Dell optiplex GX620 pentium INTEL(R) D

poruka: 10
|
čitano: 6.926
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Trebam pomoc oko navedenog  racunala : dali se moze nadograditi brzina procesora,trenutno ima:2,80ghz,2,79ghz.RAM-a:2,00gb.  UNAPRJED HVALA:                       

piksi
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Dell optiplex GX620 pentium INTEL(R) D

dali ce mi ik pomoci oko ovogaproblemcica{#}

piksi
15 godina

Pentium D 3,4 GHz, ali mislim da bi najviše dobio ugradnjom 2-3GB RAM-a. Da li koristiš integrisanu ili diskretnu grafičku karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
pixivedasic kaže...

Trebam pomoc oko navedenog  racunala : dali se moze nadograditi brzina procesora,trenutno ima:2,80ghz,2,79ghz.RAM-a:2,00gb.  UNAPRJED HVALA:                       

-provjeri točno koja MBO-chipset (cpu-id / cpu-z ili otvori i pročitaj oznake s chipova), tech.spec / usporedi. ... max za 945g je 4GB ali to je starija serija i mala šansa da može prepoznati nove module (gustoća i broj chipova na DIMMu), uz specificirano 533MhZ pa postoji mogućnost da ne podržava brže RAMove npr 667-800.

- podržava Pentium D (max serija 8xx, vjerojatno imaš neki serije 6xx s HTom. Nadogradnja je neisplativa (nije ni moguće kupiti u trgovini) osim možda u oglasniku ali malo je Smithfilda-8xx ...

- prije nadogradnje svakako provjeri dali postoji noviji BIOS i koje su izmjene (upravo za CPU i RAM), npr Pentium D 631/641 je noviji od 630/640 nazivi Prescott, Cedar Mill, 820-Smithfield. Ako imaš ovaj Pentium-D 820, to je praktično maximum za taj PC (par stotina mhz ne znači ništa), jer je prvi dvojezgraš. Najgori je Precsott, pregrijava se, Smith je malo bolji ali ista osnova, Cedar je noviji-malo hladniji, dok je 920-Presler najbolja serija ali nije naveden u spec. kao podržan (ipak, možda radi, jer su specifikacije zastarjele.., zato vidi verzije BIOSa i opis jer upravo to su stvari zbog kojih se izdaje noviji BIOS). Gledaj godine izlaska CPUa, noviji je u pravilu bolji, pa usporedi...

- nikako pokušavati ugradnju CPUa koji nije na podržanoj (istoj) jezgri (voltaža), s RAMom nije neki problem samo neće bootati ako nije podržan, često samo spusti clock ili ga je potrebno ručno podesiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

umene je procesor ovaj :intel 04,

pentium D

820 SL88T

2,8GHZ/2M/800/05A

L533A624

Dali se moze pjacat na 3ghz ili vise.....

piksi
12 godina
neaktivan

koristim ovu karticu: ati radeon hd 5450.2048mb.ddr3

piksi
15 godina
ihush kaže...
pixivedasic kaže...

..................uz specificirano 533MhZ pa postoji mogućnost da ne podržava brže RAMove npr 667-800.

Radi sa DDR2 800. Lično sam ugradio par keksa u takav i sličan model. Najbolje da potražiš takav Dell iz servisa račuanara ili prodavnice korištenog hardware-a, pa uzmi isti keks RAM-a. 

15 godina
pixivedasic kaže...

koristim ovu karticu: ati radeon hd 5450.2048mb.ddr3

Najbolje da dodaš RAM. Napravi upgade BIOS-a. Mislim da je zadnja verzija A11 ali nisam 100% siguran. Nađi na web-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 14:58 (phoenix2003).
16 godina
pixivedasic kaže...

..Dali se moze pjacat na 3ghz ili vise.....

imaš CPU 8xx, jedino jače je 9xx ali su razlike zanemarive, najmanje su važni MHz. To su prve serije dvojezgrenih CPUa. Jači (noviji CPU, serija dual core i noviji) ne možeš ugraditi.

-taj kompjuter je optimalan za svoj mogućnosti. Osim dadavanja RAMa ako ti 2GB nije dovoljno ostalo je neisplativo. VGA može ali zna biti problema zbog starosti ostatka računala. Jedini razlog pojačavanja VGA mogu biti igre.. Ako baš želiš jaču, provjeri koliko wata zahtijeva (kroz PCIex i napajanje) ali očekuj i probleme. Obavezno stavi najnoviji BIOS.

edit: pošto serija 9xx nije navedena u supportu (65nm) 99% sigurno ne može. Tako da zaboravi na nadogradnju CPUa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 19:58 (ihush).
12 godina
neaktivan

hvala na savjetu.............{#}

piksi
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice