Malo glupi naziv teme, da pojasnim;
DCP je skraćenica za 'digital cinema package', što će reći da u kinu više nema filma, već se vrti na serveru. Alati za napraviti DCP naravno postoje, skupi su poprilično i može ih se nabrojati na prste jedne ruke radnika u pilani, pa su alternativa open source alati za DCP. Ali kako to ide (koliko para - toliko muzike), pojedini procesi u izradi DCP-a su bolno dugi. Kodiranje slike u jpeg2000 format, točnije 'cinema 2k comliant' sliku mi traje otprilike 3 sec po frame-u. Obzirom da prosječni film ima cca 100.000 - 120.000 frame-ova, to bi pretvorba trajala cca 4 dana :(. Plus ostali postupci, izvlačenje frame-ova iz filma, kodiranje u XYZ kolor skalu 12 bit/pc, itd..
Ono što me interesira je koliko bi najkraće ta operacija mogla trajati na bržem računalu. Program vjerojatno nije optimiziran i pretpostavljam da ne puši više jezgri. Od računala koje su mi pri ruci još mi se najbolje pokazao c2duo, čak je brži od i7?? Malo mi je to čudno, pa bih volio imati više rezultata različitih računala, da znam što mi je raditi. Premda mislim da ću postupak 'splitati' na više računala, dobro bi mi došla informacija kakva računala koristiti.
Dakle, tko ima volje i malo vremena da proba zavrtiti taj program i posta ovdje podatke. Program se ne instalira, win 32/64 varijanta koju sam pripremio, mislim da postoji i za druge os-ove.
Uputstvo:
Raspakirati sadržaj proba.zip datoteke u neki folder. Pokrenuti DCP_j2k_convert.bat file i on će napraviti novi folder unutar postojećeg, te od postojećih tiff-ova napraviti j2c fileove. Na ekranu će ostati cmd prozor s podacima koliko mu je vremena trebalo za isto. Te podatke bih trebao + procesor, takt i os.
Unaprijed zahvaljujem..