AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.753.091
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Dam 1700 kn za ploču otvorim i vidim ovo. Pa jeb*m mu *****.

I šta sad ?

Dobijem 1 saraf i jedan ovi za M2 ku*ac.

Edit: Oprostite slucajno sam 2 puta posta ,iznerviran sam skroz.

Nema uopće ovih distancera za matičnu niti sarafa.

Sad ja više nisam siguran dali sam ih uopće treba dobit uz matičnu ili se podrazumijeva da imam od kućišta

DeaathDealer
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2019 2:27 (MasterOdisasteR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina

Opališ reklamaciju i dobiješ drugu ploču...

Moj PC  
0 6 hvala 0
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Šarafi dolaze uz kućište, ne matičnu. Bar ne ovu. Iskoristi postojeće šarafe koje imaš u kućištu. Jesi napravio update biosa na zadnju verziju? Kod mene je još uvijek F3
14 godina
MasterOdisasteR kaže...

Sad ja više nisam siguran dali sam ih uopće treba dobit uz matičnu ili se podrazumijeva da imam od kućišta

Postoji jedan proizvođač koji daje i odstojnike uz matičnu ploču, EVGA X299 Dark i Z390 Dark matične ploče dolaze sa odstojnicima, ali ipak

nisu to klasični odstojnici koji tebi trebaju već odstojnici za ugradnju na bench table.

Što se tiče ovoga tvoga, vidim da si jako nabrijan, malo se opusti i samo laganini, uz ploču si dobio ono kaj se obično i dobiva, svi ostali šerafi, odstojnici dolaze uz kućište.

Po ovom vidim da ne slažeš tako često ovakve stvari, nemoj žuriti da ne sje... nešto.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
14 godina
neaktivan

Ma slažem tu i tamo nego često ne mijenjam kućišta u tome je problem. I skroz sam smetnuo s uma da te stvari idu sa njima. Ali ne ja sam prvo ispizdio ,otišao odmah na forum i doslovno se sjetio toga minut nakon što sam napisao poruku. "Pa čekaj stani to se dobije uz kućište" . Jer sam debil... ali bilo je 2 sata u noću tako da ću si prepisati tome. A kesica sa tim sarafima i svime od kucista mi je bas u tome trenutku ispala iz kutije iza kreveta i nisam to vidio. Naravno onda slijedi psovanje kad sam otvorio MBO , itd itd...

DeaathDealer
14 godina
17 godina
odjavljen

To smo tu sto puta ponovili da je 7nm chip teže ohladiti zbog manje površine, i da 1.5V na ryzenu 2 nema veze sa voltažom na prethodnim ryzenima sa kojima to ljudi uspoređuju.

edit;ovo opadanje na rit jer nisu došli šarafi uz matičnu i onda savjet da to reklamira i traži novu 

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2019 9:17 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
MasterOdisasteR kaže...

Dam 1700 kn za ploču otvorim i vidim ovo. Pa jeb*m mu *****.

I šta sad ?

Dobijem 1 saraf i jedan ovi za M2 ku*ac.

Edit: Oprostite slucajno sam 2 puta posta ,iznerviran sam skroz.

Nema uopće ovih distancera za matičnu niti sarafa.

Kakvo kučište, pa to su šaraf i distanca za M.2 disk. Vjerojatno imaš jedan par na matičnoj već, pogledaj malo.

A sa kućištem moraš dobiti sve distance za montirati matičnu, to nema veze sa matičnom.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
protjeran
XXX kaže...

To smo tu sto puta ponovili da je 7nm chip teže ohladiti zbog manje površine, i da 1.5V na ryzenu 2 nema veze sa voltažom na prethodnim ryzenima sa kojima to ljudi uspoređuju.

edit;ovo opadanje na rit jer nisu došli šarafi uz matičnu i onda savjet da to reklamira i traži novu 

Samih 1.5V nije problem pri malim opterecenjima, al 1.5V all core bi ga ubilo vrlo brzo. A nemos ni ohladit 1.5V all core pa nije bitno...

15 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Samih 1.5V nije problem pri malim opterecenjima, al 1.5V all core bi ga ubilo vrlo brzo. A nemos ni ohladit 1.5V all core pa nije bitno...

Pod LN2 nije bed

6 godina

Ako nekoga zanimaju buke coolera na x570 chipsetu. Isprike, ako je bilo. Nisam nesto pratio forum dok je imao "probleme", a i inace je tesko pratiti ovu temu.

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
SamoPitam3 kaže...

Ako nekoga zanimaju buke coolera na x570 chipsetu. Isprike, ako je bilo. Nisam nesto pratio forum dok je imao "probleme", a i inace je tesko pratiti ovu temu.

Bilo je ali sve 5, tema je teška za pratiti.

13 godina

I dalje čekamo b550...

Dosta loše je šljako forum ovih dva tri dana kaj se desilo? Da se nije i bug prebacio na Ryzene?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2019 12:59 (mislioc).

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Meni je radio normalno, temu sam pratio bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bok ljudi, jučer sam si složio AMD konfu - Ryzen 3700X sa GIGABYTE X570 Aorus Pro matičnom i 32GB Geil RAMa (4133Mhz).

Za sada koristim stock cooler (Wraith) i imam dosta visoke temperature - oko 55C u idle-u i nekih 85C u igrama što mi se baš ne sviđa. Zbog toga, ventovi znaju postati zbilja glasni pa uz toplinu imam i buku na koju već godinama nisam navikao :( 

Koje su opcije da se smanje temp i buka? Da li postoji neki dobar air cooler širokog promjera za AM socket ili bi trebao razmisliti o vodenom rješenju? 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ma dovoljan ti je i LC-CC-120/Artice Freezer 34 za 180-200kn da to drzi pod kontrolom

12 godina
Dado_ZG78 kaže...

Bok ljudi, jučer sam si složio AMD konfu - Ryzen 3700X sa GIGABYTE X570 Aorus Pro matičnom i 32GB Geil RAMa (4133Mhz).

Za sada koristim stock cooler (Wraith) i imam dosta visoke temperature - oko 55C u idle-u i nekih 85C u igrama što mi se baš ne sviđa. Zbog toga, ventovi znaju postati zbilja glasni pa uz toplinu imam i buku na koju već godinama nisam navikao :( 

Koje su opcije da se smanje temp i buka? Da li postoji neki dobar air cooler širokog promjera za AM socket ili bi trebao razmisliti o vodenom rješenju? 

Arctic Freezer 34 Esports Duo bi savrseno sjeo 

17 godina
neaktivan

Hvala budem pogledao...  

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Za sada koristim stock cooler (Wraith) i imam dosta visoke temperature - oko 55C u idle-u i nekih 85C u igramašto mi se baš ne sviđa. Zbog toga, ventovi znaju postati zbilja glasni pa uz toplinu imam i buku na koju već godinama nisam navikao :( 

Ma kakvo vodeno hlađenje za 65W TDP-a proc malo morgen. Ne baš mali Wraith Prism je zapravo vrlo dobar CPU hladnjak.

Nadam se da imaš dobar propuh kroz kučište, jer bez toga nema dobrog hlađenja.Dakle na kučištu barem stražnji 12cm vent za ispuh, ili gore na kučištu jedan vent za ispuh.Na kraju ako je u prostoriji toplije, dakle nema klime onda niti ne možeš očekivat znatno niže temperature proca ili kompa.

Eto kaj nudi Snježni človek CPU hladnjak za samo 18dolara, ili 130kn sa dostavom kad prebaciš AliExpres na Hrvatski.CM 212 EVO šaptom pade, uloženo-dobiveno zgazio ga neusporedivo jeftiniji Kineski Snjegovič.

https://www.aliexpress.com/item/32958609112.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.59554238oqxIh2&algo_pvid=77da2e6d-2f97-45b7-b9e4-3c3e7441dafc&algo_expid=77da2e6d-2f97-45b7-b9e4-3c3e7441dafc-0&btsid=cd4ade0e-16c1-450c-92e9-39a75b10d058&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_8,searchweb201603_53

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2019 16:11 (rambox).
12 godina

Nisam iamo pojma za to malo kinesko čudo, za te pare stvarno fantastična kupovina.

Ima za manje od 3$ nadoplate sa RGB coolerom, a imaju i verzije sa 2 venta (nešto kao freezer 34 duo)

14 godina
neaktivan
rambox kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Bok ljudi, jučer sam si složio AMD konfu - Ryzen 3700X sa GIGABYTE X570 Aorus Pro matičnom i 32GB Geil RAMa (4133Mhz)...

Eto kaj nudi Snježni človek CPU hladnjak za samo 18dolara, ili 130kn sa dostavom kad prebaciš AliExpres na Hrvatski.CM 212 EVO šaptom pade, uloženo-dobiveno zgazio ga neusporedivo jeftiniji Kineski Snjegovič.

https://www.aliexpress.com/item/32958609112.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.59554238oqxIh2&algo_pvid=77da2e6d-2f97-45b7-b9e4-3c3e7441dafc&algo_expid=77da2e6d-2f97-45b7-b9e4-3c3e7441dafc-0&btsid=cd4ade0e-16c1-450c-92e9-39a75b10d058&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_8,searchweb201603_53

Ej ovo je super otkriće thanks. Treba mi neki low profile cpu hladnjak, ništa skupo. Taman

DeaathDealer
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2019 16:41 (MasterOdisasteR).
15 godina
protjeran

I vi bi se stvarno je*ali sa narucivanjem kulera iz kine i cekanjem po mjesec dana zbog je*enih 50kn? Unbilivbl...

Moj PC  
8 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
ansha kaže...

I vi bi se stvarno je*ali sa narucivanjem kulera iz kine i cekanjem po mjesec dana zbog je*enih 50kn? Unbilivbl...

Ako nije hitno ,za neki dodatni PC koji radi sa strane...reci mi zašto ne ?

Ako ti je nebitno tih 50 kn pošaljem ti žiro račun. Meni je.

DeaathDealer
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2019 17:25 (MasterOdisasteR).
6 godina

Ok, znam da pitanje nije nužno za Ryzen procove, al je za AMD, i kad sam pitao u drugoj temi (Matične za početnike il tako nešto), nisam baš dobio zadovoljavajući odgovor. Pa ako mogu dobit pomoć ovdje, bilo bi super helpful.

Vidim termin "driver za matičnu" tu i tamo po temama. Jel to isto što i chipset driver ?

Otkud da vadim chipset drivere: direktno od AMDa ili od MSIa ? Jer oba imaju "AMD chipset drivere", drugačije nazvane, i iskreno nezz gdje na kompu vidjet trenutnu verziju, unosi u Device manageru su mi malo zbunjujući jer nemam baš nešto što imalo "chipset" u imenu. (Slika dodana..)

Čak nisam ni sasvim ziher jel sam svijestan što sve ima za updateati (nebitno treba li) - BIOS, chipset driveri, driveri za grafu, audio i LAN driveri,.... još šta ? 

Nastavlja se još par stvari dolje al ništa vezano uz AMD Nastavlja se još par stvari dolje al ništa vezano uz AMD
Apoc
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Između ostalog i chipset driver spada pod drivere za matičnu. 

Ja preferiram drivere vendora oliti proizvođača matične ploče.

8 godina
neaktivan
Apocalypso722 kaže...

Ok, znam da pitanje nije nužno za Ryzen procove, al je za AMD, i kad sam pitao u drugoj temi (Matične za početnike il tako nešto), nisam baš dobio zadovoljavajući odgovor. Pa ako mogu dobit pomoć ovdje, bilo bi super helpful.

Vidim termin "driver za matičnu" tu i tamo po temama. Jel to isto što i chipset driver ?

Otkud da vadim chipset drivere: direktno od AMDa ili od MSIa ? Jer oba imaju "AMD chipset drivere", drugačije nazvane, i iskreno nezz gdje na kompu vidjet trenutnu verziju, unosi u Device manageru su mi malo zbunjujući jer nemam baš nešto što imalo "chipset" u imenu. (Slika dodana..)

Čak nisam ni sasvim ziher jel sam svijestan što sve ima za updateati (nebitno treba li) - BIOS, chipset driveri, driveri za grafu, audio i LAN driveri,.... još šta ? 

da chipset i driveri za matičnu ti je isto...

na msiovoj stranici su ti amdovi driveri u većini slučajeva stari a pogotovo za eol proizvode, zato ukoliko želiš svježe drivere skini ih s amdove stranice, chipset driveri na tom screenshotu ti imaju amd za prvu riječ + pod security devices AMD PSP..., to je ono što ti AMD standardno nudi od svojih drivera u chipset paketu... iz tog paketa još možeš ručno instalirati usb 3.1 i sata driver (iz nekog razloga amd ih nije uvrstio u automatsku instalaciju)...

preporuka za svježe drivere od proizvođača chipa/chipseta za sve ostale komponente kojima je opremljena matična, u biti preporuka za bilo koji uređaj, svježi driver od proizvođača chipa/chipseta

ravna zemlja i šupalj mjesec... dobim, dobiš, dobe...
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2019 18:45 (Louis Pluto).
14 godina

Jako interesantno za vidjeti kanal koji uopće ne reklamira u recenziji nekog sponzora, a još više iznenađuje usporedba Ryzena 3600 sa prošlom generacijom.

3 0 hvala 3
17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

Jako interesantno za vidjeti kanal koji uopće ne reklamira u recenziji nekog sponzora, a još više iznenađuje usporedba Ryzena 3600 sa prošlom generacijom.

Meni je ovaj dio testova najzanimljiviji. 15% brži od ryzena 2600 i 7% od Ryzena 3600. Čak i da nije čak i da je 10% sporiji za 1170kn  ostane za cijelu matičnu ploču do cijene ryzena 3600.

Naravno ako pričamo o igranjnu"igrica" i kompu za po doma bez ozbilnog posla...jer za neki zahtjevniji posao Ryzeni razbijaju taj i5.

Stavljam komentar u spojler tag da nekoga ne uvrijedim komentarom videa koji nisam ja postao ovdje.

14 godina
XXX kaže... 

Stavljam komentar u spojler tag da nekoga ne uvrijedim komentarom videa koji nisam ja postao ovdje.

Ima par specifičnih naslova gdje i5 gubi tipa BF5, Far Cry 5, ovisi tko što igra.

Meni je najbitnija pouzdanost, vidi se da ima dosta ljudi koji se muče s novim procesorima, dobro je jedan Youtuber rekao, 

AMD je za one koji vole stalno nešto raditi oko računala, Intel kakav god bio za one koji jednom slože, podese i to je to, ne diraju godinama.

AMD ima veliku prednost u nekim poslovnim aplikacijama, ali opet pitanje je pouzdanosti, ako stalno nešto podešavati treba, stalno gasiti paliti

napajanje kako to radi jedan kolega ovdje na forumu, opet to po meni nije dobro za posao.

17 godina
odjavljen

Uf, ja se tak nekaj nebi usudio napisati. Svaka čast na hrabrosti.

Moj PC  
3 2 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice