Ako bu bio brži i bolji onda će biti i skuplji a ne namjeravam na hobi bacati puno novaca.
Pa što će ti onda ova priča o Intelu i Zenu, imaš FX i budi zadovoljan još par godina.
Ako bu bio brži i bolji onda će biti i skuplji a ne namjeravam na hobi bacati puno novaca.
Pa što će ti onda ova priča o Intelu i Zenu, imaš FX i budi zadovoljan još par godina.
Imam ga tri godine i kod mene bu još barem dvije, nema teorije da ga mijenjam. Prebacujem se na novu mašinu tek kad 4K gaming postane za dobar dan. Znači od monitora do grafe i procesora za normalne novce.
Imam ga tri godine i kod mene bu još barem dvije, nema teorije da ga mijenjam. Prebacujem se na novu mašinu tek kad 4K gaming postane za dobar dan. Znači od monitora do grafe i procesora za normalne novce.
..
na koji test i na koliko dugo da drzim u prime 95
Uh athalon 64 x2 4200+ makina i pol. Najvece govno koje sam imao mmx 233. Uf k6 350 uf uf.
na koji test i na koliko dugo da drzim u prime 95
Ja prime nisam vrtio nikad vise od 20min odradi ona 3-4 testa i to je to za mene, prziti procesor 12-24-48h je cista idiotarija jer ti nikad, ali bas nikad neces moci da opteretis procesor kao prime95 max heat test
A sto se tice reklame i intela, dok je ovakvih idiota i ovakvih komentara (koje intel kupi za saku dolara) ljudi ce biti ovce i misliti da nema gaminga bez procesora koji kosta 250$
Cista idiotarija, nista vise.
oprostite na smetnji, prvi puta klokam pa sve propitujem da ne zajebem nešto
zasad je stabilan na 4.3ghz 1.344v sa 50C u full loadu i mislim da cu tu stat sa clockom
oprostite na smetnji, prvi puta klokam pa sve propitujem da ne zajebem nešto
zasad je stabilan na 4.3ghz 1.344v sa 50C u full loadu i mislim da cu tu stat sa clockom
Sad spustaj napon i vidi dokle ide, onda smanjis za 100mhz i vidis jel ti treba dosta manji napon za to i tako nadjes sweet spot za clockanje, jer FX do odredjene brzine ide na stock, jel predje taj svoj boost (kod tebe 4.1ghz) trazi nekad dosta vise soka a nekad nista.
probao sam ga na ovom naponu dizat na 4.4 i smrzao se komp, pa sam ga spustio za 0.1 i sad tako ostalo, al probat cu svakako jos malo spustit
probao sam ga na ovom naponu dizat na 4.4 i smrzao se komp, pa sam ga spustio za 0.1 i sad tako ostalo, al probat cu svakako jos malo spustit
Ma za tu grafu sto imas samo ugasi turbo i zaboravi OC jer ti ne treba, neces imati razlike. Ako ti treba cpu snaga, clockaj u suprotnom uzivaj u niskim temperaturama i vidi koliko ga mozes undervoltati stock, s tim se ja sad bavim malo.
ma tu idući tjedan ide jedna gtx1060 3gb pa kud puklo da puklo
Primeu treba vremena da udari, jer povecava kalkulacije sa svakim testom. Zato je bolje OCCT, ja sam uvijek smatrao FX stabilnim nakon 2 i pol sata OCCT-a, ako to izdrži bit ce stabilan 95%
OCCT odma odvali temperature na max. i brže nađe errore
Ja sam ovako stavio u biosu i igro mafiu 3 ovo su temperature za 20 minuta i postavke u biosu sada me zanima je to dobro da ne rikne ili
ubi me ovo rucno slikanje
Pozdrav evo nabavio napajanje xfx ts550w zanima me kakonoverklokirat ovaj procesor evo inslikantrenutnih temp
ako vec koristis win 10 pa onda ga koristi kako treba i uslikaj taj desktop pritiskom win keya plus printscreen
Jel istoni za 6300 ovo je fx8...
Jel istoni za 6300 ovo je fx8...
Sve je isto samo sto ti je previsok napon za tako mali klok
Napon nije stetan dok su temperature uredne.
Napon nije stetan dok su temperature uredne.
Štetan je napon itekako jer kod previsokog napona dolazi do degradacije a zbog visoke temperature će se komp ugasit prije nego postane kritično.
Kolko bi napon treba bit jel ima ko da mi da kako je u njega stabilno neki prosjek
Nebu procesor niš i od višeg napona, pa ti FX-vi su napravljeni za 1.5 napon. Prije bu ploča riknula ako je jeftinija i nekvalitetna. Tu leži prava opasnost kod klokanja FX-a IMO.
Šta znači previsok napon, valjda ima neka granica napona kad dolazi do degradacije procesora i koliko se dugo taj napon koristi jel 24/7. Nemožeš samo reci da je previsko npr. ako za 3.5ghz koristiš 1.45V naravno da je prevelik napon za tako mali klok al neće doći do degradacije CPU na tom naponu ako ga adekvatno hladiš.
Kolko bi napon treba bit jel ima ko da mi da kako je u njega stabilno neki prosjek
Kakav prosjek svaki chip je drugačiji to sam moraš ispitati sa nekim programom za torturu CPU, ja sam imao 2 FX 8320 i 1 FX 8320E i svakom je trebao drugačiji napon za isti klok. A FX 8320E je bio najgori primjerak za 4.9ghz tražio 1.6V a ovaj što imam mi je najbolji primjerak dosad za 4.7ghz treba smo 1.428V a preko tih 4.7ghz ide igranka 4.8ghz - 1.476V , 4.9ghz - 1.5V , 5ghz - 1.548V , 5.1ghz - 1.608V .
Štetan je napon itekako jer kod previsokog napona dolazi do degradacije a zbog visoke temperature će se komp ugasit prije nego postane kritično.
U teoriji da, jos nigdje nije dokazano da je takav slucaj kod modernih procesora (2nd gen Intel i FX serija) u nekim pristojnim granicama do 1.5/1.6 cak
Šta znači previsok napon, valjda ima neka granica napona kad dolazi do degradacije procesora i koliko se dugo taj napon koristi jel 24/7. Nemožeš samo reci da je previsko npr. ako za 3.5ghz koristiš 1.45V naravno da je prevelik napon za tako mali klok al neće doći do degradacije CPU na tom naponu ako ga adekvatno hladiš.
Niti ce dolaziti na 1.45V za taj clock, jer ne treba. Možda ako nafrljiš LLC ili staviš fixnu voltažu.
OK, ima jedno pitanje šta je bolje koristi visok LLC a manji napon na CPU ili nizi LLC a viši napon na CPU u full loadu, pitanje vezano za temperaturu CPU koja kombinacija će dati ako će dati manju temperaturu CPU?