AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 880.083
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD FX Club
XXX kaže...

Ako bu bio brži i bolji onda će biti i skuplji a ne namjeravam na hobi bacati puno novaca.

Pa što će ti onda ova priča o Intelu i Zenu, imaš FX i budi zadovoljan još par godina.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Imam ga tri godine i kod mene bu još barem dvije, nema teorije da ga mijenjam. Prebacujem se na novu mašinu tek kad 4K gaming postane za dobar dan. Znači od monitora do grafe i procesora za normalne novce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XXX kaže...

Imam ga tri godine i kod mene bu još barem dvije, nema teorije da ga mijenjam. Prebacujem se na novu mašinu tek kad 4K gaming postane za dobar dan. Znači od monitora do grafe i procesora za normalne novce.

..

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina
AMD FX Club

na koji test i na koliko dugo da drzim u prime 95

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
AMD FX Club

Uh athalon 64 x2 4200+ makina i pol. Najvece govno koje sam imao mmx 233. Uf k6 350 uf uf.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Del_Boy97 kaže...

na koji test i na koliko dugo da drzim u prime 95

Ja prime nisam vrtio nikad vise od 20min odradi ona 3-4 testa i to je to za mene, prziti procesor 12-24-48h je cista idiotarija jer ti nikad, ali bas nikad neces moci da opteretis procesor kao prime95 max heat test

A sto se tice reklame i intela, dok je ovakvih idiota i ovakvih komentara (koje intel kupi za saku dolara) ljudi ce biti ovce i misliti da nema gaminga bez procesora koji kosta 250$

Cista idiotarija, nista vise.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 22:53 (chaselol).
12 godina
AMD FX Club

oprostite na smetnji, prvi puta klokam pa sve propitujem da ne zajebem nešto

zasad je stabilan na 4.3ghz 1.344v sa 50C u full loadu i mislim da cu tu stat sa clockom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Del_Boy97 kaže...

oprostite na smetnji, prvi puta klokam pa sve propitujem da ne zajebem nešto

zasad je stabilan na 4.3ghz 1.344v sa 50C u full loadu i mislim da cu tu stat sa clockom

Sad spustaj napon i vidi dokle ide, onda smanjis za 100mhz i vidis jel ti treba dosta manji napon za to i tako nadjes sweet spot za clockanje, jer FX do odredjene brzine ide na stock, jel predje taj svoj boost (kod tebe 4.1ghz) trazi nekad dosta vise soka a nekad nista.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 23:28 (chaselol).
12 godina
AMD FX Club

probao sam ga na ovom naponu dizat na 4.4 i smrzao se komp, pa sam ga spustio za 0.1 i sad tako ostalo, al probat cu svakako jos malo spustit

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Del_Boy97 kaže...

probao sam ga na ovom naponu dizat na 4.4 i smrzao se komp, pa sam ga spustio za 0.1 i sad tako ostalo, al probat cu svakako jos malo spustit

Ma za tu grafu sto imas samo ugasi turbo i zaboravi OC jer ti ne treba, neces imati razlike. Ako ti treba cpu snaga, clockaj u suprotnom uzivaj u niskim temperaturama i vidi koliko ga mozes undervoltati stock, s tim se ja sad bavim malo.

12 godina
AMD FX Club

ma tu idući tjedan ide jedna gtx1060 3gb pa kud puklo da puklo

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Primeu treba vremena da udari, jer povecava kalkulacije sa svakim testom. Zato je bolje OCCT, ja sam uvijek smatrao FX stabilnim nakon 2 i pol sata OCCT-a, ako to izdrži bit ce stabilan 95%

OCCT odma odvali temperature na max. i brže nađe errore

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav evo nabavio napajanje xfx ts550w zanima me kakonoverklokirat ovaj procesor evo inslikantrenutnih temp 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ja sam ovako stavio u biosu i igro mafiu 3  ovo su temperature za 20 minuta i postavke u biosu sada me zanima je to dobro da ne rikne ili 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

ubi me ovo rucno slikanje 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
augi80 kaže...

Pozdrav evo nabavio napajanje xfx ts550w zanima me kakonoverklokirat ovaj procesor evo inslikantrenutnih temp 

ako vec koristis win 10 pa onda ga koristi kako treba i uslikaj taj desktop pritiskom win keya plus printscreen

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

ja sam ovako ali nije stabilno zamrzo bi se 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
augi80 kaže...

11 godina
neaktivan
augi80 kaže...

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jel istoni za 6300 ovo je fx8...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
augi80 kaže...

Jel istoni za 6300 ovo je fx8...

Sve je isto samo sto ti je previsok napon za tako mali klok

13 godina
neaktivan

Napon nije stetan dok su temperature uredne.

12 godina
chaselol kaže...

Napon nije stetan dok su temperature uredne.

Štetan je napon itekako jer kod previsokog napona dolazi do degradacije a zbog visoke temperature će se komp ugasit prije nego postane kritično.

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Kolko bi napon treba bit jel ima ko da mi da kako je u njega stabilno  neki prosjek 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Nebu procesor niš i od višeg napona, pa ti FX-vi su napravljeni za 1.5 napon. Prije bu ploča riknula ako je jeftinija i nekvalitetna. Tu leži prava opasnost kod klokanja FX-a IMO.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Šta znači previsok napon, valjda ima neka granica napona kad dolazi do degradacije procesora i koliko se dugo taj napon koristi jel 24/7. Nemožeš samo reci da je previsko  npr. ako za 3.5ghz koristiš 1.45V naravno da je prevelik napon za tako mali klok al neće doći do degradacije CPU na tom naponu ako ga adekvatno hladiš.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
augi80 kaže...

Kolko bi napon treba bit jel ima ko da mi da kako je u njega stabilno  neki prosjek 

Kakav prosjek svaki chip je drugačiji to sam moraš ispitati sa nekim programom za torturu CPU, ja sam imao 2 FX 8320 i 1 FX 8320E i svakom je trebao drugačiji napon za isti klok. A FX 8320E je bio najgori primjerak za 4.9ghz tražio 1.6V a ovaj što imam mi je najbolji primjerak dosad za 4.7ghz treba smo 1.428V a preko tih 4.7ghz ide igranka 4.8ghz - 1.476V , 4.9ghz - 1.5V , 5ghz - 1.548V ,  5.1ghz - 1.608V .

13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Štetan je napon itekako jer kod previsokog napona dolazi do degradacije a zbog visoke temperature će se komp ugasit prije nego postane kritično.

U teoriji da, jos nigdje nije dokazano da je takav slucaj kod modernih procesora (2nd gen Intel i FX serija) u nekim pristojnim granicama do 1.5/1.6 cak

11 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Šta znači previsok napon, valjda ima neka granica napona kad dolazi do degradacije procesora i koliko se dugo taj napon koristi jel 24/7. Nemožeš samo reci da je previsko  npr. ako za 3.5ghz koristiš 1.45V naravno da je prevelik napon za tako mali klok al neće doći do degradacije CPU na tom naponu ako ga adekvatno hladiš.

Niti ce dolaziti na 1.45V za taj clock, jer ne treba. Možda ako nafrljiš LLC ili staviš fixnu voltažu.

12 godina
AMD FX Club

OK, ima jedno pitanje šta je bolje koristi visok LLC a manji napon na CPU ili nizi LLC a viši napon na CPU u full loadu, pitanje vezano za temperaturu CPU koja kombinacija će dati ako će dati manju temperaturu CPU?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice