Asus Z97-A vs MSI Z97 Gaming 7

poruka: 5
|
čitano: 2.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

pozdrav svima...

posto mi je riknula moja 3 mjeseca stara MSI Z97 Gaming 7 maticna, kupio sam ASUS Z97-A, medjutim danas mi iz ducana javili da cu dobit novu MSI-cu za koji tjedan kad im dodje jer su sve prodali (nevjerujem im nista sve dok ju nebudem imao doma lol).

posto se jedne definitivno moram rjesiti koju je bolje zadrzat , neak bi radije zadrzao asus, jer mi muka pri pomisli opet sve rastavljat i sastavljat :-(

ovdje s u specifikacije i jedne i druge 

http://us.hardware.info/comparisontable/products/215518-217636

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Asus Z97-A vs MSI Z97 Gaming 7
Zvonko-ZG kaže...

pozdrav svima...

posto mi je riknula moja 3 mjeseca stara MSI Z97 Gaming 7 maticna, kupio sam ASUS Z97-A, medjutim danas mi iz ducana javili da cu dobit novu MSI-cu za koji tjedan kad im dodje jer su sve prodali (nevjerujem im nista sve dok ju nebudem imao doma lol).

posto se jedne definitivno moram rjesiti koju je bolje zadrzat , neak bi radije zadrzao asus, jer mi muka pri pomisli opet sve rastavljat i sastavljat :-(

ovdje s u specifikacije i jedne i druge 

http://us.hardware.info/comparisontable/products/215518-217636

ja bi radije ostavio Asusovu maticnu plocu,msi kao da ima jeftinu izradu maticnih ploca,ja sam imao z97 mpower i opekao sam se i nikad vise

17 godina

Evo malo usporedbe te dvije ploce

MSI Z97 Gaming 7 is better in every single way.

Gaming 7 has better component quality. Better capacitors, little bit more efficient powerpak mosfets (must be around 40A@6.5W) and it also has more mosfets than z97-A since it has more power phases.

Z97 Gaming 7 has better and more complex power regulation. z97A has 4 true phase vrm with a double (or virtual) driver and Asus renamed the controller in a very suspicious way. So noone knows it's actual manufacturer. They decided to hide it... But it's certain that it is not a higher-end digital controller from International Rectifier like last generation. It's just subpar and probably a hybrid... Z97 Gaming 7, on the other hand, has a 6 true phase hybrid/analog controller with a doubler driver from Intersil (so total of 12). MSI didn't want to hide what they use here.

Z97 Gaming 7 has way way way better sound chip and nichicon caps. Two mobos not even comparable in terms of sound quality.

Gaming 7 also has more sata, more usb etc..

Don't even think twice. MSI Gaming 7 is one of the best boards you can find in that price range. Even better than Asus Z97 Ranger.

Unless you can afford HERO, Gaming 7 is one of the best choices here. You also can check Gigabyte's Gaming series, which employs slightly better vrm than MSI's offerings.

Just stay away from ASRock, since they are just lying about their products, false marketing all around on their website...

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Asus Z97-A vs MSI Z97 Gaming 7
http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima ja sada imam matičnu msi b85-g43 gaming stavio bih novu, msi z97 gaming,

Windows je instaliran u AHCI modu sada kada je budem stavio i butao windowse

Je li ću ih uspjet pokrenut?

Andreabuterer

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice