Asrock n68-gs

poruka: 7
|
čitano: 1.785
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Asrock n68-gs

Evo da javim naime cudan problem.

Konfa je

3GB DDR2

160giga BLACK

le1250 sempronic ;)

integrirka od maticne

Uglavnom komp je do nedavno radio ok i srusili se windowsi. OK stari su bili zalipim ja novi XP na njega nakon dan rada sutradana pali PLAVI EKRAN DA fale neki driveri sistemski i nemoze se botati aj ok kontam virus ga ubio.   Napravim ja ponovo al sa win 7. Win 7 oce nece radi doslovno tako cas pjeva ajmee cas se pali jedno uru VRIMENA ALI doslovno uru. aj mislim ja do diska je izvadim disk stavim i drugi komp disk savrsenog zdravlja al isto ja izvucem iz drugog kompa disk i sibnem na njega windose u ovome kompu sta zeza. Sada radi normalno al sta me zeza. Kada u aidi odem u SMART NEMOZE MI OCITATI NITI JEDAN DISK NITI MI VIDI SENZOR TEMPERATURU OD DISKA. Bio je bios 1.3 a sada sam sibnio zadnji 1.8 isto ne vidi. Uglavnom jeli mi moguce da me zeza MATICNA PLOCA jer je sve ostalo u savrsenom RADU.

PS: NIJE NI DO RAMA BRE hh jer je star tjedan dana novi iz ducana al isto sam udrio memtest iz linuxa ako na to pomislite

PPS: MATICNA JE ISTO NOVA NEMA GODINU DANA IMA GARU

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2012 21:36 (Duje00).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Asrock n68-gs

Za HDD -> brza provjera HDD sentinelom.

Za RAM -> Memtest86+ -> bar 3 prolaza

Za napajanje -> voltmetar. Neispravno napajanje sa nestabilnim naponima često radi problema

i ubija chipset, osobito nVidijine chipsete koji ne vole baš previsoke napone.

A iz konfe mi se čini da nemaš nekakvo brand name napajanje, nego vjerovatno šroteks tipa MS Industrial (najgore smeće),

ili Frontier, ColorSit,  Linkworld (Briliant Power), EVC (PowerTrain) i ostala smeća...

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Za HDD -> brza provjera HDD sentinelom.

Za RAM -> Memtest86+ -> bar 3 prolaza

Za napajanje -> voltmetar. Neispravno napajanje sa nestabilnim naponima često radi problema

i ubija chipset, osobito nVidijine chipsete koji ne vole baš previsoke napone.

A iz konfe mi se čini da nemaš nekakvo brand name napajanje, nego vjerovatno šroteks tipa MS Industrial (najgore smeće),

ili Frontier, ColorSit,   Linkworld (Briliant Power), EVC (PowerTrain) i ostala smeća...

DISKOVI SU OK TESTIRANO.

RAMOVI SU ODVRTILI MEM TEST cili i to od linuxa

NAPAJANJE JE LC GREEN POWER lc650GP3 650W staro koji misec

Ja mislim da je do maticne jer nijednom disku mi ne moze ocitati smart niti senzore a chipset radi na nekih 50C

15 godina
protjeran

Ne moraš vikati.

Dakle "misec" dana imaš to napajanje - koje od šrot napajanja je bilo prije toga?

I kako je umrlo? Eksplozija? Zdimilo? Prestalo raditi bez efekta?

Dakle - lako moguće da je za vrijeme umiranja udesilo i chipset.

PS - Promjeni i SATA kablove, nikad ne škodi isprobati sa drugim SATA kabelom.

17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ne moraš vikati.

Dakle "misec" dana imaš to napajanje - koje od šrot napajanja je bilo prije toga?

I kako je umrlo? Eksplozija? Zdimilo? Prestalo raditi bez efekta?

Dakle - lako moguće da je za vrijeme umiranja udesilo i chipset.

PS - Promjeni i SATA kablove, nikad ne škodi isprobati sa drugim SATA kabelom.

Elektornicar sam imam multimetat i sve i znam da nije do napajanja. Inace staro napajanje nije umrlo staro napajanje je LC420W Office serije kupljeno isti dan kada i maticna i ono nije umrlo niti ista nego sam cisto iz drugoga kompa povuka napajanje da ono ne bi kojim slucajem zezalo al naravno nije do toga .

SATA KABELA SAM BRAT BRATU JEDNO 20 prominio sve sam te cake pokusa. Jedna jedina sta mi ostaje sibnit procesor na ovu jacu maticnu   al to bi bila glupost radit....

E i zaboravi napomenit WIN 7 uvik izbacaju erore da diskovi umiru kao da imaju bad sekotra i to nakon par cistih reinstalova na razlicite DISKOVE koji su ispravni...

15 godina
protjeran

I ja kad sam sa blizankama imam "multimetanje". Možda multimetar?

Nije ni bitno, jer s njim ne možeš izmjeriti PG napajanja. S PSU testerom i osciloskopom - možeš.

Evo ti primjer napajanja koje je totalno na granici stabilnosti.

Oba 12V raila divljaju.

PG bi se trebao kretati između 220ms do 380ms, ovih 110ms je još i prolazno, ali kad je 400+ms to je - koma.

Ako ti i Win7 izbacuju greške sa diskovima, zašto jednostavno ne spojiš diskove na drugi PC, instaliraš

HDD sentinel, kojeg sam već naveo, da ti očita i analuzira SMART?

Nije bitno što nema bad sektora, može imati "slabe" sektore, ili mu može lagano krepavati elektronika.

Evo ti i primjer:

Dakle vidiš, disk radi, ali zdravlje mu lagano pada, počinje dobivati bad sektore.

A SMART je osjetljiv na to, kad se skupi previše bad sektora za analizu, chipset niti ne prepozna disk.

Ili kao što rekoh, možda je chipset stradao, makar sumnjam, ako napajanje nije stradalo na toj ploči.

HD Tune full scan prošao? Recimo za 2TB HDD skeniranje traje preko 8h, pa ti savjetujem HD Tune Pro,

jer si možeš odrediti blokove testiranja, jer ja recimo testiram najčešće blokove od po 100GB ili od 1000GB.

Primjer:

Sretno u daljnjoj anali kvara. Nikakvi frustrirani ispadi na BOL-u ti neće pomoći.

Sjedni, popij kavu, ohladi se, i prihvati mogućnost neispravnih diskova/chipseta/napajanja.

Makar postoji i mogućnost da ako si nedavno mijenjao/čistio CPU, da pokoja nožica nema dobar kontakt (smeće na njoj, pasta, savijena, sto mogućnosti).

17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

I ja kad sam sa blizankama imam "multimetanje". Možda multimetar?

Nije ni bitno, jer s njim ne možeš izmjeriti PG napajanja. S PSU testerom i osciloskopom - možeš.

Evo ti primjer napajanja koje je totalno na granici stabilnosti.

Oba 12V raila divljaju.

PG bi se trebao kretati između 220ms do 380ms, ovih 110ms je još i prolazno, ali kad je 400+ms to je - koma.

Ako ti i Win7 izbacuju greške sa diskovima, zašto jednostavno ne spojiš diskove na drugi PC, instaliraš

HDD sentinel, kojeg sam već naveo, da ti očita i analuzira SMART?

Nije bitno što nema bad sektora, može imati "slabe" sektore, ili mu može lagano krepavati elektronika.

Evo ti i primjer:

Dakle vidiš, disk radi, ali zdravlje mu lagano pada, počinje dobivati bad sektore.

A SMART je osjetljiv na to, kad se skupi previše bad sektora za analizu, chipset niti ne prepozna disk.

Ili kao što rekoh, možda je chipset stradao, makar sumnjam, ako napajanje nije stradalo na toj ploči.

HD Tune full scan prošao? Recimo za 2TB HDD skeniranje traje preko 8h, pa ti savjetujem HD Tune Pro,

jer si možeš odrediti blokove testiranja, jer ja recimo testiram najčešće blokove od po 100GB ili od 1000GB.

Primjer:

Sretno u daljnjoj anali kvara. Nikakvi frustrirani ispadi na BOL-u ti neće pomoći.

Sjedni, popij kavu, ohladi se, i prihvati mogućnost neispravnih diskova/chipseta/napajanja.

Makar postoji i mogućnost da ako si nedavno mijenjao/čistio CPU, da pokoja nožica nema dobar kontakt (smeće na njoj, pasta, savijena, sto mogućnosti).

TO EKSTREME FOR ME AL OK...

a vidit cu al cini mi se da ce maticna na servis ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice