evo kako vidin po testovima amd 940 je između intela q9400 i q9450 al slabiji od q9550 od kojeg je isplativiji.puno kaska za i7 osim možda i7 920,al brate amd-ov najjači CPU slabiji od srednjeg intela to je jadnonaravno da će biti best buy al ako q9550 dođe na cijenu 2000 kn on će nekako se izvuć ko pobjednik.evo jedno pitanje:jel jače 2X6 MB L2 cache ili 1X6 MB L3 cache??
evo kako vidin po testovima amd 940 je između intela q9400 i q9450 al slabiji od q9550 od kojeg je isplativiji.puno kaska za i7 osim možda i7 920,al brate amd-ov najjači CPU slabiji od srednjeg intela to je jadnonaravno da će biti best buy al ako q9550 dođe na cijenu 2000 kn on će nekako se izvuć ko pobjednik.evo jedno pitanje:jel jače 2X6 MB L2 cache ili 1X6 MB L3 cache??
je možda obrnuto L3 duplo od L2.nego zna li iko jel bolje imat duplo više sprorije memorije ili manje ali brže memorije(odnosi se na q9550 i amd 940)
je možda obrnuto L3 duplo od L2.nego zna li iko jel bolje imat duplo više sprorije memorije ili manje ali brže memorije(odnosi se na q9550 i amd 940)
Covjece, ti novi Phenomi su bolji od mojeg E8400 u svim testovima...
Nije cache glavno mijerilo performansi!
Istina je da svi zele imati puno cache-a, ali ovi iz amd-a tvrde da dodavanjem cache se nedobiva puno na performansama, a troskovi samo rastu, pa je amd ostao na bijednih 1MB l2 cache-a na brisbane-u, 2MB cache-a na winsdoru, phenom 2MB l2 cache-a i 2MB l3 cache-a, i sad phenom 2 2MB L2 cache-a i 6MB l3 cache-a.
Dodavanjem 4MB l3 cache-a se dobilo dosta performansi, ali zato chip nisu mogli smanjit= vece zagrijavanje i veca potrosnja.
L2 cache je brzi i nekuzim cemu onda L3 cache?? Bolje da su stavili 4x2MB L2 Cache-a, ali opet L3 cache ima prednost u tome sto ga sve jezgre mogu dijeliti pa valjda to ima nekakve prednosti (ko zna kakve...).
Kad igras na 1920x1080 i vecim rezama nije vazno imao ti core i7 965 na 6GHz ili phenom II 920 ili core 2 duo e8200.
Vidjeli ste da je razlika na tim rezama 1frame, sve ovisi o grafickoj kartici, cak ni athlon x2 4850 na 2,5Ghz puno nezaostaje, kad bi se clocko na 3,2GHz bio bi u rangu s njima!
Ja igram na 1280x1024 i ocito mi framerate dosta ovisi o procesoru. Moram si kupit 22" T220!!!
Kad igras na 1920x1080 i vecim rezama nije vazno imao ti core i7 965 na 6GHz ili phenom II 920 ili core 2 duo e8200.
Vidjeli ste da je razlika na tim rezama 1frame, sve ovisi o grafickoj kartici, cak ni athlon x2 4850 na 2,5Ghz puno nezaostaje, kad bi se clocko na 3,2GHz bio bi u rangu s njima!
Ja igram na 1280x1024 i ocito mi framerate dosta ovisi o procesoru. Moram si kupit 22" T220!!!
s ovim se čini da AMD samo želi zadržati "stare" korisnike, koji imaju već am2+ ploče, i pridobiti "pokojeg" novog usera..
procesori su vrlo solidni, po amd-ovom običaju vjerujem da neće razočarat cijenom i velikom dijelu publike bi se mogli nametnut kao jeftino riješenje.. kako za igranje tako i za neki ozbiljniji posao.. još dodajte njihove (serija 4xxx, a i serija 5xxx bi mogla biti na tragu sadašnjoj seriji..) jeftine a moćne grafičke kartice.. imate jako lijepu platformu..
Nemam GTA, ali uskoro cu ga dobit. Vjerujem da bi ti dobio vise fps-a , zato sto je tvoja graficka slabija samo 10%, a proc jaci 50-60%, a cuj kad ja nabavim phenom II onda cu te derat uzduz i popreko u skoro svim igricama!
Pa ne znam baš. Eto, zanima me da mi objasniš zašto smatraš da bi ti sa slabijom grafičkom 4850GS imao bolje rezultate. Ako tako nešto tvrdiš onda valjda mogu očekivati da poznaješ princip po kojem to sve radi? Da znaš objasniti cijeli procesni pipeline i princip obrade 3D grafike i zašto je nešto kako ti kažeš.
Možeš li? Ili svoju tvrdnju temeljiš na laičkoj procjeni zasnovanoj na nikakvim realnim činjenicama?
Nemam GTA, ali uskoro cu ga dobit. Vjerujem da bi ti dobio vise fps-a , zato sto je tvoja graficka slabija samo 10%, a proc jaci 50-60%, a cuj kad ja nabavim phenom II onda cu te derat uzduz i popreko u skoro svim igricama!
Pa ne znam baš. Eto, zanima me da mi objasniš zašto smatraš da bi ti sa slabijom grafičkom 4850GS imao bolje rezultate. Ako tako nešto tvrdiš onda valjda mogu očekivati da poznaješ princip po kojem to sve radi? Da znaš objasniti cijeli procesni pipeline i princip obrade 3D grafike i zašto je nešto kako ti kažeš.
Možeš li? Ili svoju tvrdnju temeljiš na laičkoj procjeni zasnovanoj na nikakvim realnim činjenicama?
Stao sam čitat postove u ovoj temi negdje kad sam vidio da je jedan određeni AMD-ovac napušen i na steroidima (sudim po broju i kvaliteti komentara)...
I koji je opći zaključak? Da je AMD uspio odlučno porazit Intelov Core Duo nakon 2 godine zakašnjenja? Ili se još borite oko toga koji je cache brži??
Mislim sam naziv bi čovjeku trebao dat neku natuknicu, Level 1, Level 2, Level 3 cache?? take a hint anyone?
To koji je brži i što je bolje nema smisla kad se diskutira na forumu. O tome diskutiraju puno pametniji ljudi koji te procesore čak dizajniraju, a sumnjam da oni imaju problema u shvaćanju koliko im cache-a treba i koje brzine.
Činjenica je da multi-core procesori bolje rade kad imaju veći "buffer" između sebe, a L3 tu dosta pomaže, zato i core i7 ima L1 i L2 cache na razini Pentiuma 200 i svejedno razvaljuje sve na tržištu.
Ako nekome trebaju recenzije:
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/288/1050288/chasing-the-dragon
Tu ih ima koliko hoćete, ja sam siguran da će ovdje bit raznih sajtova koji potvrđuju tomicine (kako bi jedan očito vrlo učeni forumaš rekao) rezultate :D
hoće li neko konačno reći kad stižu u HR ovi procesori i po kojoj cjeni?