ASRock - nikad više

poruka: 87
|
čitano: 14.700
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
ASRock - nikad više !!!
Dakle, kao šta sami naslov teme govori odsad bižim od ASRock-a ko od vraga. A razlog je slijedeći, dakle prije jedno misec dana prodam neke svoje stare komponente (proc, matična i grafa) i odlučim uzet novo, uzmem Phenom II X2 545 i ASRock A785GMH/128 ploču pošto ne igram igre pa mi grafa ne treba. Dođem ja doma, sve fino smontiram, dignem Win7 i sistem se nakon pola sata rada smrzne i ništa osim hard restarta ne pomaže, i tako otprilike svakih 20-30min sistem se ili smrzne ili ekran počme minjat boje, proba sam sve drivere za chipset i grafiku koje sam moga nać i uvik isto. Dođem do zaključka da nešto ne valja s integriranom grafikom na ploči i vratim je nazad u dučan (Links u Splitu). E sad, ja se nada da ću odma dobit novu ali ne, ploča ide u Zagreb na servis (kad je Split provincija) i tako je prošlo 15 dana natezanja sa servisom Linksa di sam im pritija Društvom za zaštitu potrošača pa su nakraju ipak ustanovili da ploča ne valja i poslali mi novu uz 200kn poklon bona isprike(bijah jako iznenađen tom gestom). I uzmem ja novu ASRock-icu, potrošim 200kn na AC Freezer-a 7 Pro i doma odem sve sastavit kad ono opet ista priča (sistem se ruši u intervalima od 30min-3h).Sad sam stvarno mislija da nije ploča nego neki komad mog hardwera očito uzrokuje probleme, i krenija ja u 3-dnevno testiranje svim i svačim, sve sam proba šta se može probat (minja diskove, RAM, proc, napajanje, instalira XP, Vistu,7...) i ništa, jedino kad je ploča stabilno radila je kad joj isključim integrirku i stavim diskretnu grafiku (u ovom slučaju ATI HD 3850). I tako ja napišem mail Links supportu i zatražim da mi zamijene ploču nekim drugim modelom i tako sam uzea ASUS M4A785D-M PRO ploču i apsolutno nikakvih problema nemam, dakle VIŠE NIKAD ASRock !!!
Nisam BRAD, ali znam PIT !
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
protjeran
ASRock - nikad više !!!

neznam ja sam do sad kupovo sto za sebe sto za frendove 3-4 asrock ploce i nikad problema ni sa integriranom grafikom ni sa nicim 

mislio sam si sad sljedecu plocu kupovat neku asrock

BUCKETHEAD /// http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 15:59 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: ASRock - nikad više !!!

ja sam JEDINO ASROCK ploče kupovao,baš zbog zahtjeva za jeftinim i NIKADA PROBLEMA. tako da je to nikad više-nikad ne reci nikad. ja sam prezadovoljan i opet bih uzeo asrock.

Z
15 godina

Stvarno jako loše iskustvo i baš mi je žao što si ti imao takvih problema, jer su mi se Asrock ploče pokazale fantastičnima u jako jako puno slučajeva.

17 godina
ASRock - nikad više !!!

Gle... Na temelju jednog iskustva NIKAD nemoj donositi općeniti sud o nekom proizvodu. Bez obzira radilo se o dobrom ili lošem iskustvu.

Imam ASRock ploču više od godinu dana i nikad nisam imao nikakvih problema s njom, naprotiv, čak nudi mnogo više nego što košta. Vjerujem da će većina vlasnika ASRockovih proizvoda na ovom forumu mogu potvrditi moje navode.

Što se tiče ASUS-ovih proizvoda, vjerujem da u posljednje vrijeme barem na ovom forumu ima više pritužbi na njih nego na ASRocka (što ipak, ništa ne znači)!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 16:05 (cro_blue).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Groza kaže...
Dakle, kao šta sami naslov teme govori odsad bižim od ASRock-a ko od vraga. A razlog je slijedeći, dakle prije jedno misec dana prodam neke svoje stare komponente (proc, matična i grafa) i odlučim uzet novo, uzmem Phenom II X2 545 i ASRock A785GMH/128 ploču pošto ne igram igre pa mi grafa ne treba. Dođem ja doma, sve fino smontiram, dignem Win7 i sistem se nakon pola sata rada smrzne i ništa osim hard restarta ne pomaže, i tako otprilike svakih 20-30min sistem se ili smrzne ili ekran počme minjat boje, proba sam sve drivere za chipset i grafiku koje sam moga nać i uvik isto. Dođem do zaključka da nešto ne valja s integriranom grafikom na ploči i vratim je nazad u dučan (Links u Splitu). E sad, ja se nada da ću odma dobit novu ali ne, ploča ide u Zagreb na servis (kad je Split provincija) i tako je prošlo 15 dana natezanja sa servisom Linksa di sam im pritija Društvom za zaštitu potrošača pa su nakraju ipak ustanovili da ploča ne valja i poslali mi novu uz 200kn poklon bona isprike(bijah jako iznenađen tom gestom). I uzmem ja novu ASRock-icu, potrošim 200kn na AC Freezer-a 7 Pro i doma odem sve sastavit kad ono opet ista priča (sistem se ruši u intervalima od 30min-3h).Sad sam stvarno mislija da nije ploča nego neki komad mog hardwera očito uzrokuje probleme, i krenija ja u 3-dnevno testiranje svim i svačim, sve sam proba šta se može probat (minja diskove, RAM, proc, napajanje, instalira XP, Vistu,7...) i ništa, jedino kad je ploča stabilno radila je kad joj isključim integrirku i stavim diskretnu grafiku (u ovom slučaju ATI HD 3850). I tako ja napišem mail Links supportu i zatražim da mi zamijene ploču nekim drugim modelom i tako sam uzea ASUS M4A785D-M PRO ploču i apsolutno nikakvih problema nemam, dakle VIŠE NIKAD ASRock !!!

Kvarovi se događaju kod svih to je tak ne mozes zato rec da nekaj ne valja na osnovu svojeg primjera. Uvjek neko nadrlja s nekim komadom hardwera to je tak pa se to na kraju ipak rjesi ili zamjeni ili slicno. Nit jedan proizvođac hardwera nije imun na ovakve događaje kao kod tebe, to se događalo na Asus, Gigabyte, MSI i kod ostalih se razme i događat ce se opet tu i tam.Cool

17 godina
neaktivan

Ne znam možda sam ja od cile serije dobia baš te 2 koje ne valjaju, ali u svakom slučaju im nije dobra reklama !

Jedno je sigurno ASRock A785GMH/128 sigurno nikome neću preporučit !

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 16:13 (Groza).
15 godina

Zbog takvih stvari i postoji garancija, to je tolika masovna produkcija da su takve stvari normalne i zato se i dobije garancija. Ali da je losa reklama je. Inače Asrock je budget firma Asus-a, ali iskustvo je pokazalo da sje kvaliteta na visokom nivou a cijena extra dobra. zato i je toliko popularan brand.

Inace znaš sto kazu za reklamu: za 1 loš primjerak dobit ćeš 100 loših glasova, a za 1 dobar primjerak samo 1 dobar glas.

Svatko će ovako reći što mu nije valjalo, ali rijetki će napraviti post samo zato jer su s nečim zadovoljni.

16 godina

I ja od sada bježim od njih. Ne zbog toga što mi nešto ne radi nego imaju užasan support - zadnje drivere za moju matičnu su izdali negdje 2007, uopće nema drivera za Windows 7.

Mogli su se bar potrudit preimenovat ih da su za win7 jer većina drivera sa viste ionako radi na win7..

Samo sam neke morao instalirati u comptability mode za vistu (npr neke opcije za zvuk nisu radile sa integriranim win7 driverima).

Na drugom kompu imam neku ASUS koja je starija godinu-dvije od ove AsRockice i i dalje redovno stižu driveri i nove verzije biosa..

Plod nepouzdanosti kontracepcije
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 16:21 (nontryer).
16 godina
cro_blue kaže...

Gle... Na temelju jednog iskustva NIKAD nemoj donositi općeniti sud o nekom proizvodu. Bez obzira radilo se o dobrom ili lošem iskustvu.

Imam ASRock ploču više od godinu dana i nikad nisam imao nikakvih problema s njom, naprotiv, čak nudi mnogo više nego što košta. Vjerujem da će većina vlasnika ASRockovih proizvoda na ovom forumu mogu potvrditi moje navode.

Što se tiče ASUS-ovih proizvoda, vjerujem da u posljednje vrijeme barem na ovom forumu ima više pritužbi na njih nego na ASRocka (što ipak, ništa ne znači)!

ipak nije samo jedno iskustvo,već dva

a i ja sam imo loša iskustva sa asrocom još na soc a i na dvije soc 939 i jednoj 775 tako da ih ne zovu đabe ašrot i kod mene nikad više!

mada sam ćuo  za asrock p55 extreme da je odlićna ploća i da ju hvala po našim i stranim forumima tesko da ću se odlućit na nju,zbog toga sam i uzeo si sabertooth mada je bila u igri i ta ašrotica

I'm too old for this shit
17 godina
ASRock - nikad više !!!
Ja sam do sada kupio 3 asrock ploce, sto za intel, sto za amd. "Najbolja" je cak izdrzala nesto vise od godinu dana prije nego je krepala. Nijedan komp nije bio da se intenzivno koristio, a sa jednom sam imao slicne simptome, rusenja, smrzavanja bez ikakvog razloga. Kada sam stavio drugu maticnu problemi nestali. I tako sam odustao od asrocka, jesu jeftini, ali sam zakljucio da sa njima nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
ASRock - nikad više !!!

Asrock na Socket A i 939 u ona vremena je nekaj sasvim drugo od onog kaj se danas nudi, tj kaj dobijes za određenu lovu i mogucnosti normalno znatno bolje nego prije.Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nontryer kaže...

I ja od sada bježim od njih. Ne zbog toga što mi nešto ne radi nego imaju užasan support - zadnje drivere za moju matičnu su izdali negdje 2007, uopće nema drivera za Windows 7.

Mogli su se bar potrudit preimenovat ih da su za win7 jer većina drivera sa viste ionako radi na win7..

Samo sam neke morao instalirati u comptability mode za vistu (npr neke opcije za zvuk nisu radile sa integriranim win7 driverima).

Na drugom kompu imam neku ASUS koja je starija godinu-dvije od ove AsRockice i i dalje redovno stižu driveri i nove verzije biosa..

Vidiš, ja s gotovo identičnom pločom kao tvoja (ASRock ALiveNF6G-GLAN) ne mogu biti zadovoljniji nego što jesam. BIOS-i se izdaju redovno, a o driverima ne treba govoriti.

@dart_tom: U redu... Dva iskustva s jednim modelom matične ploče... Sranja se uvijek događaju. Sjećam se kad je moj kolega s posla prije godinu i pol kupio Asus M3A78-EH i s njom dobio stotinu problema. Nakon reklamacije je dobio novi primjerak iste i s njom opet iste probleme. Na kraju se pokazalo da je cijela linija tih ploča bila u k***u te ih je Asus nakon nekog vremena i sam povukao iz prodaje.

Sad te pitam... Treba li se zbog ovog iskustva odreći kupovine Asovih proizvoda?! Naravno da NE! Isto tako ne treba odustati od ASRocka zbog jednog problematičnog modela. Na kraju krajeva, više volim vjerovati većem broju pozitivnih iskustava korisnika na ovom forumu nego jednom ili dva izdvojena slučaja koja samo predstavljaju iznimke.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
neaktivan
ja imam Asrock 780 i athlona x2 i prezadovoljan sam,
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
ASRock - nikad više !!!

Imam staru ASRock 775 DUAL-VSTA i radi i dan danas uredno.

Ploča je bila OK, nije bilo problema, osim što je bila nekakav hibrid DDR i DDR2/ AGP i PCE slotovi pa ju je vrijeme pregazilo i zbog toga nije bila pogodna za daljnju nadogradnju.

Nikada BSOD nisam dobio, a na novoj MSI P45 nekih desetak puta od 4 mjeseca prosle godine od kako sam je kupio.

It's good to be smart - It's smarter to be good
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ASRock - nikad više !!!

Mislim da ne bi trebao tako suditi. Pa svakome se dogodi da mu poneka ploča koja ima bug izađe van. Do sad sam imao samo Asrock, i nedavno sam kupio Phenom II x2 545, HD4770 i Asrock a770de+ i super sve radi, kao podmazano...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz, Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel, Modeme (PCI), AsRock MBO + Athlon XP 2600+, ATI Radeon 9200 SE
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ASRock - nikad više !!!

A nemoj tako, peh sa bas jednim primjerkom se moze svakome dogoditi (u tvom slucaju sa bas tom maticnom - pitanje da li su ti stvarno dali novu ili su ti poslali natrag tu staru).

Ja imam M3A785/GXH i prezadovoljan sam (jedino me muci sto samo 2 RAM utora mogu raditi na 1600MHz dok preostala 2 najvise na 1333)

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ASRock - nikad više !!!

Asrock 770DE+ ovdje.

Zasad niti jedan problem.

Jedino sta mi se ne svidja je spori download drivera sa sluzbene stranice.

UZASNO SPOR!

Ima Asia, EU i USA mirror i nijedan driver sa nijednog mirrora se ne skida iznad 30KB/s.

Mislim, kakve to servere imaju da nemogu uploadat obicne drivere normalno???

- Psiho246
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Asrock 770DE+ ovdje.

UZASNO SPOR!

Ima Asia, EU i USA mirror i nijedan driver sa nijednog mirrora se ne skida iznad 30KB/s.

Meni sa Azijskog jos najbrze skida o.O

Japan i Singapur FTW

16 godina
neaktivan
ASRock - nikad više !!!

u 1godinu promjenio 10asrock ploci,sada imam jednu i sve od reda rade,cak i bolje od dfi koje sam prije uzimao:D

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

A nemoj tako, peh sa bas jednim primjerkom se moze svakome dogoditi (u tvom slucaju sa bas tom maticnom - pitanje da li su ti stvarno dali novu ili su ti poslali natrag tu staru).

Ja imam M3A785/GXH i prezadovoljan sam (jedino me muci sto samo 2 RAM utora mogu raditi na 1600MHz dok preostala 2 najvise na 1333)

I ja sam se to pita, nisam siguran ipak je bila dobro upakirana a i BIOS je bia 1.00, dok sam im je ja vratia flashanu na 1.20.

17 godina
neaktivan
Groza kaže...

I ja sam se to pita, nisam siguran ipak je bila dobro upakirana a i BIOS je bia 1.00, dok sam im je ja vratia flashanu na 1.20.

Hmmm, imas na maticnoj naljepnicu gdje ti pise s kojom je verzijom dosla u ducane.

Meni pise na njoj P1.10 a dok sam dosao u BIOS pisalo mi je P1.20

EDIT: zelim reci da su oni mozda isprobavali razlicite BIOS-e da utvrde kvar

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 17:48 (AA-d00d).
16 godina
neaktivan
ASRock - nikad više !!!

Imam ASRock i da kucnem u drvo,nikada problema!

Čovjek je rođen da trpi i radi...Ako to ne čini mora propasti...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ASRock - nikad više !!!

Imam ASRockicu, stara je oko 8 mjeseci, do sada apsolutno nikakvih problema, prezadovoljan sam s njom.

Zadnja 3 mjeseca koristim integriranu grafu(hd 3300) i nema nikakvih problema.

Radila je na sva tri windowsa(xp,vista,7) i sve je odlično radilo.

Očito je da si ti dobio neki loš primjerak ili što već...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Psiho246 kaže...

Asrock 770DE+ ovdje.

UZASNO SPOR!

Pa šta imaš skidat sa njihove stranice osim biosa koji ima manje od 1MB???

Za matičnu ništa ni netrebaš jer sve dolazi integrirano u windows vistu/7. Realtek drivere skineš najnovije sa softpedie.

Ja sam imao 2-3 problema sa asrockicom 790gx (koju sada imam).

1. na default postavkama windowsi se smrznu za 30sec (kada napredno postavim onda radi)

2. kada integrirku clockam preko 100MHz ekran se ugasi pa upali svakih 10min,ali kada je na defaultu onda je sve OK (to ni nespada pod problem jer clockam)

3. C&Q mi je nestao (kao opcija u biosu) kada bih ja ručno podešavao napredne postavke procesora,a bez kojih se comp freeza.

1. i 3. problem je riješen biosom P1.80 (sada najnoviji) i sada nema problema. Nisam siguran,ali problem 1. i 3. su vjerovatno nastali sa update-anjem biosa. Matična je došla sa biosom P1.30 (mislim) i mislim da je tada sve radilo možda je neki od biosa između P1.30 i P1.80 to poremetio.

To za mene i nisu neki problemi makar sam mogao reklamirat matičnu. NO BIG DEAL

Neznam zašto si uopće otvarao temu, sada si odgovorio bar pedesetak ljudi na kupovinu asrocka, a oni će reći nekima drugima : "asrock je sranje (a nije)" i ti opet nekim drugima i tako je i došlo do toga da je asrock na lošem glasu,a matične bolje od gigabyte-ovih.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
Hyperion kaže...
Psiho246 kaže...

Asrock 770DE+ ovdje.

UZASNO SPOR!

Pa šta imaš skidat sa njihove stranice osim biosa koji ima manje od 1MB???

Za matičnu ništa ni netrebaš jer sve dolazi integrirano u windows vistu/7. Realtek drivere skineš najnovije sa softpedie.

Pa zato jer ja sam volim instalirati svoje drivere a i zato sta nemam uvijek pristup internetu i uvijek cuvam drivere i nuzne programe na CDu kao back up a na CDu od maticne nisu dosli driveri za sedmicu.

Cak i da to ne radim, slab je izgovor da jedna velika kompanija u vrijeme optickih vlakana i ultra brzih internet veza nemoze stavit 50 MB tezak software na upload pri pristojnim brzinama.

Mislim, ja iz Hrvatske gdje imamo jedne od losijih brzina u svijetu nemogu iskoristiti niti 1/10 svoje jadne 4 mbit veze pri skidanju drivera...

Zapravo, brzina kojom se skidaju driveri sa te stranice su ravne mojoj 256 kbit upload brzini. Nije li to malo jadno za jednu svijetsku kompaniju???

Mislim nije to tako strasna stvar. Maticne su im okej, zasad 0 problema ali ne kuzim cemu tako spor download. :P

- Psiho246
15 godina

ne kuzim ni ja u cemu je problem, ja skidao bez problema sa 150-200 kBs, jest da nije to 450 ali nije bome ni 30

17 godina
neaktivan

Asrock se i u mom slučaju pokazao kao odlično rješenje, a posebno nakon što su od recimo vremena AM2/AM2+ ploča digli kvalitetu na višu razinu.

16 godina
neaktivan

Imam matičnu ASRock  AOD790GX/128M i baš nikakvih problema s njom. Zapravo, super sam zadovoljan.

Heeey gringo I kill people for money, but you are my frieeend, I'll kill you for nothing!
17 godina
ASRock - nikad više !!!
Jel itko spomenuo da asrock ima matične za prastare sockete? Kod mene na praksi imaju za socket A, socket 754, socket 939 matične koje su novije proizvodnje i imaju još support. Baš smo probavali moga athlona xp 2500+ dali radi no ispalo je da neradi jer je rub jezgre malo načet (otkinut je pregruba riječ).
MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice