Ima li tko ovaj CPU možda da se javi da malo vidimo dojmove. Također i vlasnici FX 81xx nek se jave. Zanimaju me ti procesori, pa bih htjeo iskustva od forumaša iz prve ruke.
Ivane pusti to.Idi tu na forumu na novi I5 750 za 950 kuna.Sa Gaiom ce ici na 4200 mhz ko od sale.
Ima li tko ovaj CPU možda da se javi da malo vidimo dojmove. Također i vlasnici FX 81xx nek se jave. Zanimaju me ti procesori, pa bih htjeo iskustva od forumaša iz prve ruke.
Čekaj novu reviziju ili PileDriver, bolestan kloker, performanse mu nisu najbajnija strana ali baratnje memorijama za sad ubija intela
Čekaj novu reviziju ili PileDriver, bolestan kloker, performanse mu nisu najbajnija strana ali baratnje memorijama za sad ubija intela
?
Pa IMC mu je bolji nego Intelu, pogledaj predator sa memorijom ubija sandy bez beda
Pa IMC mu je bolji nego Intelu, pogledaj predator sa memorijom ubija sandy bez beda
Nek odvrti stagod da mi to vidimo.
Pa meni je na Skypu rekao da je vrtio, budem ga pitao link
Pa tako će i bit, videl bum još sutra . Ma Piledriver neće doć brat bratu do 8. ili 9, mjeseca. Nije da mi uopće treba jači ili drugi CPU, ali dosadno mi je ovih dana pa možda promjenim nešto. Što se tiče FX- ova, malo mi je to sve skupa sumljivo, jel mislim da u biti nisu toliko loši koliko su popljuvani. Pa zar nitko nije kupio FX 6100 ili FX 81xx ovdje pa da nam pripovjeda malo
. Koliko ja znam, oni od kad su izašli, bez obzira na kritike ovakve ili onakve se u biti jako dobro prodaju. Izgleda da je anti AMD propaganda pala na plodno tlo kod nas u Hrvatskoj
. Jedan FX 8120 košta sad u Protisu nakon kresanja cijena od AMD-a 1450 kn keš. E to je sad već povoljnije od i5 2500K a nije toliko loš ( valjda ) i sad mu je cijena već fina.
Pa tako će i bit, videl bum još sutra . Ma Piledriver neće doć brat bratu do 8. ili 9, mjeseca. Nije da mi uopće treba jači ili drugi CPU, ali dosadno mi je ovih dana pa možda promjenim nešto. Što se tiče FX- ova, malo mi je to sve skupa sumljivo, jel mislim da u biti nisu toliko loši koliko su popljuvani. Pa zar nitko nije kupio FX 6100 ili FX 81xx ovdje pa da nam pripovjeda malo
. Koliko ja znam, oni od kad su izašli, bez obzira na kritike ovakve ili onakve se u biti jako dobro prodaju. Izgleda da je anti AMD propaganda pala na plodno tlo kod nas u Hrvatskoj
. Jedan FX 8120 košta sad u Protisu nakon kresanja cijena od AMD-a 1450 kn keš. E to je sad već povoljnije od i5 2500K a nije toliko loš ( valjda ) i sad mu je cijena već fina.
Znam FX je cool imat :) Imao sam ja FX 8120, ali ja često mjenjam hw pa to brzo ode :( Čuj nisu loši procovi koliko se pljuju FX 4100 u BUGu novom je ispao kao BB, po onom je stvarno ok procesorić, sad jbga, jedan fura jedno drugi drugo i tako ti to ide... ali šta je je, sa bagerom ćeš se na OCat :D
i još plus proc je na stocku
Znači kao šta sam rekao ! I to bez Turba .D
Koliko ide na nekom normalnom naponu FX gore ( pitam vas dvojicu koji JEDINI ste ili mate FX 81xx ) ?? Koliko se sjećam, default je negde oko1.25V. Koliko ide sa nekih 1.3V OC ?? Bojim se da bi mi FX koliko sam čitao zaklao napajanje ako ga clocknem .
A čuj sa 1.48 ide na 5giga Cca,
Čim bude XS upogonjen šaljem ti tutorial !
Cini mi se da te pere i moj Celeron.
Ja ti opet govorim kladim se da je taj test optimiziran krivo ili na Intela, jer nemoguće da ima ko Phenom rezultat !
A čuj sa 1.48 ide na 5giga Cca,
Čim bude XS upogonjen šaljem ti tutorial !
A koliko ide sa normalnim naponom ?? Sa 1.48V se trebam priključit na lokalnu trafostanicu da to napajam u P95 testu .
Pa default ti je od 1.35 do 1.40 sa njim ide do cca 4300mhz do 4400mhz
Haj ako hoce duel sa Gulftown IMC.
Pitaj njega ne mene !
Kolko ja znam Piledriver jezgra ima 10% bolji IPC, tak kažu upučeni u odnosu na Bager jezgru a tu je i popravljen te sređen L1 i L2 Cache a on Bagerima nije baš dobro sklepan to se zna trom i spor itd.
Trinity APU ima Piledriver jezgre, a on dolazi u 5-6 mjesecu i odma buš videl koje su razlike na istom taktu u odnosu na prve Bulldozere.
Pa sad mi je dosadno, tko će čekat 5. mjesec . Znam da ima jedan tip FX 6100 tu na forumu ali ga sad izgleda nema.
fx 6100 je 1100 kn. tu cijenu ima jači i3. koji se ovako više isplati?
Misliš između i3 i FX 6100 ??
Bed ti je šta se i3 nemože OCat a i on već ima AM3+ ploču, ja sam svoje rekao bude li AMD kanta sa PileDriverom te ako ne dođe nova revizija Bagera stvarno se uzima Ivy Bridge i neka Giga Z77 UD5
Možda je ovo za vjerovati http://compare-processors.com/amd-fx-6100-vs-intel-core-i3-2100/2080/
Misliš između i3 i FX 6100 ??
da. ipak je dual vs six core za istu cijenu
A ipak je FX 6100 bolji od i3. Tu nema dvojbe.
Sad sam baš pročitao ovaj članak ( link dolje ), i mogu reć da je AMD popljuvan što s razlogom, što bezveze. FX 6100 košta kod nas 1100 kn u kešu, a najjeftiniji i5 2300 oko 1400 kn. Hm, 300 kn je jeftiniji i ide na 4.5Ghz 99 %. Tada mu je jedini minus nešto veća potrošnja ( one potrošnje sa raznih pregleda su pretjerane u smislu da oni to brzinski clockaju saom benchanja radi i uvjek stave previše napona ), iako FX 6100 troši bitno manje od FX 81xx, otprilike nešto manje nego Phenom II X4. Još je sad zanimljivije što se FX 8120 može kod nas kupit za 1450kn keš. Dakle punokrvni FX košta kao najslabiji core i5. U ovoj izvrsnoj usporedbi je jasno da Sandy ima prednost u igrama, ali kad se FX clockne, ta se prednost topi, i kad se igra na 1080p i sa maximalnim detaljima, tada je to li-la. Što se tiče FX 6100 procesora, ovi rezultati benchani sa FX 8120 @ 4.5Ghz se mogu manje više preslikat i na FX 6100, jel malo koja igra efektivno korsiti više od 4 threada. Bullodzer arhiktetura je inovacija ispred svog vremena i temelj AMD-a za blisku budućnost. Danas su programi i dalje ( dobar dio igara također ne koristi efektivno više od dvije ili tri jezgre iako su godinama prisutni procesori sa 4 i više jezgara) napisani tako da ne koriste multithreading. To se mjenja s vremenom i AMD je prerano žrtvovao performanse po jezgri u korist više jezgara sa više threadova. All in all, FX 6100 nije impresionirao, ali istini za volju ima i programa u kojima doslovno mete Phenome pa i Sandy procesore. Po cijeni od 1100 kn je svakako dobar izbor.
http://www.overclock.net/t/1210060/fx8120-vs-2500k-benchmark-results