AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.775.332
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
HCgamingCRO kaže...

...do kraja godine 3600 opet ce biti za 100njak eura kao 2600, mislim oke za korisnike koji kupuju novo, ali velika raja ima ryzene sada i  sa ovakvim stalnim padom kasnije polovno trziste nema ni smisla jer tko ce dati i 100 eura za polovni 2600 kada sada ga dobijes novog za doslovno te pare... 

Ako se ovo dogodi, eto meni prigode za odličan upgrade.

Ustvari, ovaj setup koji ja sad imam "prodam" jeftino sinu koji još uvijek roka na FX6300 i GTX750.

I di ćeš bolje, za šaku Kuna obojica imamo solidne strojeve na 5-6 a možda i više godina.

Tigar Krezumica
12 godina
fromcelltohell kaže...

Ustvari, ovaj setup koji ja sad imam "prodam" jeftino sinu koji još uvijek roka na FX6300 i GTX750.

I di ćeš bolje, za šaku Kuna obojica imamo solidne strojeve na 5-6 a možda i više godina.

Tako je... Ne kuzim zasto se neki zale da cijene procesora padaju sa vremenom, zar nije to poanta da dobijes sto bolji proc za manje love ?

13 godina
protjeran
dery kaže...

Da, meni inače tu negdje idu temp, u prostoriji je 18°.. Puno toga ima ulogu.Tvoj je oc-an.

Kućišta nisu ista, 5 ventova , dva gore ,jedan nazad, jedan boćno, jedan naprijed. Dobro hlađenje na mbo itd.

Ako je ti je temperatura u prostoriji 18 onda je moguce jer kod mene ne ide ispod 25, mozda je cak i 28 pa je to vec 10 stupnjeva vise...

Je oc-an, ali nista strasno...

Kucista su drugacija, ali opet tolika razlika u kucistima sigurno nije, s tim da ja imam gore vodeno znaci 3 ispuh + straznji ispuh i 2 naprijed upuh...

picajzla0707 kaže...

još sve spojim na asus aura i curama super, samo jbga kad nitko neće prodat

Ako ti treba imam ja jer mi samo stoji i ne koristi se...

T.L. - za zahvalu udri hvala // WoT and pubg: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2020 20:59 (Tomo53nja).
12 godina
Tomo53nja kaže...

Ako ti treba imam ja jer mi samo stoji i ne koristi se...

baci na pp koliko i kako

12 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

dery

Jel ovak to izgleda  

Moj PC  
8 0 hvala 1
6 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...
fromcelltohell kaže...

Tako je... Ne kuzim zasto se neki zale da cijene procesora padaju sa vremenom, zar nije to poanta da dobijes sto bolji proc za manje love ?

Ma normalna stvar, ali ja govorim za polovno trziste barem evo tu di sam ja u svabiji..

Imas samo kasnije problema prodati jer tko ce kupiti polovan 2600 za 100 ako novi dobijes zada za 110-115- ja sam svoj 2600 dao za 50 eura i na to sam cekao jedno 2-3 tj ponudu.

Mozda je u RH druga stvar sa polovnim trzistem i AMD-om neznam, ali vec sada vidim da cu isto ovaj 3600 sprasiti za 50tak eura za jedno pola godine -godinu kada dodje novi ryzen.

ILi jednostavno drzati cpu jedno par godina u stroju i biti happy ali to nazalost kodmene neide jer zelis uvijek ono novo vidjeti, probati i tak.

Samo da se razumijemo AMD je napravio odlican posao na procesorima i to sto je kompatibilno na svim maticnim doslovno, stvarno svaka cast i za pohvalu- konkurencija bi se trebala pokriti usima malo jer AMD doslovno pored toga ni nema konkurencije i tih par FPS-a sto navuce jos taj zadnji Intel line up su toliko mizerni da se netreba ni spominjati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2020 17:04 (HCgamingCRO).
12 godina

Pa s cime nike tako? Kupi sada kob za 3.000kn za 2 godine ces ga dat za 100€

17 godina

Et meni stigle komponente, sad samo da nađem volje i vremena pospojiti i utvrditi hoće li bequiet dark rock pro tr4 hladiti 3970x. Kućišće ima dos ventova, pa valjda bude uporabno...

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
22 0 hvala 1
13 godina
overhaul kaže...

Et meni stigle komponente, sad samo da nađem volje i vremena pospojiti i utvrditi hoće li bequiet dark rock pro tr4 hladiti 3970x. Kućišće ima dos ventova, pa valjda bude uporabno...

Uzivaj zasluzeno u renesansi kolega!

Samo se pazi kolege @ansha kad vidi koju si memoriji uzeo. ;)

coffe,coffe,coffe.....
15 godina

Mislim tolko love pljunut za pc-i, a ne kupit vodeno, uffffff...

17 godina
odjavljen
rokonja kaže...

BAS ZATO nije kupio vodeno

Freak Show Inc.
17 godina

Dobro vodeno je ipak skuplje od mrcina tipa Noctue ili Dark Rocka ... dapače, i dosta jeftiniji Scythe Ninja 5000 je dovoljan za 3900X i skoro nečujan.

Btw. još se može naći stara Noctua (NH-D14) po 569 Kn s tim da ide i na AM4 (ne samo AM3 kao starije revizije).

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan

pozz..

jedno brzo pitanje. zelim kupiti novi laptop. naletio sam na jednu ponudu no zanima me konkretno razlika u ovim procesorima. laički receno. znaci da li je neka ogromna razlika u istima?

koliko bi to bilo primjetno na gamingu?

Ryzen 5 3550H   VS  i5-9300H  

hvala puno, unaprijed.

lp

0 0 hvala 0
14 godina

U gamingu je najvise bitan GPU a ne CPU, ali ja bi prije izabrao Intel iz 2 razloga:

1.Na intelu mozes radit performance tuning pomocu Throttlestop programa.

2.Core i5 8300/9300h nece bottleneckat 1660 kao sto 3550h bude u ponekim naslovima.

Edit. ako kupujes laptop sa 1050/1650 uzmi ryzen ukoliko kupujes sa 1660 uzmi intel.                    

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2020 21:55 (MGloc).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Jesu sta cijene pale ryzenu 3700x nemogu nista otviriti jedva sam i ovu poruku.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2020 21:57 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dreadmoore kaže...
Jesu sta cijene pale ryzenu 3700x nemogu nista otviriti jedva sam i ovu poruku.

Trunku je pala 3700x, no najvise je pala kod 3900X i 3950X.. Iako je i sad 3600 1450kn

5 godina
neaktivan
MGloc kaže...

U gamingu je najvise bitan GPU a ne CPU, ali ja bi prije izabrao Intel iz 2 razloga:

1.Na intelu mozes radit performance tuning pomocu Throttlestop programa.

2.Core i5 8300/9300h nece bottleneckat 1660 kao sto 3550h bude u ponekim naslovima.

Edit. ako kupujes laptop sa 1050/1650 uzmi ryzen ukoliko kupujes sa 1660 uzmi intel.                    

ovo sam mislio uzeti. nazalost nemam veci budet za nesto bolje. a ovo mi se cini ok u tom ranku.

https://team-media.hr/proizvod/hp-pavilion-15-ec0130ng-156-fhd-ips-ryzen-5-3550h-8gb-ram-256gb-ssd-1tb-hdd-gtx-1650-freedos-3/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

jedino se dvoumim radi tog procesora.  kao sto si gore naveo, graficka je 1650.

14 godina

Mozes uzet taj laptop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
znaci nevjerovatno. ovo je drugi laptop koji mi je pred nosom pobjegao. ne postoji vise za kupiti.. pa wtf. kakav je ovo peh :S

anyway, thx za help
17 godina
rokonja kaže...

Friday kaže...
rokonja kaže...

Ma neda mi se ebat custom vodenim, a AiO su smećasti za threadrippere. Tu sam raspravljao kad smo razglabali- zračno je instaliraj i zaboravi. Kakve rashladne tekućine, naprezanja crijeva, oksidacija i kvarovi pumpe i slični bakrači. Ovdje može zaštekat vent, i to je to.
Sa švabama sumnjam da hoće, a glede odnosa prema vodenom, pa evo tu je Denis ustanovio da mu zračno hladi bolje od vodenog: https://www.bug.hr/recenzije/arctic-freezer-50-tr-pristupacan-i-mocan-13580 (AC je tu negdje sa be quiet ako se forsaju ventovi na istu brzinu, ali ja i rgb... radije sam dao 200 kn da mi ne svijetle - https://www.tomshardware.com/reviews/arctic-freezer-50tr)

Mladen kaže...

Dobro vodeno je ipak skuplje od mrcina tipa Noctue ili Dark Rocka ... dapače, i dosta jeftiniji Scythe Ninja 5000 je dovoljan za 3900X i skoro nečujan.

Btw. još se može naći stara Noctua (NH-D14) po 569 Kn s tim da ide i na AM4 (ne samo AM3 kao starije revizije).

Ako se osvrćeš na moj post, neidu ti navedeni na TR4 koji meni treba. NH-D14 mora biti samo nh-d14 tr4. 
Dakle scythe ninja 5000 nepaše. Upravo je i s vodenima problem, jer svi osim problematičnog Enermax Liqtecha

imaju hrashladne plohe koje su bitno manje od površine procesora.

metallic kaže...
overhaul kaže...

Uzivaj zasluzeno u renesansi kolega!

Samo se pazi kolege @ansha kad vidi koju si memoriju uzeo. ;)

A pa imam ja već ryzene otkad su izašli, samo pola kompova mi je još Intel. A što fali toj defaultnoj Gskill? Nije da ću overklokat ili što već... Meni je bitno da je low profile zbog zračnog, (jasno i to što nema rgb mi je plus) i da ga ima 128 GB, da mogu nekako otvorit paralelno dva bug taba u chromu 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, sastavio sam bas neki dan nov pc, Ryzen 5 3600 i MSI Tomahawk Max b450.. Jos uvijek sam na stock cooleru, ali su mi temperature malo cudne, oko 45-50 u idleu, preko 80 na loadu..u sobi je oko 25c// Da li netko ima nekakav savjet kako da to snizim, da li ima nesto u biosu oko napona da se podesi itd? 

Btw. Nije prvi PC koji sam sastavio, pasta je dobro stavljena, kuciste je dobro,veliko i prozracno, airflow takodjer, tako da s te strane nema nikakvih problema.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jedini savjet je - ne gledaj idle temperature ili napone jer ces pozeljeti baciti cijelo kuciste kroz prozor. Kad se sa time pomiris - bit ce ti OK.

Freak Show Inc.

6 0 hvala 0
7 godina

Ništa čudno za default cooler.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Kod mene Ryzen 7, 2700X ako je uključen Cool&Quiet, kucka na 45C - 48C, troši nekih 20W i takt na svih 8 jezgri se zadržava na 2.1Ghz u prosjeku s kratkim izletima 1-2 jezgre na 4.1Ghz.

Ako isključim Cool&Quiet i aktiviram A-XMP2, onda se u leru (idle, jel) takt kreće od 3.1Ghz do 4.1Ghz, s time da stalno šalta par jezgri koje su na 4.1Ghz - to mi je nepoznanica, čemu takav takt za idle.. i temp. je oko 53C, 50-60W.

Pod opterećenjem ne prelazi 65-68C..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Mene zapravo zivcira jedino to "pretpostavljanje" da ce neka aplikacija trebati procesorske snage pa zato odmah dize napon. Pokrenes CB i odmah napon i temperatura skoce. Mislim da se isto dogadja i sa CPU Z. To mi je totalno glupo. Daj mu napona ako stvarno pocne nesto raditi a ne nabijati samo zato jer ce mozda trebati

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...
Friday kaže...

Mladen kaže...

Ako se osvrćeš na moj post, neidu ti navedeni na TR4 koji meni treba. NH-D14 mora biti samo nh-d14 tr4. 
Dakle scythe ninja 5000 nepaše. Upravo je i s vodenima problem, jer svi osim problematičnog Enermax Liqtecha

imaju hrashladne plohe koje su bitno manje od površine procesora.

Odgovarao sam na Fridayev post, jer on isto ima 3900X odnosno općenito za AM4. Jasno da je TR/X4 drugi svijet.

Ni mene voda baš ne privlači pa sam ostao na zračnima (Ninja 5000 i NH-D14). Noctua mi se čini nešto tiša u idleu (a i mora jer je na 700rpm) a u konačnici ipak moćnija - kod renderinga se zaustavi na 71-72° C.

Dark Rock Pro za TRa bi trebao biti ok koliko sam pogledao par recenzija i jedan kojeg se ne mogu sjetiti osim da ga nema kod nas :). Mislim da ga je testirao Wendell sa LevelOneTeh YT kanala.

TR 3970X ne bi trebao biti problem hladiti jer ima baš fino raspoređene chiplete.

Kojeg R7 imaš, 1700 ili 1800X ? jer ta zvjerina bi trebala biti skoro 5 puta jača :) Stvarno je veliki pomak sa Zen 2 modelima, 3900X sa 12 jezgri je jači od starog 16-core TRa 1950X a ispolirali su i BIOSe i drivere.

Baš sam stavio zadnje drivere pa je i boost konačno kao u reklami, na Asusici CH6 mi se jedna od jezgri otme kontroli i ode na 4,65 GHz - pravi boostaša :)

17 godina
odjavljen
Mladen kaže...

Ni mene voda baš ne privlači pa sam ostao na zračnima (Ninja 5000 i NH-D14). Noctua mi se čini nešto tiša u idleu (a i mora jer je na 700rpm) a u konačnici ipak moćnija - kod renderinga se zaustavi na 71-72° C.

U mene noctua ide ispod 500 u idle...

Freak Show Inc.
16 godina
Mno kaže...

Kod mene Ryzen 7, 2700X ako je uključen Cool&Quiet, kucka na 45C - 48C, troši nekih 20W i takt na svih 8 jezgri se zadržava na 2.1Ghz u prosjeku s kratkim izletima 1-2 jezgre na 4.1Ghz.

Ako isključim Cool&Quiet i aktiviram A-XMP2, onda se u leru (idle, jel) takt kreće od 3.1Ghz do 4.1Ghz, s time da stalno šalta par jezgri koje su na 4.1Ghz - to mi je nepoznanica, čemu takav takt za idle.. i temp. je oko 53C, 50-60W.

Gdje vi forumaši držite kompijatore, u sauni? Moj je na krovu zgrade jebote.

kradem mine iz minskog polja
6 godina
dery kaže...
Mno kaže...

Gdje vi forumaši držite kompijatore, u sauni? Moj je na krovu zgrade jebote.

Čisto onak jedno pitanjce... Jel ti griješ? 

Kod mene je toliko sobna temperatura a proc u idleu 28°c 

16 godina

20 u prostoru, sve više od toga je za mene prevruče. Meni krv vre a vama mre. 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2020 23:16 (dery).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice