Brzina procesora - DCP

poruka: 7
|
čitano: 4.756
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Brzina procesora - DCP

Malo glupi naziv teme, da pojasnim;

DCP je skraćenica za 'digital cinema package', što će reći da u kinu više nema filma, već se vrti na serveru. Alati za napraviti DCP naravno postoje, skupi su poprilično i može ih se nabrojati na prste jedne ruke radnika u pilani, pa su alternativa open source alati za DCP. Ali kako to ide (koliko para - toliko muzike), pojedini procesi u izradi DCP-a su bolno dugi. Kodiranje slike u jpeg2000 format, točnije 'cinema 2k comliant' sliku mi traje otprilike 3 sec po frame-u. Obzirom da prosječni film ima cca 100.000 - 120.000 frame-ova, to bi pretvorba trajala cca 4 dana :(. Plus ostali postupci, izvlačenje frame-ova iz filma, kodiranje u XYZ kolor skalu 12 bit/pc, itd..

Ono što me interesira je koliko bi najkraće ta operacija mogla trajati na bržem računalu. Program vjerojatno nije optimiziran i pretpostavljam da ne puši više jezgri. Od računala koje su mi pri ruci još mi se najbolje pokazao c2duo, čak je brži od i7?? Malo mi je to čudno, pa bih volio imati više rezultata različitih računala, da znam što mi je raditi. Premda mislim da ću postupak 'splitati' na više računala, dobro bi mi došla informacija kakva računala koristiti.

Dakle, tko ima volje i malo vremena da proba zavrtiti taj program i posta ovdje podatke. Program se ne instalira, win 32/64 varijanta koju sam pripremio, mislim da postoji i za druge os-ove.

Datoteka

Uputstvo:

Raspakirati sadržaj proba.zip datoteke u neki folder. Pokrenuti DCP_j2k_convert.bat file i on će napraviti novi folder unutar postojećeg, te od postojećih tiff-ova napraviti j2c fileove. Na ekranu će ostati cmd prozor s podacima koliko mu je vremena trebalo za isto. Te podatke bih trebao + procesor, takt i os.

Unaprijed zahvaljujem..

ovako će izgledati cmd prozor i podaci ovako će izgledati cmd prozor i podaci

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Brzina procesora - DCP

- test rezultat za 3.1 sec na E6xxx/2.8 vs 3.5sec na E8xxx/2.4 razlika je samo u MHz-ima. Neovisno, XP-7, notebook-desk. ...

- Znači da codec uopće ne koristi SIMD-SSE naredbe (zato tako je sporo i rezultat bi bio obrnut), predpostavka da bi s drugim codecom može ići na 20-30 fps.

Ako imaš cmd line parametre koji bi kroz codec iskoristio SIMD/MMX... Možda i neki koji koristi CUDA?

Ako j2000 to ne podržava, h.264 ili mpg2 su predviđeni standardom.

-jesi li ovdje pogledao? Ima i GUI isti rezultati, treba dodati 'libtiff3.dll'...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 22:54 (ihush).
16 godina
neaktivan

Ne vidim u help file-u programa da ima išta vezano uz SIMD :(. Codec ne može biti drugi nego jpeg2000. Navodno po DCI specifikacijama može i mpeg2, ali 99% se koristi jpeg2000, a takvo je i šturo objašnjenje postupka kojeg sam našao. Pogledao već prije link od openciematools, jpeg encoder je isti - openjpeg library - ista priča. GUI mi ne pomaže puno jer radi isključivo SMPTE varijantu, a dolby serveri naravno ne koriste tu varijantu. Pa se zabavljam cmd-om i kemijam ručno xml datoteke.. I meni se čini da bi to trebalo puno brže raditi. Vidim da ima i 2.0 alpha source varijanta, probati ću to buildati, možda su štogod pametno promijenili. Tnx..

Ajmo ljudi, nije teško, 2-3 klika. Netko s bržim amd-om da vidim kako on svira..

15 godina
protjeran

B55 @ 3.6GHz X4.

2.848637s

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
Brzina procesora - DCP

evo ti slika sa rezultatima..

CPU: Intel i5 520

RAM: 2GB DDR3 @ 1066MHz

HDD: 320GB @ 5400 rpm (najslabija tocka sustava)

VGA: Nvidia NVS 3100M, 256MB

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Win 7 ultimate 32bit

cpu core2duo e7500 3.70ghz

ram 2gb 800mhz

hgg 320gb

vga nvidia 8800gt

(=XII=)SandMan_CRO....
15 godina
neaktivan
Brzina procesora - DCP

uuu bench kao neki :D

CPU: AMD Phenom II x4 955 3.6GHz
MBO: Asus m4a785td-v evo
RAM: G.Skill Ripjaws 2x2Gb 1600 ddr3

= 2.663195s

ali koliko sam primjetio u task manageru cpu koristi samo do 25%, tj samo jednu jezgru?

Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice