AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 866.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: AMD FX Club
miki12345 kaže...

sviđa mi se taj hiper 212 evo, uzet cu njega najverovatnije.

jučer sam kolegi stavio na AMD PII X4 965 BE taj LCC 120 i dobro hladi ali kod intel burna se čuje, kučište mu je otvoreno, nije sad to takva buka ali se čuje dok hyper 212 znatno manje, poanta je da su oba venta dobra svako u svojoj cijeni ....

lp

10 godina
neaktivan
AMD FX Club

kad budem montirao LC-CC-120 javit cu kakav je sto se tice buke i hlađenja, ovaj stock hladnjak od fx 8350 mi šrotuje i kad sam na netu, a da ne govorim kakav je kad igram bilo koju igru.

miki12345

0 0 hvala 0
13 godina
miki12345 kaže...

kad budem montirao LC-CC-120 javit cu kakav je sto se tice buke i hlađenja, ovaj stock hladnjak od fx 8350 mi šrotuje i kad sam na netu, a da ne govorim kakav je kad igram bilo koju igru.

Preporodit ćeš se, ja ga imam na 8320 

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozz... trebao bih pomoć oko klokanja moga procesora, fx8320 na GA 990FXA-UD3, naime uspio sam ga dobiti stabilno na 4.0GHz sa naponom od 1.38V...

Poslije toga na 4.2GHz ne može biti stabilan niti sa 1,4V. To je kad ga testiram sa primeom, worker 6 izbaci error... sa Aidom prolazi sve bez problema, napon stabilan, temperature do 50*.

Neznam dali da flesham Bios, to još nisam radio pa odgađam.... Ako imate kakav savijet dobro bi mi došao. Vidim da drugi sa puno manje voltaže imaju isti klok.....  hvala...

vas-hrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Onda fakat imaš peh! Meni radi 100% stabilno na 4.4 pri defoltnom naponu 1.32. Nisam ni probavao dalje, moguće da ide i preko toga bez dizanja napona, nije mi trenutno potrebno više. Nema tu puno mudrosti, loš primjerak pretpostavljam. Nemaš sreće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ptrvic kaže...

Pozz... trebao bih pomoć oko klokanja moga procesora, fx8320 na GA 990FXA-UD3, naime uspio sam ga dobiti stabilno na 4.0GHz sa naponom od 1.38V...

Poslije toga na 4.2GHz ne može biti stabilan niti sa 1,4V. To je kad ga testiram sa primeom, worker 6 izbaci error... sa Aidom prolazi sve bez problema, napon stabilan, temperature do 50*.

Neznam dali da flesham Bios, to još nisam radio pa odgađam.... Ako imate kakav savijet dobro bi mi došao. Vidim da drugi sa puno manje voltaže imaju isti klok.....  hvala...

Boze moj ne mogu svi biti vrhunski.

Flashaj bios prvo pa probaj ponovo. Imao sam slicaj slucaj fx 6300 kod frenda nije isao iznad 4.2ghz ispod 1.42V

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

pa nije valjda da mi je i matična i cpu loš primjerak?... jel bi trebao defoltni napon biti manji od 1.38V, neznam o ćemu to ovisi ali kod mene na stocku tako visok

vas-hrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Pa nemaš valjda uključen turbo i još klokaš preko njega ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ne ne, sve je uredno pogašeno. C&Q C1E SVM CoreC6 sve diseiblano, ali mi je napon po defoltu bio 1.385V sa upaljenim turbom bez kloka i preko 1,4V išao...

To mi do sada nije smetalo jer mi je bilo dovoljno 4.0 GHz sa molim naponom dok nisam počeo igrati ArmA3. Tamo i5 2500K jede fx-e pa reko da još malo iscijedim svoj procesor....

Idem probati još flešati bios možda mu pomogne,

Još jednu stvar sam primjetio da na hladnjaku vramova je jedva moguče držati prst koliko je vruč, senzori pokazuju najviše 50 pod primeom 95?

vas-hrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ptrvic kaže...

Ne ne, sve je uredno pogašeno. C&Q C1E SVM CoreC6 sve diseiblano, ali mi je napon po defoltu bio 1.385V sa upaljenim turbom bez kloka i preko 1,4V išao...

To mi do sada nije smetalo jer mi je bilo dovoljno 4.0 GHz sa molim naponom dok nisam počeo igrati ArmA3. Tamo i5 2500K jede fx-e pa reko da još malo iscijedim svoj procesor....

Idem probati još flešati bios možda mu pomogne,

Još jednu stvar sam primjetio da na hladnjaku vramova je jedva moguče držati prst koliko je vruč, senzori pokazuju najviše 50 pod primeom 95?

C&Q,C1E,SVM i Core C6 moraš uključiti,ne isključiti!.Jer su od velike koristi pogotovo C&Q jer snižava takt procesoru dok ne radi ništa,ljudi govore kako C1 i C6 treba isključiti što je po meni glupo imam ih stalno uključenim i nikakve mi probleme ne radi na mojemu OC FX6300 tako da.HPC i Turbo core svakako trebaš moraš isključiti.Naravno flashaj BIOS na noviju verziju i to je to,možda popravi rezultat OC ili stvarno nemaš sreče sa primjerkom cpu.

13 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...

C&Q,C1E,SVM i Core C6 moraš uključiti,ne isključiti!.Jer su od velike koristi pogotovo C&Q jer snižava takt procesoru dok ne radi ništa,ljudi govore kako C1 i C6 treba isključiti što je po meni glupo imam ih stalno uključenim i nikakve mi probleme ne radi na mojemu OC FX6300 tako da.HPC i Turbo core svakako trebaš moraš isključiti.Naravno flashaj BIOS na noviju verziju i to je to,možda popravi rezultat OC ili stvarno nemaš sreče sa primjerkom cpu.

Ne mora da znaci, ja dobijam stabilnost kad mi je ugasen c 'n' q c1/c6 za vece frekvencije i clock 
Sve zavisi od primjerka do primjerka na kraju, ali c1/c6 dosta ljudi gasi za stabilizaciju (svi to preporucuju)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
AMD FX Club

posto on ima problem sa temperaturom onda permus ukljuceni power saveri. A kod OC na velike frekvencije ide napon sa offsetom, ukljucen CnQ kad je CPU u stanju mirovanja da obori taktove, APM iskljucen jer je APM suprotnost HPC, HPC ukljucen da nebi padali taktovi pod full loadom i visokom temperaturom. C1/C6 mislim da neprave nikakav problem kod OC.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
AMD FX Club

Jedno pitanje AMD-ovci, u svim trgovinama pise kako FX8300 ima max TDP 95w a u ADM trgovini piše 125W, koje je na kraju točno? Pitam zbog coolera LC-CC-95 koji je za 95W...

0 0 hvala 0
12 godina
ibme74 kaže...

Jedno pitanje AMD-ovci, u svim trgovinama pise kako FX8300 ima max TDP 95w a u ADM trgovini piše 125W, koje je na kraju točno? Pitam zbog coolera LC-CC-95 koji je za 95W...

95w

17 godina
AMD FX Club

Dakle, neovisno o frekvenciji procesora; bio on na stock postavkama ili overclockan sa svim mogućim voltažama, nakon par minuta primea usage pada...

Stock frekvencija sa stock voltažom - pada

Stock frekvencija sa podigutom voltažom - pada

Klokan procesor sa podignutom voltažom - pada

U igrama, npr AC: Syndicate koji solidno koristi ovaj procesor nema dropova na 1400 Ghz... već je na onom kloku koji stavim...

AMD OverDrive Stability Test isto normalno korištenje procesora

Prime95, nikako... pa ni stock.. Obavezno downclockanje

Termalna pasta je promjenjena i nije stock hladnjak...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 18:05 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Vjerovatno se naponska na ploci pregrijava pa dropa freq da se ohladi ili nema dovoljno juice za FX-8XXX

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Biostar MBO. Zna se koje se dvije-tri ploče kupuju za FX i overklok istog. 6+2 ili još bolje 8+2 fazna naponska regulacija.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD FX Club

Smanjio sam NB voltažu i sada je sve uredu....

Bilo je na 1.21....

Sada je na 1.1750...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 19:37 (doktor1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

stigao mi je LC-CC-120 hladnjak, vidim sav je u delovima, valjda cu ga sutra nekako stavit na fx 8350.

miki12345

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

ljudi jel bi mogao da zamenim hladnjak sa fx 8350 onako preko uputstva?? posto to nikad nisam radio. imam gigabajtovu plocu 99 fxa

miki12345

0 0 hvala 0
13 godina
miki12345 kaže...

ljudi jel bi mogao da zamenim hladnjak sa fx 8350 onako preko uputstva?? posto to nikad nisam radio. imam gigabajtovu plocu 99 fxa

Samo prati upute za montažu AMD procesora AM3,AM3+ nebitno isti su za montažu.

10 godina
neaktivan
AMD FX Club

najvise se bojim da nebi ozljedio procesor, kad stavljam pastu i u toku montaze.

miki12345

0 0 hvala 0
13 godina
miki12345 kaže...

najvise se bojim da nebi ozljedio procesor, kad stavljam pastu i u toku montaze.

Kako misliš ozljediti?pokrov iliti kapa je dovoljno čvrsta i procesor nemožeš pomaknuti sa ležišta nikako tako da nema potrebe za strahom samo detaljno prati upute i budi sve u redu.

15 godina
odjavljen
miki12345 kaže...

Jedino kako možeš "ozljedit" procesor je da mu skriviš ili slomiš pinove koji idu u socket. IHS (pokrov ili kapa) može podnjet svakakve torture.

No Guts, No Glory.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 12:52 (D.N.R.).
14 godina
miki12345 kaže...

Samo jedno pravilo : Ne koristiti silu i pazi da ne isčupaš procesor skupa sa starim hladnjakom. Pamet u glavu.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

moram li i plocu vadit napolje??

miki12345

0 0 hvala 0
13 godina
miki12345 kaže...

moram li i plocu vadit napolje??

Mislim da moraš,Imam isti hladnjak kao ti i na svojem kučištu i matičnoj sam morao skidati ploču jer se mora skidati iza matične onaj lim i držač hladnjaka drugačije nije moglo,osim toga dosta je lakše i kvalitetnije postaviti hladnjak kada sve izvadiš i detaljno sastaviš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 13:12 (3n3m1).
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

aha ok, ali nebi ja to ipak radio jer nisam nikad, jel znate mozda neku trgovinu da njeni serviseri hoce ici na teren?? ja sam iz okoline Osijeka .

miki12345

0 0 hvala 0
17 godina
ibme74 kaže...

Na default frekvenciji procesora ti je dovoljan taj hladnjak koji je projektovan za TDP od 95W. Kad ga klokneš na 4GHz, stvar se menja, jer je to onda isti komad silicijuma na istoj frekvenciji i istom naponu kao FX-8350 ili 8370, a njihov TDP je 125W. Ako kreneš da juriš maksimalni OC... nebo je granica kad je u pitanju disipacija toplote ovih procesora. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 13:17 (Ivan(4)).
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

jel zna neko??

miki12345

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice