Cool and Quiet

poruka: 10
|
čitano: 5.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Cool and Quiet

Pozdrav!

Zanima me dali koristite tu tehnologiju? Čuo sam da ako je uključena, da se gubi do 10% na performansama, pa se pitam dali je uopće korisno to imat uključeno.

I ako ima nekog da mi objasni razlike u inačicama ove tehnologije. Mislim da je najnovija 3.0.

Dakle, dali koristit to i dali je to uopće korisno?

Hvala!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cool and Quiet

koliko znam ta tehnologija je napravljena od strane amd-a jos za vrijeme xp procesora koji su poznatiti bili po svojem grijanju

princip je jednostavan, kad nema potrebe za sirovom snagom procesora njegova brzina se smanjuje i na taj nacin pomaze hladjenju procesora i ventilator postaje tisi (cool and quiet)

sama kvaliteta ovisi iskljucivo o driverima za maticnu plocu, kod nekih poizvodjaca je losa (asrock) kod nekih jako dobra (asus, gigabyte)

ali ako ne koristis stock cooler nego neki kvalitetniji onda i nema smisla za koristenjem tehnologije (osim ako ti vent na cooleru nije jako glasan bez obzira na load procesora)

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 8:12 (jazz_1802).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
RE: Cool and Quiet
jazz_1802 kaže...

koliko znam ta tehnologija je napravljena od strane amd-a jos za vrijeme xp procesora koji su poznatiti bili po svojem grijanju

princip je jednostavan, kad nema potrebe za sirovom snagom procesora njegova brzina se smanjuje i na taj nacin pomaze hladjenju procesora i ventilator postaje tisi (cool and quiet)

sama kvaliteta ovisi iskljucivo o driverima za maticnu plocu, kod nekih poizvodjaca je losa (asrock) kod nekih jako dobra (asus, gigabyte)

ali ako ne koristis stock cooler nego neki kvalitetniji onda i nema smisla za koristenjem tehnologije (osim ako ti vent na cooleru nije jako glasan bez obzira na load procesora)

Driver za c'n'q ne ovisi o proizvođaču matičnih ploča već je riječ o AMD CPU driveru kojeg XP nema a Vista i 7 ga imaju pa ga nije potrebno instalirati a zadnja verzija je sad već 3 godine stara, da je nešto loše sigurno bi izbacili update do danas, tako da ne znam o kakvoj kvaliteti pričaš? C'n'Q ili radi ili ne radi, nakon što je omogućen u biosu u XP-u se omogući sa Minimal Power Management ili Balanced power plan u Visti i 7ici i to je to... Ne gubi se na performansama niti 1% a kamo li 10% jer procesor radi na nižoj frekvenciji sa spuštenim naponom i po potrebi digne frekvenciju a u stanju je promijeniti power state 60 puta u sekundi tako da o nekom delayu nema priče...

AMD / ATI all the way
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 8:36 (Cele303).
16 godina
neaktivan
RE: Cool and Quiet

Znate možda razlike između C&Q 1.0 i C&Q 3.0, dakle ova prva na starijim procesorima, a ova druga na najnovijima?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
Re: Cool and Quiet

Ne moraš ga isključiti. I meni je upaljen iako sam promijenio postavke napona i sve radi kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Cool and Quiet

ne trebaš ga isključit. ja kad idem igrat samo odem na power management i stavim na high performance (što ga isključi), a u idleu ga stavim na balanced (što ga uključi) da troši manje struje.

0 1 hvala 1
11 godina
neaktivan
Cool and Quiet

Može jedno pitanje... Uglavnom ukljucio sam Cool'n'Quiet i vidim da mi se multiplier stalno smanjiva iako sam ga ja postavio na njegov maximum... Pa me zanima da li to znači da mi je cpu sporiji ovisno o potrebi ili mu je stalno smanjena brzina dok je Cool'n'Quiet opcija uključen!

0 0 hvala 0
15 godina

To je zato jer si ukljucio CnQ , zato ti se spusta brzina kad nije pod opterecenjem !

Music As A Weapon !!
11 godina
neaktivan
Cool and Quiet

Pa  želio da pitam..Da li  to znači da ako je pod vecim opterecenjem da mu brzina nece padati iako je CnQ uključeno??

0 0 hvala 0
13 godina

ako je u loadu radit ce na max frekvi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice