Intel i5 750-koju MB i kojih 4gb RAMa za top clock

poruka: 18
|
čitano: 2.264
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Pitanje je u naslovu samo bih dodao da ukupna cijena MB i RAMa ne ide preko 2000kn?

Za sada mi je ovo najizglednija opcija:

MBO:  Gigabyte P55-UD4, s1156, Intel® P55, 4x DDR3 2200/1333/1066  -   1.130,00Kn

RAM:  DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, TW3X4G1600C9D -      920,00Kn

(ovih 50 kn preko mogu podnijet)

ali posto nikad do sada nisam clockao proc i ram, zanima me misljenje nekog strucnijeg.

hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 22:05 (surki).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Intel i5 750-koju MB i kojih 4gb RAMa za top c
surki kaže...

Pitanje je u naslovu samo bih dodao da ukupna cijena MB i RAMa ne ide preko 2000kn?

Za sada mi je ovo najizglednija opcija:

MBO:  Gigabyte P55-UD4, s1156, Intel® P55, 4x DDR3 2200/1333/1066  -   1.130,00Kn

RAM:  DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, TW3X4G1600C9D -      920,00Kn

(ovih 50 kn preko mogu podnijet)

ali posto nikad do sada nisam clockao proc i ram, zanima me misljenje nekog strucnijeg.

hvala

ova matična i ti su rami koje si ti izabro dobri....

the PeRo
16 godina
neaktivan

da, ovo što je pero preporučio, nećeš pogriješiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ili možda ovi rami

samoooo da mi jeeee,da sam sebe sreo ranijeeee...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

da slažem se i sa pero-m i sa drakon-om

oboje su izabrali puno bolje

AsRock je puno kvalitetnija od gigabyte-a

a i ovi rami imaju puno bolje provođenje topline

a i sveukupno je jeftinije

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja bi prije uzeo one prve, corsair rame..

ali dobro, to je stvar ukusa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ta Corsair Dominator memorija ima dosta velike latencije, zato sam ja svoju spustio na 1333MHz@7-7-7-20 i radi mi brze nego na 1600MHz@9-9-9-24 (probao sam ih smanjiti na tom taktu ali nece uopce!)

Probaj naci neku memoriju koja ima nize latencije ako ti budzet to dopusta.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Hvala svima na odgovorima

Scrapy, dosta sam se naslusao da kod maticne biram izmedju Asusa i Gigabytea, da je sve ostalo lose kvalitete. Ti mi sad kazes da je Asrock kvalitetnija. Mozes li mi molim te objasniti zasto i po cemu je ova ploca koju je naveo diskutant prije bolja. Da li samo zato sto je Asrock ili ima i neke karakteristike bolje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uzmi si MSI P55-GD65...odlična matična

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lupu6 kaže...

uzmi si MSI P55-GD65...odlična matična

Hvala na savjetu, ali kako zas da je dobra ploca. Nije valjda da je ti imas i da ti radi 3 mjeseca bez greske.

Kakva je za clocking?

15 godina
surki kaže...

Hvala na savjetu, ali kako zas da je dobra ploca. Nije valjda da je ti imas i da ti radi 3 mjeseca bez greske.

Kakva je za clocking?

Dosta je hvale. Bila je i u jednom od bugova kao prijedlog za OC. Dosta dobra ploča.

16 godina
neaktivan
surki kaže...

Scrapy, dosta sam se naslusao da kod maticne biram izmedju Asusa i Gigabytea, da je sve ostalo lose kvalitete. Ti mi sad kazes da je Asrock kvalitetnija. Mozes li mi molim te objasniti zasto i po cemu je ova ploca koju je naveo diskutant prije bolja. Da li samo zato sto je Asrock ili ima i neke karakteristike bolje.

pročitaj bug iz 12. mjeseca, imaš preko 20 ploča za socket 1156 pa ćeš viditi....

i te priče da je sve osim Asusa i Gige loše kvalitete zaboravi!!!

15 godina
protjeran
stipica_zd kaže...
surki kaže...

pročitaj bug iz 12. mjeseca, imaš preko 20 ploča za socket 1156 pa ćeš viditi....

I meni je ta prica malo suplja jer sam prije ove gigabyte koju sad imam imao Asusicu (AM2) na kojoj su mi otkazala 2 usb konektora i koja mi je u kombinaciji sa gainwardom 9800GT radila neke interferencije i slika mi je drhtala cim bi malo opteretio sustav (neki kompleksniji render). Ista ta graficka sa istim napajanjem, istim hardovima i optikom mi na Gigabaytici sa e8400 radi ko sat tako da je do ploce 99% (sumnjam da je do memorije). Jedino me bilo strah da ako je ta ploca kvalitetna, kakve su te koje nisu.

Pokusat cu do do tog BUGa 1209. Problem je sto meni ko laiku puno podataka koji se mogu naci u strucnim casopisima ne znace nista jer ih ne razumijem. Do sada sam kupovao gotove konfiguracije i ovo ce mi bit prvi pokusaj da sam nesto sastavim i ako je moguce podignem radni takt procesora, sabirnice i memorije, jer mi za posao koji radim (vizualizacije u arhitekturi) procesorska snaga znaci ustedu vremena (10-15% na renderu koji se renderira 7-8 sati je poprilicno puno).

16 godina
neaktivan

imaš desetke reviewa na netu o GD65-ici i kažu da je ploča odlična...dobiješ voltmetar s njom i imaš sa strane utore preko kojih mjeriš voltažu...ploča za čisti overclocking, uskoro ću i ja na i5 vjerojatno i uzet ću ju

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Gledao sam sad, cini mi se da je to upravo ono sto mi treba. solidan oc bez cackanja po biosu, direktno iz prilozenog drivera.

16 godina
Scrappy kaže...

AsRock je puno kvalitetnija od gigabyte-a

Otkad?

16 godina
stipica_zd kaže...

Ne, nego zaboravi sve ostalo ako hoćeš raditi ozbiljan OC.

Asus / Giga / EVGA i donekle MSI.

Ako se ne varam 1156 socket najviše voli Asusov fazni dizajn (barem tako tvrde HC overclokeri).

EDIT: Sad sam vidio tvoj zadnji post - ako ti misliš raditi OC iz OS, a ne BIOSa, onda mi sve ovo gore pada u vodu.

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 13:11 (Bukva).
15 godina
protjeran

ako sam dobro shvatio uz tu MSI plocu dolazi program koji podesava bios nakon restarta, nesto kao online bios flash samo sa oc postavkama. ja nemam pojma kako cu radit oc jer ga jos nikad nisam radio.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice