AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.303
|
čitano: 5.668.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dustY kaže...

Problem je da vec imam ram. Nisam uopce bio u toku kad sam kupio, tj vidio neke komentare da expo nije toliko bitan, a cijena je bila ok.

Valjda cu onda uzeti asrock jer barem imaju na qvl. Ova HDV je ok, jedino ima 2x m2.

Ah, razmislit cu jos malo izmedju b650m pro rs ili pro rs atx.

Imaš na aliju m2 pcie adapter kartice za 2.5 eura

13 godina
Azmo kaže...
OK thx na objašnjenju. Dakle nije CPU isključivo "za igranje"? Reviewi pišu u stilu ak se isključivo ne igrate zaobiđite taj CPU što mi zvuči glupo. Mislim koliko lošiji može biti u svakodnevnom radu. Po meni samo ima bonus u igrama a za sve ostalo je super.

To se misli u kontekstu cijene. Visoka mu je cijena a ako se ne igraš, imaš slične ili malo lošije performanse u non gamingu sa puno povoljnijjim procesorima. Ili s druge strane imaš briž za te pare, ali to ako radiš nešto konkretno (hobi ili posao). A inače za ovako every day prosječni user (ne mislim na gaming), svi su top. Nema ti tu neke razlike ko nekad ako surfaš, mail, office i tako to uzeo CPU od 150 ili 750€.

3 godine
Azmo kaže...
OK thx na objašnjenju. Dakle nije CPU isključivo "za igranje"? Reviewi pišu u stilu ak se isključivo ne igrate zaobiđite taj CPU što mi zvuči glupo. Mislim koliko lošiji može biti u svakodnevnom radu. Po meni samo ima bonus u igrama a za sve ostalo je super.

Da, ako hoćeš i "multitasking" i igre onda kupi Ryzen 9 7950X ili x3D za 690€.

Lako je tuđim k***** gloginje mlatiti. 

合氣道
11 godina
Tko je tebe razumio...
3 godine
Azmo kaže...
Tko je tebe razumio...

Radi se o tome da recenzenti kake !

Kao, ne valja 7800x3d za amatersku kućnu produkciju glazbe, obradu videa itd (što nije istina)

Pa onda kupite još 250€ skuplji cPU i bit ćete sretni.

Glupost.

Jasnije ? 

合氣道
10 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Gledam kupiti 7500f i neki mobo combo i 32gb ram za oko 400 eura, mislite da se isplati isprsiti još 60eura za 7600x iako samo gejmam

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nhooydz kaže...

Gledam kupiti 7500f i neki mobo combo i 32gb ram za oko 400 eura, mislite da se isplati isprsiti još 60eura za 7600x iako samo gejmam

Ako ga opališ na iste klokove, očekuj identične rezultate. Razlika je samo integrirana grafika

16 godina
nhooydz kaže...

Ne. 7500F max boost 5.05GHz, 7600X max boost 5.1GHz 5.3GHz. To je bukvalno 1% 5%. U praksi možda vidiš tih 5% u nekom single core loadu, no generalno će ti clock (i performanse) zavisiti od temperature - kakav primerak proca ti je zapao i koliko ti je dobro hlađenje.

EDIT: Ako si već razmišljao da se isprsiš 60€, eventualno razmisli da na to dodaš još 15 i uzmeš 7700. Ne kažem da preporučujem, ali recimo da je to ok. 7600X ima smisla samo ako ti treba integrisana grafika (a i tada vidi koliko košta 7600 bez X) ili ako košta isto kao 7500F.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2024 14:36 (Ivan(4)).
12 godina
nhooydz kaže...

Naravno da se ne isplati, ako trebaš iGPU onda rađe gledaj R5 7600 non X, ako ti ne treba 7500F je najbolji izbor između 3 spomenuta. 

6 godina

Pa gle. Da imam novaca, kupio bih automobil od 500 konja, a ne krntiju od 150. Treba li mi stvarno? Apsolutno ne. Bih li volio? Apsolutno da. Otic negdje na stazu, Mićevac, mozda Slovenija, gdje mozes unajmit za sebe. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
13 godina
cvaja997 kaže...

Pa gle. Da imam novaca, kupio bih automobil od 500 konja, a ne krntiju od 150. Treba li mi stvarno? Apsolutno ne. Bih li volio? Apsolutno da. Otic negdje na stazu, Mićevac, mozda Slovenija, gdje mozes unajmit za sebe. 

Uzmes passata 2003 1.9tdi sve crveno, mapu na njega i ne treba ti auto od 500ks.

13 godina

Uzeo R7 5700X3D i RX7800XT. Na kraju graficka ne stane u kuciste , sada moram cekati da dode drugo kuciste.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2024 16:02 (ivanzu).
Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina
ivanzu kaže...

Uzeo R7 5700X3D i RX7800XT. Na kraju graficka ne stane u kuciste , sada moram cekati da dode drugo kuciste.

moj Ivane pobratime mio, takve se stvari provjeravaju prije kupnje grafulje 

13 godina

Ja sam sa svoje grafe morao skinut one plastike sto su ugurane u HDMI i Displayport nakon toga je usla kao po mjeri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ivanzu kaže...

Cestitke na kupnji, a i pripremi za novi bolji kejs!

Pics!

maximum effort
13 godina

Mislim da sam odlucio koju plocu uzeti :D.

Ova mala asrock mhdv ima 2x PCIe 4.0 x16, dok b650m pro rs nema(ima samo dodatan x16 gen 3). Hdv ima i jos jedan x1 gen4(2gb/s).

Uzmem sa alija x4 adapter za m2 (3eur) i dobijem taj jedan m2 koji nedostaje na m hdv. A ima i jos jedan x1 gen 4, moze biti ok za storage isto, iako nesto sporije.

Usb i rgb apsolutno nebitni. Vrm su isti. Jbg onda 30eur usparam i uzmem ovu plocu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2024 21:42 (dustY).
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
dustY kaže...

Ova mala asrock mhdv ima 2x PCIe 4.0 x16, dok b650m pro rs nema(ima samo dodatan x16 gen 3). Hdv ima i jos jedan x1 gen4(2gb/s).

Uzmem sa alija x4 adapter za m2 (3eur) i dobijem taj jedan m2 koji nedostaje na m hdv. A ima i jos jedan x1 gen 4, moze biti ok za storage isto, iako nesto sporije.

Usb i rgb apsolutno nebitni. Vrm su isti. Jbg onda 30eur usparam i uzmem ovu plocu.

Čisto da znaš, taj drugi PCIe je samo fizički x16, za čipset je spojen x4 gen4 stazicama što je taman za brzi gen4x4 m.2 kako si i napisao. Na asrockovim stranicama nigdje ne spominju šeranje resursa ili ja to ne vidim pa onda je valjda tako kako kažu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2024 22:29 (notloB).
5 godina
dustY kaže...

Ako ti ne treba WIFI na ploči, mislim da i na to mjesto (2240) možeš staviti adapter (ali 3 eura) + 2230 nvme disk. Imaš na youtube-u tih videa.

14 godina
Pozz ekipa koja je mbo još dobra pored msi tomohawk B650 za 7600x cpu unaprijed hvala na odgovoru.Ne treba mi wifi ali eto samo pitam kakvu još u ponudi ima da je neki rang sa tom mbo.
Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 9:15 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
dreadmoore kaže...
Pozz ekipa koja je mbo još dobra pored msi tomohawk B650 za 7600x cpu unaprijed hvala na odgovoru.Ne treba mi wifi ali eto samo pitam kakvu još u ponudi ima da je neki rang sa tom mbo.

Nešto skuplja Asrock B650E PG RIPTIDE WIFI, ima b650e chipset za razliku od b650 kod tomahawka, što znači da ima gen.5 slot za grafičku a tomahawk gen.4, ne znam znači li ti to išta a nisam skontao ni što točno tražiš od ploče, "dobra" je relativan pojam...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 10:08 (notloB).
13 godina

Graficka opet nije stala tako da su radile skare za lim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2024 23:15 (ivanzu).
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

Sa idučom češ rezati i plastiku prednju ne samo lim 

15 godina
Pretpostavljam da nebude bilo nikakvih popusta na 5700X3D za BF?
može jedino gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Imas na aliexpressu navodno sa kodom isoadne oko 160-170€.

A mozda bude i kod nas kakvih akcija, sacekaj pa vidi.

15 godina
Ma uzimam na R1 tak da me i kod nas ispadne tolko + nema zajebancije sa garancijom. Bio bi sretan sa -10%.
može jedino gore
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2024 14:42 (8ax).
16 godina

S obzirom na najnovije glasine, na Desktopu ali i Mobile Zen 6 CCD imat če 12 CPU jezgri.

Tu se otvaraju razne CPU kombinacije, bilo CPU klasika ili gejmerski X3D V-cache verzije itd.

- 12/24 X3D V-Cache verzija

- dva CCD-a ili 24/48 kao najači Desktop procesor

Dalje sve ovisi kaj bude AMD ponudil, dakle iz 12 CCD CPU kombinacije još presložit 8/16 ili možda još i jefiniji 6/12 CPU.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2024 17:39 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
rambox kaže...

S obzirom na glasine, na Desktopu ali i Mobile Zen 6 CCD imat če 12 CPU jezgri.

Tu se otvaraju razne CPU kombinacije, bilo CPU klasika ili gejmerski X3D V-cache verzije itd.

- 12/24 X3D V-Cache verzija

- dva CCD-a ili 24/48 kao najači Desktop procesor

Dalje sve ovisi kaj bude AMD ponudil, dakle iz 12 CCD CPU kombinacije još presložit 8/16 ili možda još i jefiniji 6/12 CPU.

Zar nije Zen6 CCD trebao imati do 16 jezgri?

Bar su takve glasine bile.

S obzirom da za 8/16 X3D v-cache deru 600€, mogu si samo misliti koliko ce naplacivati 12/24 ili 16/32 X3D verzije 

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
16 godina
Mauro kaže...

Zar nije Zen6 CCD trebao imati do 16 jezgri?

Bar su takve glasine bile.

S obzirom da za 8/16 X3D v-cache deru 600€, mogu si samo misliti koliko ce naplacivati 12/24 ili 16/32 X3D verzije 

To su stare informacije, očito za Desktop ili Mobile nema niti potrebe tovarit koš cpu jezgri.

Za najače Desktop CPU modele daj samo klasičan Zen 6, a za ostale jeftinije APU kombinacije G serije lako se iskombinira Zen6+Zen6c.

Za servere da, tamo če AMD sad možda i složit CCD sa 16 CPU jezgri ovisi kaj su zamislili.

AMD,........is that Epyc or what?
13 godina

Vec par mjeseci kupujem mobo i proc i nikako da kupim.

Trenutno ima 7600 box za 200eur i 7700 tray za 260eur

Maticna ce biti b650 m hdv.

Uzeti 7700 ili 7600?

Nesto za gaming (fps multiplayer, single player uopce ne igram), ostatak ako bude neki vscode za frontend, lokalni server za bazu i sl. 

5600x je trenutno stvarno ok pa ne znam ako mi treba 8 jezgri.

Am4 dajem bratu posto ima i5 8400 koji je preslab.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2024 21:39 (dustY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

RYZEN 7700 sa nekom što nižom cl 6000MT/s memorijom i napravi mu UV/Oc i bude to pjesma 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice