AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 867.061
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
razor1988 kaže...

bok ekipa! 

trebam prijedlog maticne za FX 6300. proc ce biti malo OC-an pa uzmite to u obzir. i hoce li biti dovoljan LC-CC-120 cooler za to?

hvala! 

Gigabyte  970A ud3p best buy 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
razor1988 kaže...

bok ekipa! 

trebam prijedlog maticne za FX 6300. proc ce biti malo OC-an pa uzmite to u obzir. i hoce li biti dovoljan LC-CC-120 cooler za to?

hvala! 

Spomenuti cooler dovoljno je dobar za tog FX-a.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Jel netko rekao da je AM3+ socket mrtav?

Nije

I dalje nije

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Kako nije kad nema vise novih procesora za njega 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ali se idalje prodaju trenutni procesori a matične prate nove tehnikalije...USB 3.1, M.2 i tak dalje. Uostalom i procesori su do nedavno imali svoje osvježenje u vidu e serije, tu je i novi stock hladnjak. I dalje ima živosti.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Sve je to mlako dok ne vidimo zen kojem se zaista radujem iz više razloga i želim da bude što bolji. No već me duže vrijeme kopka želja za nadogradnjom i moram priznati da je teško odoljet i sve je teže pronaći razlog ili ispriku zašto ne nadogradit sada i to na skylake.

Znam da bi FX bila najjeftinija opcija ali nema mi smisla ići (odnosno ostati) na staroj platformi sa starim procesorima za koje sumljam da bi izdržali koliko je ovaj moj phenom izdržao bez potrebe za ponovnom nadogradnjom.

^Pomalo nevezan komentar za temu ali eto, koristim priliku da se malo ispušem, a i možda mi netko ukaže na nešto što sam propustio i savjetom mi otvori oči zašto bi FX bio dobra kupnja ovog trenutka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Stari moj, ne znam koji monitor koristiš ili čime se baviš s PC-jem, ali imaš prilično dobar sustav za mid range gaming večine igara.

Zašto bi na tvom mjestu uzeo FX 8xxx..?

Zato jer imaš sve što treba; ssd, dovoljno rama i najvažnije ploču koja ga podržava(čak i za OC).

Dakle, ako ne trebaš maxed out 60fps na 1080p ili 2K, ne treba ti najnovija intel platforma sa ddr4.

Za cca 3000kn, uzmeš npr AMD R9 380X(2000KN) i još FX-a i imao bi bar 2x do 3x puta jači setup nego sada.

Takvo ulaganje bi držalo nekoliko godina dok se ne ustali novi standard rezolucije monitora i normaliziraju cijene grafa za takav gaming.

Dotad te FX može jeftino i dobro poslužiti.

pozz

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
6 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ma više je ludost, vidiš/probaš bolje pa bi i ti htio imati nešto takvo - tipično za hardware freakove, nego potreba. Što se igara tiče, ne patim ni za detaljima ni ludim fpsom i sadašnja konfa je sasvim dovoljna (prešao gta v bez većih problema ), no kad se radi o poslu - tu je priča sasvim drugačija.

Razmazio me i7 5960x na poslu pa bi sad radije prespavao u uredu i dovršio projekt nego ga nosio kući da se rendera danima. Situacija sa programiranjem nije tako loša, iako je i to glađe na laptopu sa i5 nego na kompu.

Za grafu sam i mislio ić na 380x, kolega ju je kupio i zaista je zlatna sredina, 970 ili 390 bi mi bile neiskorištene no to je sad već offtopic, vjerovatno ću se još raspitat u temi za nadogradnje jer zaista nisam pametan dal uzeti FXa ili pak ići na intel.

U svakom slučaju zahvaljujem što ste saslušali (pročitali?) moje kukanje

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Ne brini rista, tako nam svima nekad, bar se mi tu razumijemo!

AMD FX klub je prijateljska tema, dosta se priča o hladjenju ljeti i grijanju zimi, al veselo je uglavnom!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Jel netko rekao da je AM3+ socket mrtav?

Nije

I dalje nije

Nije mrtav nego je na aparatima a čini mi se da će ih ubrzo isključit.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Tko zna, možfda FX dodatno pojeftini i nastavi život u vječnosti 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
_mark0_69 kaže...

Sve je to mlako dok ne vidimo zen kojem se zaista radujem iz više razloga i želim da bude što bolji. No već me duže vrijeme kopka želja za nadogradnjom i moram priznati da je teško odoljet i sve je teže pronaći razlog ili ispriku zašto ne nadogradit sada i to na skylake.

Znam da bi FX bila najjeftinija opcija ali nema mi smisla ići (odnosno ostati) na staroj platformi sa starim procesorima za koje sumljam da bi izdržali koliko je ovaj moj phenom izdržao bez potrebe za ponovnom nadogradnjom.

^Pomalo nevezan komentar za temu ali eto, koristim priliku da se malo ispušem, a i možda mi netko ukaže na nešto što sam propustio i savjetom mi otvori oči zašto bi FX bio dobra kupnja ovog trenutka.

Osobno mislim da fx trenutno nije dobra opcija za kupnju bolje ici na opciju skylake i na kraju svega uvjek ce ga lakse biti prodati nego amd.To govorim samo ako  zen ponudi nesto bolje od  intela a to je cijena  i mozda bolje preformanse zasad je to veliki upitnik. 

14 godina

FX 8300 za 1000 kn je i dalje odlična kupnja iako je socket star godinama. Ova osvježenja su udahnula novu mladost u ploče. Jedan FX 8300 + ona AsRock ploča što su testirali na PCExpert forum za nekih 1700 - 1800 kn je odličan set up. Pogotovo ako je tu i Wraith cooler što znači da za umjerenjo clockanje i normalnu zvučnu kulisu ne mora se kupovati i dodatni hladnjak. Dakle sve to košta kao jedan i5 .

11 godina
neaktivan
AMD FX Club
Postoji li AMD procesor koji je vrijedan upgradea sa FX 8320? Gledam malo i ovaj FX 9590 mi se ne čini kao neki ogroman pomak. Varam se?

0 0 hvala 0
14 godina

FX 9590 je zapravo clockani FX8xxx. Nema nikakve razlike u njima.

Unlock the Power Within
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 14:06 (Puls3).
15 godina
neaktivan
blowfish_cro kaže...
Postoji li AMD procesor koji je vrijedan upgradea sa FX 8320? Gledam malo i ovaj FX 9590 mi se ne čini kao neki ogroman pomak. Varam se?

Sve su to isti procesori, tako da se ne isplati. Clockaj 8320 i uzivaj.

11 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
blowfish_cro kaže...

Sve su to isti procesori, tako da se ne isplati. Clockaj 8320 i uzivaj.

Hvala :)

Puls3 kaže...

Da varaš se. FX 9590 je zapravo clockani FX8xxx. 

I kako se onda točno varam? Zbog čega bi bio velik pomak ako isto tako mogu clockati svoj? 

14 godina

Sorry, krivo pročitao ali da nema tu pomaka kao što si i rekao. Samo visoko clockani FX8xxx.

Unlock the Power Within
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 14:06 (Puls3).
12 godina
AMD FX Club

Pozdrav ! 

Ima li tko viška podnožje hladnjaka za AM3 socket ? Pumpa na mom CM Seidonu 120v je otišla , a onaj koji je došao uz MB je izgubljen ... BTW , Seidon je kupljen na Portio.hr (rip) , ima garanciju ali nemam podatak koji je servis zadužen za popravak

stari tajo
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 16:08 (staritajo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
staritajo kaže...

Pozdrav ! 

Ima li tko viška podnožje hladnjaka za AM3 socket ? Pumpa na mom CM Seidonu 120v je otišla , a onaj koji je došao uz MB je izgubljen ... BTW , Seidon je kupljen na Portio.hr (rip) , ima garanciju ali nemam podatak koji je servis zadužen za popravak

Imam ja jedno podnožje od AMD ploče al više se ne sićam s koje pa ako ti odgovara ovaj sa slike daj adresu na pp pa ti ujutro pošaljem. Sad sam pogleda slike tvoje ploče i ovo moje ti ne paše sory

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 20:29 (nicky.sl).
12 godina
AMD FX Club

Ok ! Šteta , ali hvala na pomoći !

stari tajo
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Imam FX 8320 u PC-u i zanima me da li je njegov stock cooler stvarno tako glasan ili je to samo do mog, sam sam ga slago pa razmišljam da nisam nešto krivo napravio, ali sumnjam.

Ugl, da li mu je cooler stvarno jako bučan ili?

0 0 hvala 0
14 godina

Je, stvarno je tako bučan kad se zavrti vent. Mjenjaj to na bilo kakav cooler od 150kn na više.

12 godina
Ferrious kaže...

Imam FX 8320 u PC-u i zanima me da li je njegov stock cooler stvarno tako glasan ili je to samo do mog, sam sam ga slago pa razmišljam da nisam nešto krivo napravio, ali sumnjam.

Ugl, da li mu je cooler stvarno jako bučan ili?

Uzmi LC-cc-120 koji apsolutno najbolja kupnja s obzirom da za 180-ak kuna dobiješ performanse ventova od barem 250+ kuna ili uzmi po mom najbolji hladnjak za svoju cijenu CoolerMaster Hyper 212 Evo

14 godina
AMD FX Club

Pozdrav svima,

imam konfu koja piše pod "moj pc" i probao sam taj fx 8300 kloknut na okruglih 5Ghz i događa mi se da se komp prilikom izlaska iz biosa tj. rebootanja ugasi i ponovni upali sam od sebe.. Voltažu sam stavio npr 1.44 ali probao sam povećavat do 1.45 i opet se komp ugasi pa upali. Zanima me dali je to zato što je proc nestabilan pa mu treba još voltaže ili je zbog napajanja??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
tino26 kaže...

Pozdrav svima,

imam konfu koja piše pod "moj pc" i probao sam taj fx 8300 kloknut na okruglih 5Ghz i događa mi se da se komp prilikom izlaska iz biosa tj. rebootanja ugasi i ponovni upali sam od sebe.. Voltažu sam stavio npr 1.44 ali probao sam povećavat do 1.45 i opet se komp ugasi pa upali. Zanima me dali je to zato što je proc nestabilan pa mu treba još voltaže ili je zbog napajanja??

Vidi 5ghz je vrlo tesko postici da je stabilno a posebno ohladiti, tako limitiraj se sad na 4.8ghz i napon 1.476V moguce je da ti treba manje ili vise napona od tih 1.476V to trebas sam da ispitas. za ovih 4.8ghz ja trebam 1.476V da je stabilan za 5ghz ide na 1.548 ovo moze da radi i kod tebe al nemora. CPU-LLC stavi na Very High.  Posto imas vodeno onda ti treba jedan ventilator da puse po VRM tj po onom pasivnom hladnjaku kod CPU.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 16:55 (mirzet1976).
14 godina
tino26 kaže...

Pozdrav svima,

5.0 Ghz ti postiže jako mali broj primjeraka uopće i za to ti sigurno treba više od 1.45V. Ciljaj na oko 4.5Ghz što s obzirom na ploču i hlađenje koje imaš bi bilo objektivno za očekivati.

17 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...
Posto imas vodeno onda ti treba jedan ventilator da puse po VRM tj po onom pasivnom hladnjaku kod CPU.

To bi ja preporučio uvijek, bez obzira bilo vodeno ili, klokao ili ne.

10 godina
Ja sam mislio staviti stock vent od amd-a ali nemam mjesta tako da ako budem imao problema ljeti zamjenit ću lc-cc 120 sa Be-quiet top flow.

1 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...
mirzet1976 kaže...
Posto imas vodeno onda ti treba jedan ventilator da puse po VRM tj po onom pasivnom hladnjaku kod CPU.

To bi ja preporučio uvijek, bez obzira bilo vodeno ili, klokao ili ne.

...ili uzmeš top flow hladnjak pa jedan vent hladi sve 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice