CPU Cooler do 1000kn

poruka: 44
|
čitano: 5.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
CPU Cooler do 1000kn

Koji cooler za lga 1156 do soma kuna?Ovaj i5 mi dolazi do 60 stupnjeva vrjeme je za novi hladnjak

www.pinkradio.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 19:23 (kresimir.kralj).

0 4 hvala 0
16 godina
CPU Cooler do 1000kn

Šta će ti cooler do 1000 kn? Pa ima odličnih i za pola cijene.

Ak već mora biti do soma kuna evo: http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=227&ctl=Details&mid=1254&ItemID=612

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
RE: CPU Cooler do 1000kn
kresimir.kralj kaže...

Koji cooler za lga 1156 do soma kuna?Ovaj i5 mi dolazi do 60 stupnjeva vrjeme je za novi hladnjak

Coolermaster V10!

EDIT: prestigao me

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 19:27 (Tionio).
16 godina
CPU Cooler do 1000kn

možeš ić na cooler master v10 ili na corsair-ovo vodeno hlađenje mislim samo da ti treba neki dodatak da bude kompatibilan sa 1156 socketom, nisam siguran...

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
CPU Cooler do 1000kn

Coolermaster V10 definitivno... Također dobar protok zraka u kučištu je neophodan

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life (slobodno stisnite gumb HVALA osobi koja vam je pomogla)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU Cooler do 1000kn

Vjerovatno cu v10,a oly cuj meni bas i nije neki protok zraka,nema nijednog venta u kucistu,stock mi hladi i5 a sreca bozja pa se graficka ne grije inace bi kupovo hafa

www.pinkradio.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
flynex kaže...
Stoja kaže...

možeš ić na cooler master v10 ili na corsair-ovo vodeno hlađenje mislim samo da ti treba neki dodatak da bude kompatibilan sa 1156 socketom, nisam siguran...

Potpisujem!

@stoja ja sam napisao da ide na socket 1156 a ne na  775/1366 inace bi uzeo ovog corasira vec

www.pinkradio.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kresimir.kralj kaže...
flynex kaže...
Stoja kaže...

Potpisujem!

@stoja ja sam napisao da ide na socket 1156 a ne na  775/1366 inace bi uzeo ovog corasira vec

Ako možeš naći ili napraviti bracket za 1156(kao što je već na forumu bilo spomenuto) onda true black ili megahalems.V10 je po meni pretjerano skup.

Kasda je zakon!
16 godina
CPU Cooler do 1000kn

To hlađenje može na i5 procesore,pa kako su onda ovi u BUG-u u temi best buy računala na i5 stavili corsair vodeno hlađenje?

*EDIT* evo i slike iz BUG-a da di piše da podržava LGA1156

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 19:41 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kresimir.kralj kaže...

svašta... nebi ja dao 1000kn za hladnjak. BTW. 60C u load je normalna temperatura. Rađe kupi novu grafičku Bogataš

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 19:36 (mtopol).
17 godina
neaktivan
iwan kaže...
kresimir.kralj kaže...
flynex kaže...
Stoja kaže...

Potpisujem!

Ako možeš naći ili napraviti bracket za 1156(kao što je već na forumu bilo spomenuto) onda true black ili megahalems.V10 je po meni pretjerano skup.

Ako nađeš negdje u hrvatskoj preporučio bih noctua nh14 jer je odličan,a i već ima bracket za 1156.

Kasda je zakon!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 19:36 (iwan).
17 godina
kresimir.kralj kaže...

Vjerovatno cu v10,a oly cuj meni bas i nije neki protok zraka,nema nijednog venta u kucistu,stock mi hladi i5 a sreca bozja pa se graficka ne grije inace bi kupovo hafa

Straznji ispusni vent moras stavit na kuciste pozeljno onaj od 12 cm ak ide i to je to, bez toga nema postenog hladenja u kucistu ak se ne ventilira kuciste tj ne ispuhuje topli zrak van!Nevinašce

16 godina
neaktivan
CPU Cooler do 1000kn

A da si ipak ja onda uzmem neki vent do 500kn a od ovih 500 uzmem mozda neki posteni mis

www.pinkradio.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU Cooler do 1000kn

na kojoj voltaži i kojem clocku ti proc ide na 60 stupnjeva?

mislim da je ipak bolji izbor Corsair H50, a za ostatak novaca kupiš još nešto za komp(ventilatore ili slično)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
kresimir.kralj kaže...

svašta... nebi ja dao 1000kn za hladnjak. BTW. 60C u load je normalna temperatura. Rađe kupi novu grafičku Bogataš

Grafulja mi netreba trenutno zato sto igram na malim rezolucijama,mogu vrit Crysis na 100fpsa

www.pinkradio.com
16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

na kojoj voltaži i kojem clocku ti proc ide na 60 stupnjeva?

mislim da je ipak bolji izbor Corsair H50, a za ostatak novaca kupiš još nešto za komp(ventilatore ili slično)

Evo uslikat cu ti pa pogledaj

www.pinkradio.com
17 godina
neaktivan
CPU Cooler do 1000kn

potpisat cu nekog

V10 jedan plus vise jer hladi i memo koliko sam skontao po slikama :D

H50 (vidim da imas i5)

potpis :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 19:47 (Hacker-ri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU Cooler do 1000kn

Na speed fanu izgleda da je sve normalno,no izgleda da se vara,pogledajte temperature u ati centru i dole u everestu (ovo je slikano u idle).

www.pinkradio.com

0 0 hvala 0
16 godina
CPU Cooler do 1000kn

cek cek cek, ne OC-as, crysis ti leti, sve sto te smeta je 60°C u loadu? i spreman si dati 1000kn da se to spusti na 40°C, a dozvoljeno je do 80+ na tom procu? (i vise, ali osobno ne bih preporucio)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

V10 je promašaj. H50 (traži H50_1 -> može se staviti na 1156) bi preporučio ako imaš dovoljno prozračno kućište (ako nemaš onda je i ovo promašaj jer ćeš izgubiti protok zraka u kućištu).

Inače max. temp za i5 je 100°C.

Moja preporuka ti je Coolermaster 212 (oko 250 kn).

Every hole is a goal!
15 godina
neaktivan
CPU Cooler do 1000kn

da ne otvaram novu  temu nadovezat ću se već na postojeću.

kupujem cpu cooler za socket 1156.

dvoumim se između:

SCYTHE Kama Angle Rev. B

SCYTHE NINJA 2 revB

CoolerMaster Hyper TX3

IMAM I5 750 I ZELIM GA MALO KLOKNUT (oc DO 3.8) PA NE ŽELIM OSTAVIT STOCK COOLER.

Šta mi preporučate?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2009 12:36 (jumpman8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jumpman8 kaže...

da ne otvaram novu  temu nadovezat ću se već na postojeću.

kupujem cpu cooler za socket 1156.

dvoumim se između:

SCYTHE Kama Angle Rev. B

SCYTHE NINJA 2 revB

CoolerMaster Hyper TX3

IMAM I5 750 I ZELIM GA MALO KLOKNUT (oc DO 3.8) PA NE ŽELIM OSTAVIT STOCK COOLER.

Šta mi preporučate?

uzmi ovaj i uštedi 100Kn, bit ce ti sasvim dovoljan za OC core i5 na 3,8~4GHz.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina

Ne znam što ti treba i5 OCan na tolko?

Ja iskreno znam malo povući iz njega, ali to više za potreben benchanja ili kada, više iz e-peen strechanja nego potrebe, da malo dobijem na brzini kada radim neki CPU zahtjevni rad. 90% vremena CPU ne vidi >25% loada s time da 24/7 foldam (GPU klijent, ali troši nešti i CPUa).

Sa stock coolerom imam namješteno TurboV (perverzija na Asusovim matičnima, Turbo gumb kakti) na 3.3 GHz i temperature se vuku dosta lijeno... Niti ne pokušavaju nešto oznojiti proc. Kada sam radio CPU Queen test da vidim koliko povećanje frekvencije će donijeti više bodova, stavio sam na 3.6 i temp su bile ok (ništa preko 80°C, a max. mu je 100°C). Dobro, ovdje valja naglasiti da nisam nikakav stres test radio. Znači čisto benchanje i malo zafkrancija u enkodiranju / Premieru.

Botton line, za 3.8 gledaj bilo kakav ne-stock cooler koji dođe više od običnog venta za kućište (čitaj: apsolutno bilo što). Ako se ne varam, ekipa je uspjela (sad nisam siguran jel to bilo 24/7) bacit 4.2 na i5 bez dizanja voltaže.

Iskreno, moj prijedlog bi bio CM 212, koji je, po meni, the best cooler cijena/kvaliteta.

Samo, opet, prije nego se baciš na OCanje, dobro razmisli jel ti tako nešto uopće treba. Sam proc na stocku je stvarno ludilo brz za današnje potrebe.

Ja osobno planiram sad za Božić ili u 2. mjesecu piknut H50 ako će ga trebati kloknut da izvuče max iz 395 (koju planiram na ljeto) +275 za fiziku... S time da i tu razmišljam jel da se zaletim po H50 ili čekam grafu da vidim koliko zapravo je gladna CPU snage... Jer proc na stocku je stvarno, bez pretjerivanja, uber brz i uber hladan (pošto nema HT).

Every hole is a goal!
17 godina
Bukva kaže...

V10 je promašaj. H50 (traži H50_1 -> može se staviti na 1156) bi preporučio ako imaš dovoljno prozračno kućište (ako nemaš onda je i ovo promašaj jer ćeš izgubiti protok zraka u kućištu).

Inače max. temp za i5 je 100°C.

Moja preporuka ti je Coolermaster 212 (oko 250 kn).

to care opleti pa ostani ziv..

malo razmisli pa ce ti biti jasnije zasto sam tako reagiro..

corsair h50 je shit za procesore koji se jako griju i nakon 2 sata rada temperature se drasticno dignu u idleu i tako u loadu to bi trebao znati.. ja sam imo h50 prilike vidjet i tetirat i to je losije rijesenje od zalman reseratore v2 kojega sam imo... zalman ima losiju pumpu od corsaira ali zato u njega stane puno vise tekucine itd..

znaci nikako corsaira h50 na i7 ili i5 procesore..

a coolemaster je preskup istina ali je daleko najbolje rijesenje.. ima i peltier koji se pali tek kada temp prode ja mislim preko 55 stupnja.... i automatski se temp dosta spusti..

to govorim iz razloga sta sa tim coolerom jos nisam imo prilike vidjet 55 stupnjeva i vise na mom phenomu...

takoder hladi rame bolje od corsairovog hladenja za rame..

mane su mu : njegova velicina i tezina te previsoka cijena.

ne stane u svako kuciste..

prednosti : opcenito njegov sistem hladenja cpua i rama, mogucnost nadogradnje peltiera za extremne klokere.

sve u svemu moja preporuka ti je ultra 120... vise od toga ti nece biti potrebno.

evo tema na pceu od h50

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=155024

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2009 13:46 (toxic).
15 godina
neaktivan

sve u svemu moja preporuka ti je ultra 120... vise od toga ti nece biti potrebno.

ali kod nas nema za kupit ultra 120 kit da može na socket 1156.

17 godina
neaktivan

Ima. bilo je i u linksu

Sad ima ovdje.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6965

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
17 godina
jumpman8 kaže...

ali kod nas nema za kupit ultra 120 kit da može na socket 1156.

onda ovaj   1

16 godina
neaktivan
CPU Cooler do 1000kn

Za v10 mi cjena nije problem,i naravno da mislim oc-at barem do 3.5 ghz.A prednost mu je i u tome sto odlicno hladi rame,tako da uzimam v10,postat cu par slika kad ga kupim

www.pinkradio.com

0 0 hvala 0
17 godina
kresimir.kralj kaže...

Za v10 mi cjena nije problem,i naravno da mislim oc-at barem do 3.5 ghz.A prednost mu je i u tome sto odlicno hladi rame,tako da uzimam v10,postat cu par slika kad ga kupim

samo pazi stari malo ga je tesko stavit... i koje kuciste imas?

15 godina
CPU Cooler do 1000kn

lol. 60 stupnjeva i hladnjak od milju kuna....pretjerivanje

Kupujem afričkog tvora.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice