temperature u redu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Penryn kaže...

Mislim da ti je uključen vsync i da zato grafa nije na 100%, što je sasvim ok ako ti fps ne pada ispod 60.

Islkjuceno je ( always off)

17 godina
neaktivan
izvone kaže...

1080p rezolucija? A onda ili laže afterburner ili stvarno proc toliko bottlenecka. Kakav ti je fps?

14 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Okrenuo sam cooler tako da vent puše prema napajanju, stavio sam ga na 3Ghz i stock napon i zasad su temperature u redu.

Odlicno,sad je vjerovatno sjeo na svoje :)

16 godina
Penryn kaže...
izvone kaže...

1080p rezolucija? A onda ili laže afterburner ili stvarno proc toliko bottlenecka. Kakav ti je fps?

je,1080 je...ovo su postavke a fps je preko 60 mjeren frapsom,i novi graf 15 min igre

Sad vidim da mi u igri vsync on,da ga iskljucim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 23:31 (izvone).
17 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ne ne, nek stoji vsync uključen. Da je isključen fps bi ti bio preko 60 ali bi i procesor i grafička bili puno više opterećeni, više bi se grijali, trošili a bez potrebe jer je 60 fps idealno, pogotovo ako imaš 60Hz ekran.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Penryn kaže...

Ne ne, nek stoji vsync uključen. Da je isključen fps bi ti bio preko 60 ali bi i procesor i grafička bili puno više opterećeni, više bi se grijali, trošili a bez potrebe jer je 60 fps idealno, pogotovo ako imaš 60Hz ekran.

imam,dakle sve je u redu s komponentama? haha,nis povezat vise iz svega toga :P

16 godina
neaktivan
izvone kaže...
Penryn kaže...

Evo ovako vrlo jednostavno. Ako ti je FPS konstantan (tj. 60 FPS) i jako rijetko pada do 15% ispod tog, ne moras gledat nikakva opterecenja, temperature, nista, sve je ok.

Problem bi bio ako imas skokove u FPS-u a grafa ne radi punom snagom, sto kod tebe iz ovog sto si nam reko, nije slucaj. Dakle sve radi kako spada! :)

mojpismonosa
17 godina
neaktivan
izvone kaže...

Uglavnom moja preporuka je, ako imaš dovoljno jak komp za stabilnih 60fps, u svakoj igri imati uključen vsync. Problem je ako nemaš dovoljno jak komp i fps pada ispod 50ak onda vsync počne "sinkronizirat" sljedeći donji refresh rate, a to je 30Hz, pa ti blokira na 30fps a  to je po meni jako trzavo. 

14 godina
neaktivan
izvone kaže...

Evo ovo je usage od igranja gta 5,tu i tamo prodje do 99,jel to sve ok? gura sve normalno moj proc?

Tek sad vidio "active core count =1" ?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice