Hladnjak povukao proc iz socketa

poruka: 24
|
čitano: 5.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
hladnjak-proc
pitanje

Ljudi, spasavajte....krenuo sam zamjenit staru pastu...na AM2 socketu(tj procesoru).Maknuo sam klinove koji drze hladnjak...i krenuo ga vaditi...micao sam ljevo desno gore dolje... i neide...povukao sam malo jace...i iscupao proc zajedno s hladnjakom i socketa..dok je ona polugica bila spustena...ofc..

socket djeluje fizicki ok..al kako skinuti proc sa hladnjaka.....pokusao sam i rukama i polugom ...al neide...on je STVARNO zaljepljen...mislio sam ga vratit zajedno s hladnjakom al nemogu pogodit tocno pinove...Spasavajte

kopirajte si ovo u potpis....ako misliste....da bi vistu trebalo ukinut....i da je kingmax definintivno....best buy na trzistu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hladnjak povukao proc iz socketa.!!!!

Pogledaj najprije da nisi iskrivio koji pin a onda probaj uzet šarafciger ,stavi ga ispod ruba procesora i okreni,trebao bi se odvojit.

Fear leads to anger,anger leads to hate,hate leads to suffering.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladnjak povukao proc iz socketa.!!!!

Majstore ukljuci mozak i meni se to svaki put dogadja ArcticSilver5 to mi ucini, socketu nije nista, a procesor ces skinut tako sto ga guras prema rubu coolera(sastrane ga guraj) i kad dodje do ruba sam ce se odlijepit.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

strah me je...ce bit sta.....jer je to...ono.....stvrdnuto do yaya....

kopirajte si ovo u potpis....ako misliste....da bi vistu trebalo ukinut....i da je kingmax definintivno....best buy na trzistu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vrati to natrag (ako ide), upali ga i čekaj da se zagrije. Možeš odigrati nešto, ako ti je dosadno. Onda ugasi komp i skidaj hladnjak dolje dok je još sve toplo.

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hladnjak povukao proc iz socketa
kleky kaže...

strah me je...ce bit sta.....jer je to...ono.....stvrdnuto do yaya....

Ma nece bit nista sve je uredu meni je to svaki put, samo ga guraj do ruba.
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
16 godina

tebi se svaki puta iscupa proc van iz socketa sa time da je ona rucica kraj socketa spustena? znaci procesor jedino van moze izac nasilno

MSI Platinum P7N | Intel C2D E7300 | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w| 22" Benq Wide Screen
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2009 20:41 (toxic).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

bil bilo mekse kad bi se ugrija hladnjak...

..stavit cu ga na radijator...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

to bi bilo  najpametnije da ga polako ugrijes najpametnije sa fenom i onda mora pustit

MSI Platinum P7N | Intel C2D E7300 | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w| 22" Benq Wide Screen
16 godina
neaktivan
autorov komentar

nemogu pogodit pinove.(rupice) kad ga vracam...stavit cu ga na radijator...da vidim dal ce pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

probat cu.!! btw...ako zanima koga...hladnjak je stock a proc X2 5000

pasta je neka starija verzija od coolermastera...( sviva plasticna tuba) a hladnjak je zabetoniran za proc...on se ni milimetar ne mice

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kleky kaže...

nemogu pogodit pinove.(rupice) kad ga vracam...stavit cu ga na radijator...da vidim dal ce pomoc

e covjece nepokusaji vratit zajedno sa hladnjakom savit ces sve pinove, nego gurni procesor prema rubu, poslusaj me neces nista unistit, i meni je to tako sa zalmanom i onda gurne procesor prema rubu i on sam spane, nije to nista opasno...-
16 godina
ManchesterUTD kaže...
kleky kaže...

e covjece nepokusaji vratit zajedno sa hladnjakom savit ces sve pinove, nego gurni procesor prema rubu, poslusaj me neces nista unistit, i meni je to tako sa zalmanom i onda gurne procesor prema rubu i on sam spane, nije to nista opasno...-
 nije opasno ali bolje da ga zagrije lakse ce ga maknut. opasno je ono nasilno cupanje procesora van inace svima dajem jedan lijep savjet prije vadenja procesora upali komp na 10-ak min i izgasi pa vadi mislim da razlog svi znaju.
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
ManchesterUTD kaže...
kleky kaže...

nije opasno ali bolje da ga zagrije lakse ce ga maknut. opasno je ono nasilno cupanje procesora van inace svima dajem jedan lijep savjet prije vadenja procesora upali komp na 10-ak min i izgasi pa vadi mislim da razlog svi znaju.
 pa moras kas e zalijepi, zalijepi se zbog vakuma, a kad ga guras sastrane nemas sta ostetit pinovi su gore ti ha guras sastrane na rub
16 godina
ManchesterUTD kaže...
toxic kaže...
ManchesterUTD kaže...
kleky kaže...

pa moras kas e zalijepi, zalijepi se zbog vakuma, a kad ga guras sastrane nemas sta ostetit pinovi su gore ti ha guras sastrane na rub
 nemoras ga nasilno cupat vidis da nejde pusti ga lijepo zapalis komp kako sam reko na 10 min i onda izgasi i izvadi ga van bez frke ovo je kriv pristup opcenito vadenju coolera ili bilo sta radit sa hardwareom sila se ne smije upotrebljavat.
ucim na vlastitim greskama jer sam zbog koristenje sile prilikom stavljanja harda  skoro osto bez prsta. e sad ko voli nek izvoli.
16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
toxic kaže...
ManchesterUTD kaže...
kleky kaže...

Ti očito nisi skužio kad je rekao da je ta pasta tvrda ko beton i da ga nemože micat lijevo desno!! Mom bratu ( koji je serviser ) frend mu je prodao komp i proc je bio ZALJEPLJEN za hladnjak ( ne doslovce s ljepilom ) jer se pasta full stvrdnula da je jedva skinuo ga!! Tako da jedino da ga zagriješ pomalo da se ta pasta malo omekša!!

p.s. E da!! Ljudi često čine grešku što nakrcaju previše paste misleći da će bolje hladit! Pogrešno!! Dovoljno je tek tolko da prekrije proc i netreba biti debeli sloj nego tanki!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2009 17:25 (Joe Cavallo).
16 godina
Joe Cavallo kaže...
ManchesterUTD kaže...
toxic kaže...
ManchesterUTD kaže...
kleky kaže...

Ti očito nisi skužio kad je rekao da je ta pasta tvrda ko beton i da ga nemože micat lijevo desno!! Mom bratu ( koji je serviser ) frend mu je prodao komp i proc je bio ZALJEPLJEN za hladnjak ( ne doslovce s ljepilom ) jer se pasta full stvrdnula da je jedva skinuo ga!! Tako da jedino da ga zagriješ pomalo da se ta pasta malo omekša!!

p.s. E da!! Ljudi često čine grešku što nakrcaju previše paste misleći da će bolje hladit! Pogrešno!! Dovoljno je tek tolko da prekrije proc i netreba biti debeli sloj nego tanki!!
 2+2=4
Audi R8 - born of powerful ideas
16 godina
neaktivan

proc je zaljepljen na haladnjak...i kao što su dečki ne može se micati...nek čovjek uzme fen...nek ugrije to koju minutu i neka skine...tako ide najjednostavnije!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ev sa zakasnjenjem od mjesec i kusur dana....javljam vam da sam uspioSmijeh

btw..koja je pasta najbolja(mislim na onu koja nece sljepit proc)

moze slobodno lock nakon par odg za pastu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

-svaka će ga sljepit... to je funkcija paste da 'dihta' ;-)

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan
autorov komentar

a postoji li "tehnika" kako napravit da se to ne dogodi...

razmisljao sam....

kad je razmazem..

uvijk negdje u sredini bude malih rupica..

pa mozda zbog vakuma ne zeli odljepit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
prihvaćeno rješenje

... (edit?)

-može, tehnika ikebane, reiki ili starostrojarsko razmazivanje... ali to su sve tehnike koje se uče godimnama (ja sam iz prošlog stoljeća-tisućljeća...pa znam)

-jednostavno tanak sloj paste, temperatura i feder učine ostatak (dok višak završi na procu..)

te 'male rupice' su zapravo kreteri.. u nano svijetu, ne brini o tim detaljima. :)

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
16 godina
neaktivan

arctic silver 5 ili ceramique. neces pogrisit ako uzmes bilo koju od ove dvi

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 18:27 (Fiksy).

0 0 hvala 0
16 godina

hahaha.E,stvarno svakakvih ljudi ima.Inace,ako nikad nisi skidao kuler s procesora,uvrijezeno je pravilo da ostavis komp da vrti neku 3d aplikaciju.Istekas ga iz struje i onda skidas cooler dok je topal u slucaju da je termoljepljiva pasta primjenjena na kuleru.Prvo skines kopce kulera sa socketa,i onda ga rukom mices lijevo desno i lagano vuces van,ali skroz lagano vuces.Ne znam kako bih ti drukcije docarao rijec lagano.

Phenom II X4 940 BE 8MB @ 3.6 Ghz | DFI LAN PARTY DK 790FX-M2RS | OCZ XTC DDR 800 2 x 2 GB | Zotac GTX 295 1,792 GB DDR3 | Corsair TX650W | Samsung 226BW 22" | Seagate 320 GB 16 MB cache | Logitech G5,Razer Mantis,Keyboard G15.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice