AMD Athlon II x2 i Phenom II x2

poruka: 63
|
čitano: 10.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: AMD Athlon II x2 i Phenom II x2
Bara kaže...

Taj AMD možda dobro radi procesore za igre, ali ja još nisam vidija njihov procesor koji je nadmašija Intela u video obradi.

istina, intel je odlican i u igrama naravno... komponente biras prema namjeni i novcu s kojim raspolazes... buduci da su ovo dosta bolji procovi bit ce bolji i u aplikacijama
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 11:15 (igy).
17 godina

http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3837759&postcount=1

Pazi ti ovo:

Za 700 i nešto kuna kupiš Phenom II x2 550 3,1GHz i na kraju dobiješ 4,1GHz i 4 jezgre. Svaka čast liku!

(obratite pozornost na broj jezgri u cpu-z.)

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Pazi ti ovo:

Za 700 i nešto kuna kupiš Phenom II x2 550 3,1GHz i na kraju dobiješ 4,1GHz i 4 jezgre. Svaka čast liku!

kako je to uspio???
17 godina
besla kaže...
Hyperion kaže...

kako je to uspio???
 Uzeo matičnu sa sb750, otišao u bios i stavio ACC na auto, digao voltažu na 1,52V, digao množitelj i opla 4,1GHZ i 4 jezgre za 700kn, sa prosječnim coolerom.

A ja mislio da je x3 720 isplativSmijeh

UNLOCK AMD!
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

kako je to uspio???
Hyperion kaže...
 Uzeo matičnu sa sb750, otišao u bios i stavio ACC na auto, digao voltažu na 1,52V, digao množitelj i opla 4,1GHZ i 4 jezgre za 700kn, sa prosječnim coolerom.

A ja mislio da je x3 720 isplativSmijeh

UNLOCK AMD!
 Ima več 3-4 mj.(ili više) da si ti uzeo taj proc, a za to vrijeme je dosta vremena prošlo(u imformatičkom svijetu), i novih procesora izašlo.
Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
16 godina
neaktivan

Phenom II x2 550 - 3,1Ghz , 7MB cache-a ....da kupujem uzeo bi ga... procesor je dobar

0 0 hvala 0
16 godina

Mene zanima dali bi mi se isplatilo kupiti taj Phenom II x2, s obzirom da imam Athlon x2 6000+ koji radi na 3100mhz(nije klokan) i ima 1Mb L2?

Brod mi je sparkiran na obalama Drave, gdje i pržim sve što mi dođe pod ruku.xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

isplati se, pogotovu ako je za gaming, buduci da se radi o drukcijoj arhitekturi.... frekvencije se mogu usporedivati samo medu procesorima iste arhitekture

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 9:52 (igy).
16 godina

Onda ga moram kupiti! Jel kupi ko ovaj moj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jack Sparrow kaže...

Onda ga moram kupiti! Jel kupi ko ovaj moj?

svakako dobar upgrade... evo ti jedan test pa ga usporedi s 7850+ koji je opet nesto jaci od 6000+, tko je cekao ovaj proc, isplatilo mu se 
16 godina

Vidim u vemilu košta 854kn, još počekam par mjeseci pa da vidim kakve če biti cijene i onda ga kupujem! U to vrijeme možda padne cijena i Phenom II x4 940 BE, pa možda čak i njega nabavim kupim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taj procesor IIx2 550 je već u ADM-u! molio bih da mi pomognete u ovoj temi! plz!

GameReport: http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=23
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A može li uopče moja matična Asus M2N68 imati taj phenom na sebi, jer mi na njoj piše AM2 i AM2+, a kad pogledam na asusovoj stranici piše mi da podržava makar phenom bio AM3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jack Sparrow kaže...

A može li uopče moja matična Asus M2N68 imati taj phenom na sebi, jer mi na njoj piše AM2 i AM2+, a kad pogledam na asusovoj stranici piše mi da podržava makar phenom bio AM3?

Koji sufiks? AM, AM PLUS, AM SE2, VM ??
16 godina
Hyperion kaže...
Jack Sparrow kaže...

Koji sufiks? AM, AM PLUS, AM SE2, VM ??
 Samo M2N68.
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Pazi ti ovo:

LOL, danas igras igre na dualu, a sutra obrađujes videa na quadu, samo otkljucas jezgre, AMD FTW!
17 godina

http://img44.imageshack.us/img44/4354/asrock.jpg

3,8GHz na stock voltaži - Phenom II x2 550 i asrock 790gx AOD.

Nije neki cherry picked, testirano od lika sa pceksperta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 14:02 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fowix kaže...
Hyperion kaže...

Pazi ti ovo:

LOL, danas igras igre na dualu, a sutra obrađujes videa na quadu, samo otkljucas jezgre, AMD FTW!

Otključaš jezgre? O kakvom ti to otključavanmju pričaš? Šanse da ćeš dobit takav procesor su ekstremno male.

16 godina
neaktivan
start kaže...

Phenom II x2 550 - 3,1Ghz , 7MB cache-a ....da kupujem uzeo bi ga... procesor je dobar

potpisujem...jos se on ne grije kao athlon ako se ne varam........i ima dosta cache-a stvarno predobar procesor i ja bih ga uzeo kad bih kupovao....ali ipak Phenom 955 <3

16 godina

AMD ima dobre procesore ali nezaboravite intel je dobio kaznu od EU  i jos uvijek rade nove procesore i nisu u minusu.

It's peanut butter jelly time!!! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja imam procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ na 3 Ghz i to onu stariju varijantu 90 nm. Mislio sam ga zamjeniti s Phenomom II X2 550. Zanima me kolko se to isplati, odnosno koliki će biti porast performansi u igrama i u obradi videomaterijala. Pogotovo kad se uzme u obzir da je za neke nadolazeće igre poput Dragon Age: Origins preporučena konfiguracija četverojezgreni proc?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Pa bio bi dosta brži.

jako volim dejana s bug foruma.
17 godina
Igor kaže...

Ja imam procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ na 3 Ghz i to onu stariju varijantu 90 nm. Mislio sam ga zamjeniti s Phenomom II X2 550. Zanima me kolko se to isplati, odnosno koliki će biti porast performansi u igrama i u obradi videomaterijala. Pogotovo kad se uzme u obzir da je za neke nadolazeće igre poput Dragon Age: Origins preporučena konfiguracija četverojezgreni proc?

Evo ti usporedba pa sam odluči:

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=97&p2=28

17 godina
neaktivan
segregator kaže...
Igor kaže...

Evo ti usporedba pa sam odluči:

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=97&p2=28

Hvala ovo mi je puno pomoglo. Definitivno prelazim na Phenom.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan

A što mislite između ova dva? Phenom II x2 550 i Phenom II x3 710. Cijene su im približno iste i na testovima imaju slične rezultate. Koji bi bio bolji izbor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Igor kaže...

A što mislite između ova dva? Phenom II x2 550 i Phenom II x3 710. Cijene su im približno iste i na testovima imaju slične rezultate. Koji bi bio bolji izbor?

Mislim da bi bio bolji Phenom 710.Radi na nesto manjem taktu,no ipak ima jednu jezgru vise.

17 godina
Igor kaže...

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=97&p2=84

Kod aplikacija koje koriste sve 3 jezgre, bolji je 710, a kod ostalih 550.

550-tica je malo jeftinija, vuče manje struje jer je noviji proizvodni proces, lakše se clocka i (izgleda, ovo nije neka 100% garancija) lakše se otključava (ja sam svoj otključao, i na stock naponu se clocka sa 3.1 na 3.8GHz stabilno, što je u konačnici 4 jezgre na 3.8GHz za 700 kuna :) )

17 godina
neaktivan
segregator kaže...
Igor kaže...

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=97&p2=84

Kod aplikacija koje koriste sve 3 jezgre, bolji je 710, a kod ostalih 550.

550-tica je malo jeftinija, vuče manje struje jer je noviji proizvodni proces, lakše se clocka i (izgleda, ovo nije neka 100% garancija) lakše se otključava (ja sam svoj otključao, i na stock naponu se clocka sa 3.1 na 3.8GHz stabilno, što je u konačnici 4 jezgre na 3.8GHz za 700 kuna :) )

Ipak treba imati matičnu koja podržava otključavanje jezgri. Moja ne podržava, ipak mislim da je X2 isplativiji. Jednom kad kupim bolju matičnu moći ću ga bolje clockat od  x3. Uzet ću x2. Hvala svima na pomoći.

16 godina
neaktivan

A ja mislim da bi bilo najbolje pričekati još malo izlazak 4 jezgrenih athlona jer neće biti skupio a bit će kvalitetni procovi....

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2009 14:34 (big_guy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
big_guy kaže...

A ja mislim da bi bilo najbolje pričekati još malo izlazak 4 jezgrenih athlona jer neće biti skupio a bit će kvalitetni procovi....

Da istina, ali ja ne mislim čekati. Ja idem po novi proc danas ili sutra. Ako budem čekao onda mogu skupiti lovu za Phenom II X4.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice