Intel 65 ili 45 nm

poruka: 86
|
čitano: 10.968
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Intel 65 vs 45 nm
Možda starije 965, P35 i X38 baš i ne.
17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

Vjerovatno je ciljao i na 650i & 680iOsmijeh

Evga 680i SLI, E6700, 2x2 GB OCZ 800MHz 5-5-5-15, Club3D 8800GT, barica 320GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nevjerojatno kako svaki put zaboravim na te ploče, al zato ti uvijek tu uletis :D

OT: PCE se napokon prebacuje na novi server :goood:

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 9:06 (Razer).
17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

S pravom ih zaboravljaš, gotovo da nisu vrijedne spomena. Osmijeh

OT: Super za novi server, al tko će pričekat 2 dana da proradi... :)

PS, odlučio sam se kupiti P35 DS3P i probat tebe ubit u super pi s E6700, pa onda da mogu sretan na wolfdale. :)Belji se

Evga 680i SLI, E6700, 2x2 GB OCZ 800MHz 5-5-5-15, Club3D 8800GT, barica 320GB, Raidmax Scorpio big tower, SilverStone Strider ST75F, BenQ FP93GX, Canon pixma 4300
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
OT: Hehe, neloš izbor ploče, ista može fino potegnuti, kako si i vidio.

Inače malo mi je žao što sam ga prodao, jer je procesor bio odlican, a ti imas sve sanse da me srusis, i to debelo. Nadam se da je ploca bila jedina stvar sto ga je kocila ;)
17 godina
neaktivan
Kaj je tak dobar?
Kolko?
17 godina
neaktivan
Razer kaže...
 Nadam se da je ploca bila jedina stvar sto ga je kocila ;)
 Nemoj bolje to spominjat, jer koje sam sreće...iako nisam cuo za 400MHz FSB wall na E6700 :)

Bum šutio još tih par dana dok ne nabavim ploču....a možda ću šutit i kad ploča stigneSmijeh

17 godina
@Luxx - dobar je (potencijalno jako), pogledaj koliki mu je multi :)

@Gilbert - dosta je bilo s pehovima na 680i, mislim da je vrijeme da osvanes u pravom svjetlu na Intelu :D:D
17 godina
naxeem kaže...

Autor teme niti programira niti modelira niti je fotograf, a vjerujem da neće kupiti ništa od toga.

A nemoj tako, pa vidi se da je momak vješt ... čak je kupio i "najjači na tržišti (onaj pentium serije Intel 80486) i drugi Pentium 4" ... :)))
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Lightning kaže...

Iskreno, Extreme procesor kupuju samo:

a) oni koji imaju toliko love da si njome mogu brisat... znate vec sto.

b) kojima tatica ima toliko love da si njome mogu....

c) koji se zele preseravati na forumu da bi kupili taj procesor, a u biti ce kupit neki celeron dual core

Ako hoces Quad core, nema smisla kupit 65nm, jer je star. Nije los, ali ima novi model sa vise cache-a i novim instrukcijama... u biti 45nm model je bolji u svemu. Po benchovima od 2 - 20% ovisno o cemu se radi.

Sad, koji procesor da kupis? prvi na prodajnoj listi koji ima 12Mb cache-a, i onda ga OC na 3.4 (ili vise ako imas OK hladjenje)

Recimo da je tako

*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
17 godina
neaktivan
autorov komentar
naxeem kaže...
Autor teme niti programira niti modelira niti je fotograf, a vjerujem da neće kupiti ništa od toga.
 Programiram jer moram zbog fakulteta i u slobodno vrijeme za vježbanje, modeliram u 3d programu za sebe (imam je u planu zaposliti u nekoj trvrtki koja se time bavi kada završim fakultet), fotogram nisam ali dosta slikam i snimam

nisam profesionalac nego amater (koji ide prema profesionalcu)

17 godina
neaktivan
autorov komentar
Goran Racic kaže...

Ljudi, u ime svega sto vam je sveto, nemojte stavljati u imena threadova "X vs Y" - stavite mozda "X, Y - sto kupiti?" ili tako nesto. Barem sad dok jos ne mozemo mijenjati naslove jer ovo automatski asocira ljude na neke divlje usporedbe i nadmetanja i onda se na kraju zakljucava thread i dijele kartoni samo zato jer je netko napisao proklti "vs" u naslovu!

Oprostite novi sam na ovom forumu Sramim se

17 godina
neaktivan
autorov komentar
Gilbert kaže...

Vjerovatno je ciljao i na 650i & 680iOsmijeh

na matične ploće sa 680i i 780i (zbog nvidije)

17 godina
neaktivan

Gle, milleru, ako već želiš kupiti najskuplje, onda nema potrebe da se opravdavaš "za ovo, za ono" i slično jer ti za ništa od nabrojanog ne treba QX9650. Razlike u odnosu na Q6600 overclockan na 3GHz su minimalne, a cijena je 250% veća.

Ako si početnik onda ti ne treba nikakva posebna mašina za to što radiš.

Inače, ako baš nemaš prihod od 25.000 mjesečno onda je suludo da kupuješ tako skupi CPU koi će ionako 'trajati' do izlaska puno boljeg na ljeto. Da ne govorim da je pametnije da skupljaš novac pa kupiš Nehalem arhitekturu početkom 2009.

Ako pak imaš novaca toliko da ne znaš što ćeš s njima, a nemaš volje na tim novcima zarađivat plasiranjem u neke dionice ili fondove, onda nemaš što puno razmišljati: kupi neku X38 ploču, QX9650 i 8GB DDR2-a i sl. Ako baš imaš beskonačno na računu onda okrpi po nekom Alienware-u ili čak dual Xeon konfiguraciji... Samo nebo je granica.

Frankly, my dear, I don't give a damn.
17 godina
protjeran
Intel 65 vs 45 nm

sto je vise procesor nm to je bolji ili sto ima manje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
afroman kaže...

Manje naravno.
Manje  se  grije  i  navodno  manje  troši 

C2D@3360mhz,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz
17 godina
protjeran
Intel 65 vs 45 nm

ok hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 11:42 (afroman).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

jel valja procc inte core 2 duo e4500

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 11:44 (afroman).
17 godina
neaktivan
afroman kaže...

jel valja procc inte core 2 duo e4500

LOL?

17 godina
odjavljen
afroman kaže...

Ne znači uvjek tako, recimo jedan Presscot je bio 90nm (treba se manje grijat, imat manju potrošnju, veće performanse) a nakraju ga je stari Northwood 130nm zgazio kao staru kantu!

Intel E4400 @ 3204(359*9) & 1.36V w/ TT BigTyphoon || Gigabyte P35-DS3 rev 1.0 F12 || 2*1GB KingMAX 800@890 MHz CL4 & 2.1V || PowerColor X800XL 430-1000 MHz || Hitachi T7K250 @ 7200RPM || LG GSA-H10A || Codegen 480X || CustomCase + 120 mm TT || Logitech Mouse & X-210 sound || Philips 200WS @ DVI ||
17 godina
naxeem kaže...

Osoba koja kupuje QX9650 ima dovoljno novca da joj 250% viša cijena za 6% veće ubrzanje ne znači ništa.

Osoba koja daje 250% više novca za minimalno ubrzanje očito ne zna da može dobiti brži procesor za iste novce (Xeon), dakle kupuje samo s cjenika.

Na kraju, osoba koja kaže "zbog programiranja, modeliranja (3d), obrade fotografija itd" ne radi ništa od toga nego to govori ili da opravda suludu investiciju ili suludo glumatanje o investiciji koja se nikada neće dogoditi ili da kad tati pokaže da su "forumaši rekli da je taj dobar", tata vidi da se ovaj bavi s puno toga.

Programeri znaju što će kupiti, 3D modeleri uzmu dual config za tu lovu, a fotografima je apsolutno nebitno.

Oprosti nekima je tih 6% jako bitno ...

Npr frend je vlasnik firme koja se bavi specijalnim efektima,reklama, spotovima ostalim điđama vezanim u video i 3d modeliranje...

I prije par mjeseci smo mu puknuli najjaci 4-jezgreni intel u konfu, jest da je kostal ali gle oduzmi od 6 sati redanja 15-20 posto koliko je taj proc jaci od Q6600 pa vidis da je to jako ljepa usteda vremena...

Onak da mu se rendanje neke scene smanji za 10 minuta dali bi i 10000kn vise za proc jer mjesecna zarada na tih ustedenih 10min ga opravdava i tocak ....

Jedino se neda igrati na tome Stroju, smrc, ima unutra profesonalnu grafu za 3d moduliranje a igre i njeni drajveri se ne slazu Plač

Main Komp :
Athlon64 X2 4200+@2200MHz//MSI K8N Neo4 Platinum//ST 2x1024 DDR 400 CL2 // Seagate 80 Gb ST380815AS//Seagate 320Gb ST3320620AS//Gigabyte 8800GTS 512Mb//Chieftec CA-01B-B-SL//Chieftec 550W//LG F900P//Plextor DVD-RW PX-810SA// LiteOn DVD DH-16D2S
Laptop :
Acer 5520G - AMD Turion TL-56\\Nvidia 8400M GS\\2Gb ddr2\\WD 160Gb sata
17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

Inace ja sam odgovorio na pitanje koji proc, samo mi ide na jetra kad ljudi dolaze i pitaju takve gluposti.

Mislim to je kao da ja dodjem u Fordov salon i pitam koji je bolji, Focus is 2002 ili Focus iz 2007? debilno.

A sta se tice ploca, koje bi to bile?

Jer ako danas kupujes komp kupit ces, X38 (X48), P35 (P45), ili neki novi exvivalent nVidije, koji sasvim lijepo rade i OC bilo sto.

Jedini problem su stare ploce na 650 chipsetima isl. Ali to ionako nitko danas vise nebi kupio.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel 65 vs 45 nm

E, skoro zaboravih...

U Q4 ove godine izlazi Intelov Nehalem, znaci nova arhitektura sa integriranim memory kontrolerom.

Tako da svaka kupnja sada, maticne i procesora ce do kraja godine bit bez opcije za upgrejd.

nema smisla da bacas takvu lovu na procesor koji ce za 6-8 mjeseci bit zastario.

Bolje kupi nesto jeftinije, a za ono sto si ti rekao dosta ti je i Dual Core nove 8000 serije (45nm) i usparaj malo love pa kad izadje nova platforma to uzmi.

0 0 hvala 0
17 godina
Ezav kaže...

Npr frend je vlasnik firme koja se bavi specijalnim efektima,reklama, spotovima ostalim điđama vezanim u video i 3d modeliranje..
 Za dobitak od 6% se, imho, tolika razlika u cijeni ipak ne isplati ... pa za razliku u cijeni običnog i eXtreme quada kupiš još jednu konfu sa običnim quadom ... Ako ti već treba bitniji pomak u performansama, onda su tu dual-socket ploče za octa-core konfu ... samo što to onda znači prelazak u workstation/server razred gdje su i cijene ostalih komponenti puno veće.
Generalno, po cijeni, ništa ne može nadmašiti render-farmu sastavljenu od relativno jeftinih makina (npr. danas quad render-slave složiš za manje od 5k kuna).
17 godina
Mladen kaže...
Ezav kaže...

Npr frend je vlasnik firme koja se bavi specijalnim efektima,reklama, spotovima ostalim điđama vezanim u video i 3d modeliranje..
 Za dobitak od 6% se, imho, tolika razlika u cijeni ipak ne isplati ... pa za razliku u cijeni običnog i eXtreme quada kupiš još jednu konfu sa običnim quadom ... Ako ti već treba bitniji pomak u performansama, onda su tu dual-socket ploče za octa-core konfu ... samo što to onda znači prelazak u workstation/server razred gdje su i cijene ostalih komponenti puno veće.
Generalno, po cijeni, ništa ne može nadmašiti render-farmu sastavljenu od relativno jeftinih makina (npr. danas quad render-slave složiš za manje od 5k kuna).
 Hmmm. da i ne ...
Ima u firmi rend farmu naravno (10 starih kompova s po dva AMD-a na 1.8 i 4 gige rama) ali posto ih je 15 u firmi svatko od njih ima jednu zver koja renda scenu po scenu a farma na kraju sve spoji ...

Gle kako sam vec rekel u svom postu njemu tih 6% posto znaci jer ustedi vrijeme, a vrijeme je novac .. ak si procital moj post do kraja ne vidim kaj nije jasno ... Onak rad jedne reklame od 30 sekundi napalcuje 30.000 do 100.000kn pa ti zbroji mjesecno koliko ustedi na vremenu s tih 6% i koliko je vise para stavil u dep...

A doma ima jednog Q6600 s dve 8800GT jer mu doma takav stroj netreba kao u firmi ...

Jedno je kada obican user oce takav stroj a drugo je kada je to radni stroj ...

Main Komp :
Athlon64 X2 4200+@2200MHz//MSI K8N Neo4 Platinum//ST 2x1024 DDR 400 CL2 // Seagate 80 Gb ST380815AS//Seagate 320Gb ST3320620AS//Gigabyte 8800GTS 512Mb//Chieftec CA-01B-B-SL//Chieftec 550W//LG F900P//Plextor DVD-RW PX-810SA// LiteOn DVD DH-16D2S
Laptop :
Acer 5520G - AMD Turion TL-56\\Nvidia 8400M GS\\2Gb ddr2\\WD 160Gb sata
17 godina
neaktivan

"Oprosti nekima je tih 6% jako bitno ..."

- Onda će uzeti Xeone, a ne QX...

17 godina
Ezav kaže...
Gle kako sam vec rekel u svom postu njemu tih 6% posto znaci jer ustedi vrijeme, a vrijeme je novac .. ak si procital moj post do kraja ne vidim kaj nije jasno ...

Sve je jasno, ja sam samo primijetio nesrazmjer u performansama i cijeni ... i isto tako ne vidim što u tome nije jasno :)

Za tih cca. 5k razlike u cijeni (obični i eXtreme quad) složi još jednu kantu i ima bitno više od tih 6% razlike u snazi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 15:49 (Mladen).
17 godina
neaktivan
Gle kako sam vec rekel u svom postu njemu tih 6% posto znaci jer ustedi vrijeme, a vrijeme je novac .. ak si procital moj post do kraja ne vidim kaj nije jasno ... Onak rad jedne reklame od 30 sekundi napalcuje 30.000 do 100.000kn pa ti zbroji mjesecno koliko ustedi na vremenu s tih 6% i koliko je vise para stavil u dep...

A doma ima jednog Q6600 s dve 8800GT jer mu doma takav stroj netreba kao u firmi ...

Jedno je kada obican user oce takav stroj a drugo je kada je to radni stroj ...

Ako mu je vec tako bitno, nek predje na Dual Socket platformu, i onda nece dobit 6%, nego 50%. Ma u biti odi na Tom's tamo su bas odvrtili test sa 2XQuad core stanicom... i izgleda da samo ti rendering programi u biti rade brze.

A meni je osobno debilno bacit toliko love, na nesto sto mozes dobit overklokingom...

jednostavno ne mogu sthatit ljude koji racunala vrte na "stock settings"

17 godina
neaktivan
Ezav kaže...

Npr frend je vlasnik firme koja se bavi specijalnim efektima,reklama, spotovima ostalim điđama vezanim u video i 3d modeliranje...

I prije par mjeseci smo mu puknuli najjaci 4-jezgreni intel u konfu, jest da je kostal ali gle oduzmi od 6 sati redanja 15-20 posto koliko je taj proc jaci od Q6600 pa vidis da je to jako ljepa usteda vremena...

Onak da mu se rendanje neke scene smanji za 10 minuta dali bi i 10000kn vise za proc jer mjesecna zarada na tih ustedenih 10min ga opravdava i tocak ....

Oprosti ali takvi onda ne kupuju QX procesore koji su precjenjeni samo iz razloga što su otključani, već se tada kupuju višeprocesorski strojevi kao što je npr. Intelov Skulltrail.

Bacati novac na višestruko skuplji procesor koji je marginalno bolji od npr Q9450/9550 nema smisla. A ako korisnik uzme u obzir da podizanje radnoga takta Q9450 na takt QX9650 nije nikakava nauka niti problem kod 45nm procesora onda definitivno nema neke svrhe ulupati pare u QX procesor.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
17 godina
odjavljen
Wolverine_pce kaže...
Ezav kaže...

Oprosti ali takvi onda ne kupuju QX procesore koji su precjenjeni samo iz razloga što su otključani, već se tada kupuju višeprocesorski strojevi kao što je npr. Intelov Skulltrail.

Bacati novac na višestruko skuplji procesor koji je marginalno bolji od npr Q9450/9550 nema smisla. A ako korisnik uzme u obzir da podizanje radnoga takta Q9450 na takt QX9650 nije nikakava nauka niti problem kod 45nm procesora onda definitivno nema neke svrhe ulupati pare u QX procesor.

U potpunosti se slažem sa Wolwerinom, jer mali OC može napravit zvjer od CPU-a, a ako se već ide na jake strojeve onda se gledaju Quad MAC-ovi ili alternative kao što je Skulltrail i sl.

Uglavnom QX se kupujue/dobiva da bi se obarali ekordi u SPI-u/3DMark i sl. gdje se koriste fazna hlađenja, LN2 i sl!

Intel E4400 @ 3204(359*9) & 1.36V w/ TT BigTyphoon || Gigabyte P35-DS3 rev 1.0 F12 || 2*1GB KingMAX 800@890 MHz CL4 & 2.1V || PowerColor X800XL 430-1000 MHz || Hitachi T7K250 @ 7200RPM || LG GSA-H10A || Codegen 480X || CustomCase + 120 mm TT || Logitech Mouse & X-210 sound || Philips 200WS @ DVI ||
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 17:00 (Baja 001).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice