Neznam ni ja šta mi bi

Neznam ni ja šta mi bi
Stigla mrcina još nek stigne ploča i ram i ode dobri stari i7 2600k u mirovinu.
Oooo! Cestitke :) A koja ploca stize? Bit ce borbe ;)
Neka fatality iz AsRocka i nisan baš uvjeren da će bit borbe barem dok ne sklopim sve
Treba to sad klokat na 4.5 jer ce u protivnom biti bottleneck...
Treba to sad klokat na 4.5 jer ce u protivnom biti bottleneck...
Sve je bottleneck, kad ga kloka na 16.2 direktno na 220 volti bottleneck će bit kavez za diskove u kućištu.
Ne treba se nadati prevelikom taktu na 6850k
Ne treba se nadati prevelikom taktu na 6850k
6-core... trebao bi ići na 4.4-4.5 ako ima sreće.
Većina na netu kloka na 4.4ghz, kud ćeš više kad imaš 6c/12t.
Ne planiram pretjerivat s klokom ipak mi je to PC koji planiram duuugo koristit.
Planiram ga držat na 4ghz ako uspijem izdržati.
ide s vodom na 4.4-4.5 ako imas hebene srece i to samo za bench, ne vjerujem da ga drze za 24/7 na tom naponu i taktu
Veći problem Broadwella-E je u arhitekturi, nego samo jezgrama. Iako, očekivao bih da 6-core može 4.5.
Veći problem Broadwella-E je u arhitekturi, nego samo jezgrama. Iako, očekivao bih da 6-core može 4.5.
4.5ghz je nekakav prosjek za haswell-e 6-core, broadwell se nesto losije clocka..
Pa ni na hwbootu ne ide bas dobro taj proc, tak da 4.4-4.5ghz tesko za 24/7. Nitko ni ne govori da je prosjecan oc, govori se o tome da taj proc jednostavno ne ide kao 4jezgreni proc i ne mozes ocekivati od tog proca po 1+ghz clockove
Ljudi nemojte se uzbuđivat jer odlučio sam dobit ga na 4ghz za 24/7. Naručio sam Asrock ploču a one mi nikad nisu išle uz neki dobar oc tako da ću nastojat da potraje na nekom razumnom kloku (al vidićemo, tko zna, možda...).
Veceras stavljam i7 6700k u drugu plocu, ova mi overvolta za cak cca 150mv bez obzira koje ja postavke manualne stavio! cpu se pod noctuom przi na 75°c u bf4@4.5ghz!
javim rezultate...jer u drugoj ploci i5 6600k radi na 4,8ghz jedva da dode do 1.3V...ja s cak ugasenim jezgrama nemogu nista vise izvuci na i7!lp
4.5ghz je nekakav prosjek za haswell-e 6-core, broadwell se nesto losije clocka..
Pa da. Ali i dalje mislim da je 4.5 moguće ako ima sreće. :)
A kakav je to neprosječni kloker? Kloker koji ima više sreće s kupovinom?
Neprosjecni clocker je onaj koji sibne napon i multiplier i to je to. Tesko da ce 24/7 4.5ghz, pa za to mu treba oko 1.5v tak da ne vjerujem
A kakav je to neprosječni kloker? Kloker koji ima više sreće s kupovinom?
daj mu svoj setup pa javi rezultate...
Tebi je jasno da je overkokiranje prilično trivijalna 'disciplina' koja ovisi isključivo o tome što dobiješ u paketiću?
Tebi je jasno da je overkokiranje prilično trivijalna 'disciplina' koja ovisi isključivo o tome što dobiješ u paketiću?
Ma ne on misli daj je baš on taj ključni faktor.
Kad se već priča o tom (iako je kolega rekao da ga neće klokat toliko) opet gledajući po netu, ljudi postižu 4.4ghz sa u prosjeku 1.3v što je sasvim pristojan napon za 24/7. Pogotovo pod vodom.
Joj meni cilu ste stranicu napunili pričom o klokanju procesora koji još ni matičnu nema
Ali to je "ZEN" čuješ li kako to odzvanja Zen, Zen, Zen...
Veceras stavljam i7 6700k u drugu plocu, ova mi overvolta za cak cca 150mv bez obzira koje ja postavke manualne stavio! cpu se pod noctuom przi na 75°c u bf4@4.5ghz!
javim rezultate...jer u drugoj ploci i5 6600k radi na 4,8ghz jedva da dode do 1.3V...ja s cak ugasenim jezgrama nemogu nista vise izvuci na i7!lp
Koja noctua i koliko spusti temp u odnosu na stock? Ja sad imam 4,4 ghz na 1,264V i temp u prosjeku ispod 80 a u piku oko 85. Stock hladnjak.....Odvrti stres test na aidi i cinebenh do kraja...
Isplati li se dati 75 EUR za nd14 ili ici na 15 za 95 eur...
Ide 4.5 za bench, vise nisam probavao, 4.4 ga drzim za svakodnevni.
Koja noctua i koliko spusti temp u odnosu na stock? Ja sad imam 4,4 ghz na 1,264V i temp u prosjeku ispod 80 a u piku oko 85. Stock hladnjak.....Odvrti stres test na aidi i cinebenh do kraja...
Isplati li se dati 75 EUR za nd14 ili ici na 15 za 95 eur...
Evo moj 6700K na 4.6 sa noctua NH-U14S