AMD - procesori

poruka: 189
|
čitano: 32.598
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: AMD - procesori
segregator kaže...

Ja imam love i kupio sam AMD-a.

Možda si mislio reći "ima love za bacanje"?

Ne, nisam mislio love na bacanje. 1156 procesor sa pločom sad dođe otprilike ko i neki Phenom II sa dobrom pločom tako da bi samo budala kupila AMD.

AMD kupuju ljudi koji u 1000kn hoće stisnut kupnju solidne ploče i procesora u tu Intel jednostavno nemože konkurirati, a za sve ostalo iznad je kupnja AMD-a bacanje love u vjetar...

17 godina
maXonja kaže...

Problem je u tome što će onaj tko nema love kupiti AMD-a i biti fanboy i dizat ga u nebesa misleći da je neznam što, a onaj tko hoće kupit pravi procesor i ima love/može si to priuštiti će kupiti i5/i7 i uživati...

glupost... objasni onda moju situaciju i svaka ti dala.. imo sam i7 imo sam love za i7 extreme i imam jos uvjek i prodo sam ga te preso na amd nikakav intel i5 niti nista... nije tu stvar love  a bogami niti stvar fanboyeva...

tako da ta tvoja teorija pada u vodu u samom startu..

17 godina
maXonja kaže...
segregator kaže...

Ja imam love i kupio sam AMD-a.

Možda si mislio reći "ima love za bacanje"?

Ne, nisam mislio love na bacanje. 1156 procesor sa pločom sad dođe otprilike ko i neki Phenom II sa dobrom pločom tako da bi samo budala kupila AMD.

AMD kupuju ljudi koji u 1000kn hoće stisnut kupnju solidne ploče i procesora u tu Intel jednostavno nemože konkurirati, a za sve ostalo iznad je kupnja AMD-a bacanje love u vjetar...

AMD PhenomII X2 550 otključan na 4 jezgre i clocknut na 3.8GHz    710kn

Asrock 790GXH ploča, isto 710kn

To sve kupljeno prije oko pola godine

E sad, koja bi bila ekvivalentna Intel alternativa za 1400kn?

15 godina
AMD - procesori

Ti si jedini za kojeg znam da je takvu glupost napravio... Hoćeš jednostavno objašnjenje? Nisu ti sve na broju :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
maXonja kaže...

Ti si jedini za kojeg znam da je takvu glupost napravio... Hoćeš jednostavno objašnjenje? Nisu ti sve na broju :D

A jel?? si siguran?? glupost je bila nabavka i7 sve ostalo je cista logika..

jedini fanboy ovdje si ti koji jednostavno mrzis amd/ati tako da je tvoje misljenje ovdje totalno suvisno..

marketing te unistio a sta ces i najbolji padaju pod pritiskom

15 godina
toxic kaže...

A jel?? si siguran?? glupost je bila nabavka i7 sve ostalo je cista logika..

jedini fanboy ovdje si ti koji jednostavno mrzis amd/ati tako da je tvoje misljenje ovdje totalno suvisno..

marketing te unistio a sta ces i najbolji padaju pod pritiskom

Je je stari moj, baš to, marketing me uništio... Nakon silnih problema sa ATI-evim driverima i nakon što sam iz vlastitog iskustva vidio koliko je Intel bolji od AMD-a zaključak je da me marketing uništio :D

Činjenica jest da se Phenomi II bore sa Intelovom "starom" C2D arhitekturom, a za nove Intelove procesore nemaju odgovor. Ajd, jedino su se možda u igrama približili na par FPS-a razlike, ali to je manje bitno jer i tako igre ne održavaju tržište nego su samo mali dio kolača.

17 godina

Ajde mi logikom objasni sta ti imas sa i7 920 a da ja nemam sa phenomom II 955?

I jos jedna stvar zasto si ti kupio i7? dam se kladit da se nebavis profesionalnim poslom za sta on i sluzi. ukratko bacio si hrpu love da bi bio prvi na 3dmarku a ti to mozes poricat kolko god hoce to je jedina istina..

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2009 11:38 (toxic).
17 godina
neaktivan
AMD - procesori

maXonja, vidi što sam ja imao :)

i7 965
ASUS P6T6 WS Revolution
2x 3GB 1866MHz
4x SSD Intel X25Extreme 32GB

@ Adaptec 1420SA 4slot RAID 0

2x XFX GTX295

Mogao sam zadržati ili proslijediti... i ne znam zašto, ali nisam uopće bio oduševljen toliko da prihvatim i cijenu toga. Ostao na svome Q6600 i fino zadovoljan.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

maXonja, vidi što sam ja imao :)

i7 965
ASUS P6T6 WS Revolution
2x 3GB 1866MHz
4x SSD Intel X25Extreme 32GB

@ Adaptec 1420SA 4slot RAID 0

2x XFX GTX295

Mogao sam zadržati ili proslijediti... i ne znam zašto, ali nisam uopće bio oduševljen toliko da prihvatim i cijenu toga. Ostao na svome Q6600 i fino zadovoljan.

zato sta nema razlike pogotovo ne za mene.. ti se jos bavis poslom za koji i7 moze i sluzit pa bi cak da si i ostavio ga bilo mozda razumljivo ali ocigledno nije niti tu nesto posebno..

a 2 x 295gtx je razumljivo zasto si maknuo jer se grije ko blesava do 105 stupnjeva

17 godina
AMD - procesori

Je li ove godine Božić došao ranije ili su se u nizu trgovina pojavile greške u cijenama AMD-ovih procesora?

Npr.

Phenom II X4 965 - 1141 kuna u Protisu,   1180 kuna u Adria Computersu.

Phenom II X4 955 - od 1029 kuna.

Phenom II X3 720 - od 618 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 18:17 (klimama).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD - procesori

Očito nije greška.

Izzy

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD - procesori

Evo doć će Atom smasher XD.

Vjerojatno će bit single i dual CPU, ali bit će sigurno bolji.

Trebo bi stić Phoenom II X4 975, i potuć intel Q96xxx ili qx97xxx., to će bit još bolje.

975 bi trebo bit na 3.6Ghz.

985 ako se pojavi će bit na 3750mhz.

995 ako se pojavi a šanse su male bit će najvjerojatnije na 4 Ghz, a mot će se clokat na 4,3ghz.

Nadam se da će izaći 995, a ako pokrenu novu seriju Phoenoma to će bit još bolje.

Sljedeća serija mora imat 4 logičke i 2 fizičke,6 logičkih i 3 fizičke,8 logičkih i 4 fizičke.

Ako tako bude nek ih nazovu BlackX npr. BlackX X2 i BlacX X2 T-Rex Edition za overclockane.

Tema u Bug-u:BlackX X4 T-Rex vs Core i7 975EE.Amd je pobio Intel!

Još neš tehnologija za logičke jezgre nek se zove CC(Core Calculator) a za Turbo MS(Motion Speed).

AMD WINS!!!!!

Izzy

1 0 hvala 0
17 godina
klimama kaže...

Je li ove godine Božić došao ranije ili su se u nizu trgovina pojavile greške u cijenama AMD-ovih procesora?

Npr.

Phenom II X4 965 - 1141 kuna u Protisu,   1180 kuna u Adria Computersu.

Phenom II X4 955 - od 1029 kuna.

Phenom II X3 720 - od 618 kuna.

Bogme je debela greska na primjeru Phenom X3 II 720 eto cijene na Protis stranici a isto je i s ostalima, ovaj Adria Computers mi se ne cini bas ko renimiran internet ducan uopce!Nevinašce

15 godina
protjeran
EVO kaže...

Evo doć će Atom smasher XD.

Vjerojatno će bit single i dual CPU, ali bit će sigurno bolji.

Trebo bi stić Phoenom II X4 975, i potuć intel Q96xxx ili qx97xxx., to će bit još bolje.

975 bi trebo bit na 3.6Ghz.

985 ako se pojavi će bit na 3750mhz.

995 ako se pojavi a šanse su male bit će najvjerojatnije na 4 Ghz, a mot će se clokat na 4,3ghz.

Nadam se da će izaći 995, a ako pokrenu novu seriju Phoenoma to će bit još bolje.

Sljedeća serija mora imat 4 logičke i 2 fizičke,6 logičkih i 3 fizičke,8 logičkih i 4 fizičke.

Ako tako bude nek ih nazovu BlackX npr. BlackX X2 i BlacX X2 T-Rex Edition za overclockane.

Tema u Bug-u:BlackX X4 T-Rex vs Core i7 975EE.Amd je pobio Intel!

Još neš tehnologija za logičke jezgre nek se zove CC(Core Calculator) a za Turbo MS(Motion Speed).

AMD WINS!!!!!

LOL

975 neće izać kao ni ovi poslje, i zašto bi 985 bio 3,75GHz, a ne 3,8GHz???

Za ove dinosaure no comment (T-rex) kao i za HT.

17 godina
toxic kaže...

Ajde mi logikom objasni sta ti imas sa i7 920 a da ja nemam sa phenomom II 955?

I jos jedna stvar zasto si ti kupio i7? dam se kladit da se nebavis profesionalnim poslom za sta on i sluzi. ukratko bacio si hrpu love da bi bio prvi na 3dmarku a ti to mozes poricat kolko god hoce to je jedina istina..

Kako objasniti ovo:

"In all of the game benchmarks we took, the Core i7 rarely lost by a notable margin, but there were quite a few instances where it pulled ahead, especially when overclocked. On the other hand, in our application testing as demonstrated in previous articles, the Core i7 leads the Phenom II by a more substantial margin."

Cijeli clanak: http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-versus-i7,2360.html

For the gamer or multimedia aficionado with a mind to performance, Intel’s Core i7 920 overclocked to 3.8 GHz simply delivers the most compelling experience.

Dakle i7 je bolji u business dijelu ako programima, dok u gamingu jel recimo isti kao Phenom, no ako se oba OC-aju onda je i7 bolji u svim slucajevima.

16 godina
AMD - procesori

... s tim da je i7 25% skuplji! lol Šutim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da svakako, no kazem za ljude koji bas rade svaki dan na racunalu poslovno po 8 sati, mislim da je glavni izbor i7. Drugo je igrat se a drugo je radit sa raznim programima.

16 godina

Više mi se povrača od vas intel-fanboyeva i vašeg sramotno jadnog izvlačenja na neke profi programe i "rad" na računalu , samo ko papige bubate jedno te isto a neznate ni cemu služe profi programi a kud se s njima služit ! 

Amd platforma je konzola samo za igre jel, sramoto ste jadni svi koji to tulite, od sad se stvarno više necu uplečat i Intel-Amd rasprave jer se sve svode na jedno te isto. Viče

17 godina
neaktivan

Zapravo, igre su zahtjevnije od većine drugih poslova.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
bik kaže...

Više mi se povrača od vas intel-fanboyeva i vašeg sramotno jadnog izvlačenja

I meni se već bljuje od AMD fanboyeva koji misle da su kupnjom Phenoma kupili neznam što, a zapravo su kupili procesor koji je na razini "starih" quadova za socket 775 i i7-ici nemogu niti prismrdit... Pa šta sad?

17 godina

A meni se generalno gade ljudi koji daju više od 1000kn za procesor bilo koje vrste Cool

17 godina
naxeem kaže...

Da samo neznam zasto su onda velike razlike u testovima igra vs sve drugo na PC-u. Imam cak cetri generacije AMD proc (od sredine 90-tih), pa mislim da vise znam od nekih ovdje o cemu govorim. I sad mi je vec dosta se bavit AMD-om, prijatelj isti rang ima Intela i sve brze radi, programi se brze otvaraju, cijeli procesi se brze odvijaju. Gledam tonu slicnih usporedbi sve govori ZA Intel barem ovaj i7.

Inace koji poslovan covjek ima vremena igrat igre na kompu, to mogu samo ljudi(bez djece) koji ili rade neki treci posao, pa dodje doma i ajde idemo odvalit koju igru, ali nema sanse da poslovan covjek ima vremena se bavit poslom, dodje doma evo djece i sad ajmo igra 4-5 sati neku igru, nema sanse nikakve.

16 godina
protjeran
makopos kaže...
naxeem kaže...

Da samo neznam zasto su onda velike razlike u testovima igra vs sve drugo na PC-u. Imam cak cetri generacije AMD proc (od sredine 90-tih), pa mislim da vise znam od nekih ovdje o cemu govorim. I sad mi je vec dosta se bavit AMD-om, prijatelj isti rang ima Intela i sve brze radi, programi se brze otvaraju, cijeli procesi se brze odvijaju. Gledam tonu slicnih usporedbi sve govori ZA Intel barem ovaj i7.

Inace koji poslovan covjek ima vremena igrat igre na kompu, to mogu samo ljudi(bez djece) koji ili rade neki treci posao, pa dodje doma i ajde idemo odvalit koju igru, ali nema sanse da poslovan covjek ima vremena se bavit poslom, dodje doma evo djece i sad ajmo igra 4-5 sati neku igru, nema sanse nikakve.

amd kupuju "djeca" ko ja koji nemaju para za i7 pa kupe amd i igre im nejdu nista losije neg na i7 tak da je za mene i7 skroz nepotrebam i bacen novac u vjetar 

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
17 godina
neaktivan

Ne znam zašto, ali probao sam i intel i AMD uključujući najskuplji i7 koji se tada mogao kupiti (965) i mogu ti reći da garant nije ništa posebno brži ni od prastarog Q6600, a kamoli AMD-a X4 2. Možda u benchmarku kakvom i pojedinoj igri ima smisla, ali uparen sa GTX280 nije mi baš pružio neko osjetno veće zadovoljstvo od Phenoma 2.

Ni u poslu me ne oduševljava previše... pojede za doručak Q6600, ali u odnosu na AMD-a.... mlak osjećaj.

Inače "otvaranje" ima jako malo veze s procesorom u odnosu na druge komponente, a to "odvijanje procesa" me podsjeća na Kirinovo "odvijanje izvida i uvida u provjere i izviđaje...".

Nema veze to s ničim. Većina mojih kolega se često igra i na poslu. Eto, ja sam jutros prešao posljednju misiju Operation Flashpointa 2, negdje od 7 do 8 sati. I baš imam vremena.

4-5 sati? LOL - Pa nitko normalan ništa ne igra 4-5 sati... ok, možda se toliko igrao WoW kod izlaska.. cijelu noć žrtvuješ.

16 godina

@makopos

ajde ti biseru reci nama što ti radiš s tim tvojim intelom ili tvoj kolega, znači konktetne poslove i koji programi da čujemo šta to brže otvara/pretvara i toliko ti je važno !?

lol "Poslovni čovjek" , to je za tebe šta? radnik u uredu (kao ja kojem je dovoljno računalo od 1000kn) , arhitekt koji radi u nekom našem brodogradilištu 8h autocat i sl cad software ?? koliko je takvih i koliko je njih kupilo intela?

Kenjaš bezveze s tim "poslovnim" ljudima i aplikacijama, pa ko ti brani , kupi si i7 i uživaj u svojim poslovnim aplikacijama! 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 14:03 (bik).
17 godina
bik kaže...

@makopos

ajde ti biseru reci nama što ti radiš s tim tvojim intelom ili tvoj kolega, znači konktetne poslove i koji programi da čujemo šta to brže otvara/pretvara i toliko ti je važno !?

lol "Poslovni čovjek" , to je za tebe šta? radnik u uredu (kao ja kojem je dovoljno računalo od 1000kn) , arhitekt koji radi u nekom našem brodogradilištu 8h autocat i sl cad software ?? koliko je takvih i koliko je njih kupilo intela?

Kenjaš bezveze s tim "poslovnim" ljudima i aplikacijama, pa ko ti brani , kupi si i7 i uživaj u svojim poslovnim aplikacijama! 

pa donekle se slažem, da sam imam svoju firmu i da radim profi uzeo bih sebi konfu s intelom... braticu sam sastavljao kompove za radnike koji trebaju raditi u autocadu i svi su dobili tada athlona x2 4000+ te šljakaju na njemu. moje je skromno mišljenje da 99% foruma može raditi i na e5200 kao i na x2 6000+ kako i aplikacije tako i igre (malo da se ispravim ukoliko monitori nisu na velikim rezolucijama a potrebitost tih reza i velikih monitora kod prosječnog korisnika je opet priča za sebe)...

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 14:20 (igy).
16 godina
neaktivan
AMD - procesori

pozz svima, imam pitanje...

Kupujem komp i kupujem amd, jer intel je preskup

(uglavnom sve za igrice)

Da uzmem 945 ili 940 be?

Da uzmem ddr3 ili 2?

komp treba dugo izdržat, možda i više od 3 godine

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cheezl kaže...

pozz svima, imam pitanje...

Kupujem komp i kupujem amd, jer intel je preskup

(uglavnom sve za igrice)

Da uzmem 945 ili 940 be?

Da uzmem ddr3 ili 2?

komp treba dugo izdržat, možda i više od 3 godine

Uzmi core i5, ja mislim da baš nije preskup, ali je bolji oc-er, manje troši, manji napon traži i dobar za 3dmarkSmijeh

Ako baš nećeš onda se razvuci do x4 955 i uzmi ddr3 i neku gigabyte-icu sa ddr3 podrškom.

Baš sam gledao neki dan ddr3 1333MHz skoro košta kao 1066MHz ddr2, s time da su cijene ddr3 snižene, a ddr2 povećane pa mi se sada više neda iskeširat 270x2 = 540kn za dodatnih 4GB ram-a indetitčnih (kingmax), koje sam prije platio manje od 400kn.Mršti se

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
neaktivan

Idi na 945 i DDR3 - proći ćeš jeftinije, odnosno za tu cijenu bolje od intela. DDR3 je dosta skuplji (cca duplo), ali nakon 1-2 godine bit će jeftiniji ako namjeravaš nadograđivati memoriju, pa dođe na isto, jer će DDR2 poskupjeti. Izračunaj trošak statistički.

i5 je i dalje preskup, jer za cijenu i5 na 2.66GHz možeš dobiti dosta bolji AMD 945 na 3.00GHz i bolja je ploča.

AMD na 3.00 GHz za 100kn manje od ... AMD na 3.00 GHz za 100kn manje od ...
... intela na 2.66GHz ... intela na 2.66GHz
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Idi na 945 i DDR3 - proći ćeš jeftinije, odnosno za tu cijenu bolje od intela. DDR3 je dosta skuplji (cca duplo), ali nakon 1-2 godine bit će jeftiniji ako namjeravaš nadograđivati memoriju, pa dođe na isto, jer će DDR2 poskupjeti. Izračunaj trošak statistički.

i5 je i dalje preskup, jer za cijenu i5 na 2.66GHz možeš dobiti dosta bolji AMD 945 na 3.00GHz i bolja je ploča.

Sa ovime se nikako nemogu složiti.

Naime AMD platforma koju si ti preporučio je 100kn jeftinija od Intelove koja ostvaruje  bolje preformanse u igrama,a u aplikacijama popu winrar-a ili nekog programčića za enkodiranje videa još više.

Znači intelov i5 na 2.66Ghz je jači od AMD-vog PII 945 koji kuca na 3,0Ghz.

Isto tako treba napomenuti da i5 troši manje struje(samim time se i manje zagrijava),OC potencijal mu je osijetno veči nego kod AMD-a.

Na AMD-ovoj strani je jedino podrška za multi GPU sustav pošto na AMD-ovoj platformi grafički kontroler je na samom čipsetu,a ujedno ima i duplo veči broj PCI-e Stazica.

Pogledaj zadnji broj BUG-a gdije su testirali sve trenutne intelove nehaleme i taj PII 945.

Iskreno neznam di si ti izvukao da je AMD PII 945 bolji od i5-ice.

Istina je oko nas,a laž još više.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice