Glupo je biti uporan i tvrdoglav. Kad je 3930K izasao testiran je sa grafickom koju su tada imali pri ruci. Vjerojatno sa novijom i boljom grafickom nego su imali kad je testiran 970.
AMD FX 8320 vs Intel i7 2600K
- poruka: 172
- |
- čitano: 37.181
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Taj Anandtechov bench je beskoristan i nije nikakvo mjerilo.
ako gledas igre onda je besmislen ali ako gledas CPU ovisne aplikacije onda je itekako mjerilo jer su im rezultati otprilike jednaki mojim vlastitim testovima.
Ne mogu bas puno o procesorima da govorim, jer ih stvarno nisam imao puno, ali kroz ova tri sto sam imao u zadnje vrijeme proslo je mnogo grafickih kartica, od HD 5970, HD 6950, GTX 480, GTX 570, HD 7950 i itd, i nije bila uskog grlo na fhd rezi i pristojnim postavkama.
U nekim igrama moze. Npr. u BF3 multiplayer 3930K je daleko ispred i7 920 (i7 870)
http://www.pcgameshardware.de/Battlefield-3-PC-221396/Specials/Battlefield-3-Multiplayer-Tipps-CPU-Benchmark-1039293/
Pa jeste jer je na slabasnih 2.66 GHz, svaki i7 920 moze minimum na 3.5, i rijetki ljudi ce ga na stock drzati.
i5 2500k i SB-E imaju istu jezgru, veoma malkice je ta jezgra kod SB-E slabija zbog nekih izmjena u komunikaciji, bla bla, ali je fizicki ista.
Ivy i dalje ima najefikasniju jezgru na trzistu.
Jezgre sam upoređivao na stjepanov odgovor. Ti malo pazljivije citaj.
Sto se tice intela i amd na našim prostorima prvenstveno vlada AMD. Jednom prilikom sam bio u Ishop-u u Sisku i vlasnik mi je reako da mu 90% prometa sto se tice procesora cini AMD. Ljudi jenostavno nemaju para, isto je i sa Proximom u Petrinji 90% čini amd, štoviše dućani promoviraju da se uzme amd a ne intel. U Zagrebu isto tako, kada sam kupovao pc preporuka je bila AMD. Ako netko koristi pc za igre a ne profesionalno po meni je AMD na prvom mjestu. Sad ce vjerojatno neki hejteri lupit TD ali je tako. 50 viša cijena ne opravdava dobiveno. Npr ja cu svaki 4-5 godina kupiti high end AMD cpu kao što je 3850 i biti cu bez problema miran tih 4-5 godina eventualno uz promjenu grafičke ali i to je upitno.
Pazi stijepane kad govoris 4.2 full stabilno, to znaci barem 1 sat prime95, bare minimum. Ne osporavam ja nista, da se razumijemo.
77 stupnjeva u igru?? wtf pa nebih intela drzao tako visoko nikad.... to stabilno nije a ti pricaj sto god hoces..
moj i7 3770k nejde iznad 60 pod mugenom.
Stabilno je relativan pojam, ovisi od korisnika.
kad tad ako su visoke temp, puknut ce
O cemu pricas ti? Sta ce puknut?
O cemu pricas ti? Sta ce puknut?
bsod, restart, smrzavanje na to sam mislio :)
ja bi u slicnoj situaciji iso sigurno na sve novo.. u tvom slucaju.. amd 3820 + 7970 .. pobaco si param na procesore i u igrama opet nemas nikakvu rezliku naspram staroga i7920..
Kako onda moj i7 radi na 4.8 24/7 a temperatura pod opterecenjem ljeti mu je 80C i nikad ni jedan BSOD, freeze...?
Radi ko sat.
Temperatura nije mjerilo stabilnosti.
Kako onda moj i7 radi na 4.8 24/7 a temperatura pod opterecenjem ljeti mu je 80C i nikad ni jedan BSOD, freeze...?
Radi ko sat.
Temperatura nije mjerilo stabilnosti.
to si ti..
Nema to veze tko sam ja. do 80C je sasvim normalna temperatura za novije Intel procesore. Ako ti se dogodi BSOD na 77C onda to nije zbog temperature nego zbog pogresnih postavki a u najvecem broju slucajeva zbog nedostatka VCORE napona.
Neće mu ništa biti na 80C, ljudi imaju krivo mišljenje o temperaturama procesora.
Nema to veze tko sam ja. do 80C je sasvim normalna temperatura za novije Intel procesore. Ako ti se dogodi BSOD na 77C onda to nije zbog temperature nego zbog pogresnih postavki a u najvecem broju slucajeva zbog nedostatka VCORE napona.
Osobno nebih dopustio da mi proc bude 24/7 preko 70 stupnjeva... drugo je kada bencham ili nesto trece.. ti ako volis imat 80+ samo izvoli ali velim dobro da znam, nikad nebih kupio neku komponentu od tebe
Zato sto nemas pojma o procesorima. Od mene komponentu nikad ni neces kupiti jer nikad nisam ni kupio ni prodao polovnu. Ja to poklanjam okolo kad odsluze svoje.
Zato sto nemas pojma o procesorima. Od mene komponentu nikad ni neces kupiti jer nikad nisam ni kupio ni prodao polovnu. Ja to poklanjam okolo kad odsluze svoje.
Bravo za tebe, nisam nikad imao niti jedan procesor ovo mi je prvi tako da se slažem sa tobom da pojma nemam.