Pitanje glasi dal je sve u redu s matičnom ? A problem je sljedeći : Kada stavim u bios-u quick boot (enabled ) ne javlja mi se beep signal prilikom dizanja sustava, a čim ga isključim tj. ( disabled ) javlja se normalno,...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pukni novi BIOS na nju
Pitanje glasi dal je sve u redu s matičnom ? A problem je sljedeći : Kada stavim u bios-u quick boot (enabled ) ne javlja mi se beep signal prilikom dizanja sustava, a čim ga isključim tj. ( disabled ) javlja se normalno,...
Da,sve je u redu. Quick boot ti gasi provjeru komponenata i zbog toga nema tog beep-a. BTW,taj beep ti znači (kod većina ploča) "VGA card found".
..Kada stavim u bios-u quick boot (enabled ) ne javlja mi se beep signal prilikom dizanja sustava,..
.. a čim ga isključim tj. ( disabled ) javlja se normalno,...
- zato se zove quick boot, preskače diagnostiku-detekciju i učitava postavljeno u BIOSu, beep bi usporio boot za par msec.. isključen da bi se čula razlika (zbog npr promjene komponente).
- normalno. U normalnom bootu jedan beep znači OK boot.
Svejedno koji način koristiš, jer je razlika od par sekundi zanemariva.
Hvala na pomoći !! Inače još me zanima jedna stvarčica,... Javlja mi komp, a i u device manager-u mi fali driver za Marvell 91xx config ata device,... Kada stavim na AHCI u bios-u,...
Skini drivere za njega :) Btw: meni se čuje beep i kad je na quick boot
Ma taj nedostanak beep signala događa se i kod ostalih ploča iz Gigabyte serije za 1366 socket tipa UD3 i UD7 tako da me to ne brine previše !! Bitno da sve ostalo radi kako treba :) A što se tiče driver-a baš sam gledao na Gigabyte-ovoj stranici pa ću ih skinuti,...
Hvala