AMD Athlon II x2 i Phenom II x2

poruka: 63
|
čitano: 10.022
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Oni kojima su x3 procesori od amd-a preskupi, a x2 procesori preslabi, došla je tj. stiže uskoro i solucija za vas.

(cpu-z)

Phenom II x2 550 - 3,1Ghz , 7MB cache-a

Athlon II x2 250 - 3GHz , 2MB cache-a

QUICK LAB REPORT

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hm mislim da ce ovaj novi Athlon II X2 250 bit itekak dobar taman za mene jer ja na kompu ne igram igrice nije da on nevalja za igrice bit ce i za to dobar nema sumnje, sviđa mi se to kaj ima 1mb Cache po jezgri ko moj LE-1620 a ne samo 512kb to ce bit odlicno pa jos kad se malo nakloka super eto veselja!Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 15:44 (rambox).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Taj x2 550 je u stvari deneb quad sa onemogučene dvi jezgre.Možda će se i tu moći otkljućavat te jezgre.

Kako vidiš gori li svitlo u živideru ?
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: AMD Athlon II x2 i Phenom II x2
dery kaže...

Taj x2 550 je u stvari deneb quad sa onemogučene dvi jezgre.Možda će se i tu moći otkljućavat te jezgre.

Ako Bog da...

Ovaj Athlon II x2 250 je redizajniran skroz, mislio sam da ima disable-an l3 cache i 2 jezgre, ali očito je native dual core, i da se clockat do 4GHz sa malim povećanjem napona.
17 godina
Hyperion kaže...
dery kaže...

Ako Bog da...

Ovaj Athlon II x2 250 je redizajniran skroz, mislio sam da ima disable-an l3 cache i 2 jezgre, ali očito je native dual core, i da se clockat do 4GHz sa malim povećanjem napona.
 Taj Athlon II X2 250 ce bit boli glava cini mi se fino se kloka ne treba mu puno struje i jos 1mb Cache po jezgri to ce bit pravi posel nema kaj, samo da nasi trgovci tu opet ne nabiju cijene daboda im grom kucu pokrivo vec vidim kak taj proc radi kod mene u kompu morat cu si omastit brk s njim nema druge!Cool
16 godina
neaktivan

Al svejedno je sporiji od Intel Core2 arhitekture na istom taktu. A da negovorim koliko se Intel C2D procesori dobro oc-aju. Ovaj Athlon ce bit dobar procesor za nezahtjevne korisnike, za filmove i multimediju pod uvjetom da bude jako jeftin.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mtopol kaže...

Al svejedno je sporiji od Intel Core2 arhitekture na istom taktu. A da negovorim koliko se Intel C2D procesori dobro oc-aju. Ovaj Athlon ce bit dobar procesor za nezahtjevne korisnike, za filmove i multimediju pod uvjetom da bude jako jeftin.

Malo je sporiji, vidit ćemo kak se u igricama ponašaju. Ovi se isto tako dobro oc-aju, kakve nezahtjevne korisnike, bit će oni i za zahtjevne igrice dobri baš kao i core 2.
17 godina
mtopol kaže...

Ako ja sa svojim Athlon 64 LE-1620 na 3.0 ghz sa 1mb Cache radim na svom kompu kaj god hocu bez frke i ikakvih problema i usporavanja istina igrice ne igram bas ali s tim procesorom se moze i fino poigrat ko hoce to se zna,  pa kak onda Athlon II X2 250 moze bit za  filmove i multimediju i za nezahtjevne samo kak si do tog dosel kojom formulom bit ce on za sve odlican za ne previse love i to je tak. To za nezahtjevne i one koji ne igraju igrice bas se moze rec za upravo taj moj proc LE-1620 iako bi se ljudi iznenadili koliko je dobar taj proc to znaju oni koji ga koriste sigurno pa mogu to i potvrdit !Cool
17 godina

Ne bi bilo loše upecati jednog od ove dvojice... Premda, priznajem da do danas nisam čuo za ovog dvojezgrenog Phenoma.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
mtopol kaže...

Ako ja sa svojim Athlon 64 LE-1620 na 3.0 ghz sa 1mb Cache radim na svom kompu kaj god hocu bez frke i ikakvih problema i usporavanja istina igrice ne igram bas ali s tim procesorom se moze i fino poigrat ko hoce to se zna,  pa kak onda Athlon II X2 250 moze bit za  filmove i multimediju i za nezahtjevne samo kak si do tog dosel kojom formulom bit ce on za sve odlican za ne previse love i to je tak. To za nezahtjevne i one koji ne igraju igrice bas se moze rec za upravo taj moj proc LE-1620 iako bi se ljudi iznenadili koliko je dobar taj proc to znaju oni koji ga koriste sigurno pa mogu to i potvrdit !Cool
 Eh da koristis neki brzi procesor onda bi ti se muka bila vretit na taj Athlon 64 LE-1620...
Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan

Ovaj Phenom II x2 550 nije tako loš,ako se da dobro klokat, možda on  ili x3 720BE uleti u moje kučište.

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo, cini se kak su stigli vec i kod nas.

Phenom 2 X2 550

Athlon 2 X2 250

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

AMD PHENOM II X2 550 @ 6,00GHz sa LN2

Athlon II x2 i Phenom II x2 review - GURU3D

Kod nas dolaze u roku tjedan- dva iako ih već ima na www.nabava.net , ali ih nemaju na lageru. Cijena će biti od 800kn pa nadolje.

Phenom II x2 (3,1GHZ) je jak kao E8400 (3GHz), znači još nisu jači od intela, ali razlika je vrlo mala, međutim phenom II je jeftiniji dosta.

Athlon II x2 (3,0Ghz) malo kaska,ali ništa previše i to samo zato jer nema l3 cache,ali zato ima 2MB l2 cache-a (phenom II x2 ima 1MB)

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 21:34 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ma neman komentara

Intel je izbacio Pentium Dual Core E6300 kao konkurencija ovim

I od kojih je osjetno sporij

alo modovi, može meni pola zvjezdice? Malo mi je pola.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neki_lik kaže...

ma neman komentara

Intel je izbacio Pentium Dual Core E6300 kao konkurencija ovim

I od kojih je osjetno sporij

U pravu si, AMD radi dobar potez sa Phenom X2, intel naprosto nema odgovora.
17 godina
neaktivan
BORG kaže...
 AMD radi dobar potez sa Phenom X2, intel naprosto nema odgovora.
 Strpite se malo, Intel će odgovorit sa Core i5.
17 godina
Bara kaže...
BORG kaže...
 Core i5 cilja na malo skuplje tržište, a dali sam napomenuo da trebaš novu matičnu kupit i ako bi se poslje odlučio na core i7 nećeš ga moći staviti jer je nisu isti socketi...
16 godina
neaktivan

ispricavam se gospodo, imam pitanje no nema potrebe da otvaram novu temu.

Pitanje:

Koji vrstu procesora da si uzmem ? (Iskljucivo igranje)

dvo-jezgreni, tro-jezgreni, cetvero-jezgreni

puno vam hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bara kaže...
BORG kaže...
 Ma znam da oce ali mislim da Intel radi glupost jel ce za i5 biti drugaciji socket od i7.
To mi nema smisla.
17 godina
Postal Dude CRO kaže...

ispricavam se gospodo, imam pitanje no nema potrebe da otvaram novu temu.

Pitanje:

Koji vrstu procesora da si uzmem ? (Iskljucivo igranje)

dvo-jezgreni, tro-jezgreni, cetvero-jezgreni

puno vam hvala

Pa reci prvo koliko para daješ, dali imaš već matičnu lga775 ili am2/+, dali kupuješ nanovo sve itd.
16 godina
neaktivan

Imam AM2 maticu Gigabyte MA-770-DS3 rev.2

a pare , 1200 - 1500, i da ide za novi komp

16 godina
Postal Dude CRO kaže...

Onda ovaj Phenom II X4 940.
17 godina
Postal Dude CRO kaže...

To je am2+ matična.
Onda do 1500kn možeš uzet x4 920/940 zavisi gdje kupuješ, ako misliš kasnije ddr3 uzimat onda x4 810 ili x3 720.
16 godina
neaktivan
BORG kaže...
Postal Dude CRO kaže...

taj proc bude super. sam mi bude glupo kaj dok bude igral bum koristil 2 jezgre maximalno a ostale 2 budu za vrag stari
16 godina
Postal Dude CRO kaže...
BORG kaže...
Postal Dude CRO kaže...

taj proc bude super. sam mi bude glupo kaj dok bude igral bum koristil 2 jezgre maximalno a ostale 2 budu za vrag stari
 Vec ima nekoliko igara koje koriste 4 jezgre npr. GTA4, i sa vremenom ce ih biti jos vise!
17 godina
Postal Dude CRO kaže...
BORG kaže...
Postal Dude CRO kaže...

Ma vraga , meni su sve 3 jegre opterećene(ali ne full) kada igram crysis (koristi navodno 2 jezgre), star trek bridge commander (2002), star trek legacy...
A dualci počinju polako umirati, u gta 4 nemaju šanse protiv nekog triple core-a/quada.
17 godina
neaktivan

Stvarno ne znam kako vama nije jasno da je Intel i do sada ima dva različita Socketa? Core i7 dili Socket sa novim Xeonima, a Core i5 je zapravo pravi sljednik Core 2 procesora.

Core i5 cilja na malo skuplje tržište? Možda u samom početku jel će tada doć samo procesori sa 4 jezgre, ali sa prelaskom Intela na 32nm dolaze i dvojezgreni koji će sigurno bit dosta povoljni.

Nego recite mi je li AM3 procesor mora imat novu ploču da bi podržava DDR3? Da, naravno da mora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Postal Dude CRO kaže...
BORG kaže...
Postal Dude CRO kaže...
 Ma vraga , meni su sve 3 jegre opterećene(ali ne full) kada igram crysis (koristi navodno 2 jezgre), star trek bridge commander (2002), star trek legacy...
A dualci počinju polako umirati, u gta 4 nemaju šanse protiv nekog triple core-a/quada.

Zaboravio si i one neke trke(GTR?) di 720 zakolje i prežvaće svakog dvoglavog intelića....
Nego....s rebelsheavena: 550 BE,unlocked 4 cores na Biostarki pere na 3,7 stabilno...... neue blockbuster?
Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
neaktivan

AMD je napravio odličan korak s Phenomom II X2 i X3 možda i X4 intel naprosto nema odgovora na to

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Taj AMD možda dobro radi procesore za igre, ali ja još nisam vidija njihov procesor koji je nadmašija Intela u video obradi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice