I3 vs I5 CPU na laptopima

poruka: 7
|
čitano: 4.574
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Ovako...Zanima me razlika između I3 i I5 procesora na laptopima .

Shvacam da I3 ima 2 fizicke i 2 logicke jezgre dok I5 ima 2 fizicke i 4 logicke, i ako se ne varam neki modeli I5 imaju 4 fizicke jezgre .

Ja mislim laptop koristit za igranje povremeno GTA 4  , NFS serijali , Race Driver i tako to ...

Dali bi bilo bolje kupit laptop sa I3 ili I5 ?

Erik
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Niti ćeš se naigrati samo na procesoru i njegovoj grafici, niti je laptop dobra stvar za to.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: I3 vs I5 CPU na laptopima
stef kaže...

Niti ćeš se naigrati samo na procesoru i njegovoj grafici, niti je laptop dobra stvar za to.

Nisam pitao za to , a uostalom nije da cu koristit laptop za gaming nego tu i tamo neku igricu ...

I da.... Molim bez suvisnih komentara poput ovoga

Erik
15 godina
neaktivan

U igrama nema razlike kad se koristi HT, ubiti neke igre čak is sporije rade kad je uključen HT, tako da slobodno uzmi i3 ako je samo razlika u HT-u

17 godina
Drift_king92 kaže...

Shvacam da I3 ima 2 fizicke i 2 logicke jezgre dok I5 ima 2 fizicke i 4 logicke, i ako se ne varam neki modeli I5 imaju 4 fizicke jezgre .

Ja mislim laptop koristit za igranje povremeno GTA 4  , NFS serijali , Race Driver i tako to ...

krivo si se izrazio....

razlika izmedu i3 i i5 ti je u tome sto ti i5 ima podrzanu hardwaresku virtualizaciju, a ne i3 nema, a to ti za igre niti "klasicno" koristenje nije vazno...

i jedan i drugi imaju 2 fizicke i 2 logicke jezgre (ukupno 4).... niti jedan CPU nema 2 fizicke i 4 logicke jezgre.

ja imam u lap i5, i super mi je zbog virtualizacije, a za igre ne znam jer se ne igram..

:-)

15 godina
protjeran
sasa kaže...
Drift_king92 kaže...

krivo si se izrazio....

razlika izmedu i3 i i5 ti je u tome sto ti i5 ima podrzanu hardwaresku virtualizaciju, a ne i3 nema, a to ti za igre niti "klasicno" koristenje nije vazno...

i jedan i drugi imaju 2 fizicke i 2 logicke jezgre (ukupno 4).... niti jedan CPU nema 2 fizicke i 4 logicke jezgre.

ja imam u lap i5, i super mi je zbog virtualizacije, a za igre ne znam jer se ne igram..

:-)

Ok moja greska  :)

Erik
16 godina
neaktivan

za igre na laptopu ti tako svejedno jel i3 ili i5, uzmi onaj koji ima veci clock, to ti moze nesto znaciti...a sto je unutra od integrirane grafike?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice