DFI ili Gigabyte?

poruka: 19
|
čitano: 2.260
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
koji MBO da uzmem

da li da uzmem DFI LAN PARTY DK 790FXB-M3H5 ili Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P?

DFI naime, ima još jedan PCI-Express utor i malo je jeftinija, ali kvaliteta mi je na 1. mjestu i za sad ne mislim stavljat 3 grafe (2. za sad ili za uvijek). Koja drži duže, uzimam! Naravno ako tko zna neku prednost help plx.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: koji MBO da uzmem

obje su maticne super - ali ja bih preporucio dfi, malo je jeftinija a skoro pa ista kao gigabyte

16 godina
neaktivan
DFI ili Gigabyte?

Moj glas takoder ide DFI pogotovo ako mislis klokat procesor.Odlicna maticna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DFI ili Gigabyte?

Sto se tice kvalitete i OC tu je DFI dosta bolji, a sto se tice sminke i dodatnih karafeka Gigabyte.

Forever MUFC
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
DFI ili Gigabyte?

Ja bi prije ovu giginu jer je nova ultra durable 3 tehnologija uz dodatni međusloj bakra i vidi te hot pipeove stvorene za oc-anje.Pa nije ona bez veze skuplja.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: DFI ili Gigabyte?
dery kaže...

Ja bi prije ovu giginu jer je nova ultra durable 3 tehnologija uz dodatni međusloj bakra i vidi te hot pipeove stvorene za oc-anje.Pa nije ona bez veze skuplja.

Nemoj bit naivan decko, to je markentiski trik, samo ti uzmi DFI, ja ju imam i radi odlicno, a prije nje sam imao Gigabyte i nisam se bas proslavio.
Forever MUFC
16 godina
DFI ili Gigabyte?

Ne govorim napamet jer imam gigu p35 ds4 koja rastura,a to šta nisi ti ima sriće sa njom to se može dogodit i najboljim pločama.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DFI ili Gigabyte?

Po meni Gigabayte je bolja i kvalitetnija.

Odi zuri u sunce ili tako nesto!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DFI ili Gigabyte?

Ma DFi su bolje ploce, nisu sminkerseke kao Gigabyte, imajo boli OC, uostalom pogledaj malo na WorldOverclockingsRecordsDatabase koje se vise koriste.

Forever MUFC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DFI ili Gigabyte?

Vidim da ste se stvarno raspisali.DFI-ove ploče su za OC.Znači da su stabilnije i rade sa agresivnijim postavkama.No Gigabytove su ploče kvalitetnije izrade.Znači da se nečeš dovesti u slučaj da kupiš masivan CPU cooler i da poslje postavljanja Coolera BIOS-odbija se bootati.DFI ima nešto bolje izrađeno hlađenje čipseta koji je nešto hladniji nego je to na Gigabytu.

ZAKLJUČAK:Uzmeš DFI ako si zagrižen OC-er.No ako ti extremni OC nije važan i ako se samo radi o prosiječnom OC kojeg svaka ploča može podnjeti moja preporuka je Gigabyte koja je sigurno kvalitetnija ploča što se prosiječne uporabe tiče.

M.C
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Znači da se nečeš dovesti u slučaj da kupiš masivan CPU cooler i da poslje postavljanja Coolera BIOS-odbija se bootati.

Sta ti pricas covjece, kakve veze ima Cooler i bios daj molim te.
Forever MUFC
16 godina

Ja isto preporučam DFI,ali Gigabyte je u ADM-u dosta jeftinija mislim,poglej malo.

AC Milan
16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
microman kaže...

Znači da se nečeš dovesti u slučaj da kupiš masivan CPU cooler i da poslje postavljanja Coolera BIOS-odbija se bootati.

Sta ti pricas covjece, kakve veze ima Cooler i bios daj molim te.
 Ako nisi znao:Težina Coolera za CPU može previše savit MBO te jednostavno ti se u tom slučaju Matična neče BOOTAT.
Meni se je to dogodilo na staroj DFI Blood-Iron sa P35 čipsetom.Stavio sam gore ogromnog Mugen2 i pričvrstio.No na moje iznanađenje prilikom Paljenja kompa za par sekundi bi se sam od sebe resetirao.
Kad sam stavil stari Zalman sve je radilo u najboljem redu.Dok na Vrlo staroj Gigabyte sa nForce 4 čipsetom je bilo sve u redu.Tojest ploča se je zanemarivo savila i nije radila probleme sa Mugen2.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 18:32 (microman).
16 godina
neaktivan
DFI ili Gigabyte?

Moj glas ide isto DFI zbog malo boljeg oc i ljepote(šminka).

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2009 20:02 (Intel Skultrail).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...
.
 Ako nisi znao:Težina Coolera za CPU može previše savit MBO te jednostavno ti se u tom slučaju Matična neče BOOTAT.
Meni se je to dogodilo na staroj DFI Blood-Iron sa P35 čipsetom.Stavio sam gore ogromnog Mugen2 i pričvrstio.No na moje iznanađenje prilikom Paljenja kompa za par sekundi bi se sam od sebe resetirao.
Kad sam stavil stari Zalman sve je radilo u najboljem redu.Dok na Vrlo staroj Gigabyte sa nForce 4 čipsetom je bilo sve u redu.Tojest ploča se je zanemarivo savila i nije radila probleme sa Mugen2.
 Nemoj da baljezgas, nema nikakve veze pritisak hladnjaka na CPU.
Forever MUFC
16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
microman kaže...
.
 Nemoj da baljezgas, nema nikakve veze pritisak hladnjaka na CPU.

Jesi ti ikad stavljal Teži i masivniji cooler na matičnu?Vijerojatno nisi.Jer da jesi znao bi da teški cooleri doslovice mogu oštetit tanju matičnu(NE CPU).Isto tako sigurno znaš da niti su sve matične iste kvalitete izrade,a niti su sve iste debljine.I gdi sam ja napisal da ima veze težina pritiska na CPU?

Tako da ak nešto neznaš nemoj bezveze pisat gluposti.

M.C
17 godina
neaktivan
DFI ili Gigabyte?

Čemu otvarati dvije iste teme između DFI i Gigabyte???

Ukoliko je dobar poznavatelj hardvera odnosno svih opcija overclockinga onda sigurno DFI se nameće kao izbor ali ukoliko je prosječan user onda je bolje Gigabyte jer je jednostavniji glede opcija u BIOS-u

i uštedjet će si hrpu živaca dok poštela tu DFI da radi kako treba(prekrcato svakakvim opcijama) te ukoliko nije nikada imao DFI ploću bolje ne nju.Iskusni korisnici i pobornici DFI-a če znati o čemu pričam.

Ni kod Gigabyta nema problema kod clockanja i dosta jednostavan BIOS(imao P35-DS3 MBO).

Te moj glas za Gigabyte.Osmijeh

E7200 aka 3.6GHZ Abit P35 Off limits 2x2 GB GSkill-1000MHz Seasonic 430W
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 16:03 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel jos neko imao ovakve probleme ??

ja sebi uskoro namjeravam nabaviti DFI blood iron T2S elitei mugen 2..je li jos neko imao ovakva iskustva ??

17 godina
protjeran
DFI ili Gigabyte?

ma, samo pazi kod ugradnje da je sve lijepo pričvršćeno i nemoj stalno kućište vucarati po DFI Lan partijima Namigiva jer onda postoji mogućnost da se stezači coolera rasklimaju i ploča ošteti.

zato ja ne stavljam coolere teže od 500 g. pa nemam s tim problema.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice