XP ili Sedmica

poruka: 61
|
čitano: 7.241
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
XP ili Sedmica

Ukratko, zanima me da li bi  na ovaj laptop bilo bolje staviti XP ili sedmicu? Premda bi ako je ikako moguće rađe sedmicu stavio, jer je neusporedivo lakše namještavanje wirellesa i sličnih sitnica...Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: XP ili Sedmica

kad saznas kolko ima rama i koji proc mozd ti neko i kaze 

...trebate pozivnicu za neki torrent tracker? posaljite mi pp...samo ako imate u zamjenu SCC ili TTi...trebate LockerZ invite?samo posaljite pp...
16 godina
odjavljen
XP ili Sedmica

Nije mi jasno to 'lakse' namjestanje...

Ne znam sto je toliko tesko namjestiti na XP-u... Mozda je malo teze pronaci drivere, ako ne znas koristiti google.

Generalno, ako je toliki problem, stavi sedmicu.

Hacker002 kaže...

kad saznas kolko ima rama i koji proc mozd ti neko i kaze 

Pise, ali malo vislje od samih specifikacija Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 23:29 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...

Pise, ali malo vislje od samih specifikacija Izlanuo se

imas pravo...nisam vidio jbg...

@autoru

ak nemislis nist zahtjevnije radit sedmicu ce terat bez problema...proc i grafa su mi usko grlo...

...trebate pozivnicu za neki torrent tracker? posaljite mi pp...samo ako imate u zamjenu SCC ili TTi...trebate LockerZ invite?samo posaljite pp...
15 godina
neaktivan
XP ili Sedmica

Definitivno sedmica, ionako na njemu nebuš terao igre i neke zahtjevne aplikacije.

Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
XP ili Sedmica

Piše, ali ok. Dakle proc je Intel Celeron T1500 (1.86Ghz), 2GB rama, 160HDD, grafika Intel 4500MHD...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP ili Sedmica

Nije za mene,za kolegu je.  Ja se držim svojeg PC, a kad bih kupio neki laptop kupio bih neki od najmanje 6000knSmijeh A znam da se on ne namjerava igrati na tom laptopu, nego samo surfati i sl. Ok, hvala na savjetu. Najbolji ste Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Riker kaže...

Piše, ali ok. Dakle proc je Intel Celeron T1500 (1.86Ghz), 2GB rama, 160HDD, grafika Intel 4500MHD...

Ti si ludji od nase vlade, sto je je... Pa udaras TU na odgovore na tvoje vlastito pitanje Izlanuo se

Da i tebi nije danas rodjendan pa si se malo urokao ?

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Riker kaže...

Ti si ludji od nase vlade, sto je je... Pa udaras TU na odgovore na tvoje vlastito pitanje Izlanuo se

? Ne vidim u čemu je problem...I sam vidim da može vriti sedmicu, samo sam htio čuti i 'drugo mišljenje'.

16 godina
odjavljen
Riker kaže...

? Ne vidim u čemu je problem...I sam vidim da može vriti sedmicu, samo sam htio čuti i 'drugo mišljenje'.

Pa glupo je... Postavis pitanje i onda udaras palce... Al' OK, ako te to zadovoljava...

15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Riker kaže...

Ajd pusti čovjeka, pitao je za savjet i dobio ga i zašto on sad nebi mogo zahvalit s TU ili hvala tipkom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 23:47 (ivand123).
17 godina
neaktivan
ivand123 kaže...

Definitivno sedmica, ionako na njemu nebuš terao igre i neke zahtjevne aplikacije.

A da tjera onda sedmica ne bi valjala? Ne razumijem ovaj komentar.

16 godina
odjavljen
ivand123 kaže...

Ajd pusti čovjeka, pitao je za savjet i dobio ga i zašto on sad nebi mogo zahvalit s TU ili hvala tipkom.

Pa ti si pravi primjer da su ljudi pogubljeni u tim svim silnim tipkama i da su bez smisla...

15 godina
neaktivan
logic kaže...
ivand123 kaže...

Sedmica kao operativni sustav zauzme više resursa za razliku od recimo XP-a stoga se aplikacije (npr. igre) sporije izvršavaju iako samo OS radi fluidnije. Slično je bilo i s Vistom samo što je ona imala još nekih svojih "problema".

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 0:19 (ivand123).
16 godina
neaktivan
ivand123 kaže...
logic kaže...
ivand123 kaže...

Sedmica kao operativni sustav zauzme više resursa za razliku od recimo XP-a stoga se aplikacije (npr. igre) sporije izvršavaju iako samo OS radi fluidnije. Slično je bilo i s Vistom samo što je ona imala još nekih svojih "problema".

to je istina ali ipak nema smisla za xp jer ionako na tom laptopu nebi bas mogao igrat igre

17 godina
ivand123 kaže...
logic kaže...
ivand123 kaže...

Kao sto su?

Nije se zvala Mojave? :)

- Psiho246
17 godina
XP ili Sedmica

Vistu ili sedmicu pukni i gotovo i to čak 64-bitnu verziju.

Jel taj celeron single core ili dual?

Ja sam na ovaj jedan laptop sa T3300 i takvom intelovom integrušom stavio vistu i vrti se super, samo za igranje nije nikako ta integrirka preslaba je, probao sam.

Na svom laptopu mogu igrat dosta stvari (C2D T5800 @2.00GHz ,HD3470,320GB,2GB DDR2) i stavio sam windows 7 x64.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP ili Sedmica

Ma neću staviti 64bitnu jer ima samo 2GB rama za što će 32bitna biti dostatna....

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemas razloga da ne stavis a mozda i dokupis ram kao ja ;)

17 godina
neaktivan
XP ili Sedmica

Dokupiti ram za laptop? Teško..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sto?

16 godina
XP ili Sedmica

Definitivno instalirati xp,zbog slabog procesora.Namigiva

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajd ne zezaj covjeka ;)

16 godina
logic kaže...

Ajd ne zezaj covjeka ;)

Ne zezam,slab procesor,spor hdd,-bolje je ubost xp.Moze kasnije napraviti drugu particoju pa isvrobati 7.

Ali sigurno xp bude bolje radio na tom laptopu.

17 godina
neaktivan

Win 7 na tom radi kao zmaj.

17 godina
neaktivan
Riker kaže...

Ukratko, zanima me da li bi  na ovaj laptop bilo bolje staviti XP ili sedmicu? Premda bi ako je ikako moguće rađe sedmicu stavio, jer je neusporedivo lakše namještavanje wirellesa i sličnih sitnica...Hvala

ako hoćeš  da ti sve prođe bez puno traženja drivera i ostalih muka , instaliraj
Ubuntu 10.4...em besplatno, nema virusa...osim ako nisi zagriženi igrač...za sve drugo je bolji linux

razloge potraži ovdje

http://www.youtube.com/user/hoggar001
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 9:46 (hogar strašni).
17 godina
neaktivan
XP ili Sedmica

Ma, ne treba toliko komplicirati stvari...btw. nije za mene, nego kao što sam rekao za kolegu. Kolega nije informatički nastrojen, i nikad nije isprobao ništa drugo osim windowsa stoga ne želim komplicirati. Instalirati ću mu sedmicu 32bitnu, mislim da će mu raditi sve bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
logic kaže...

onda XP radi na tom stroju kao zmajev veći braco.

ne kužim furku oko win 7.

je li to zbog njegove nepresušne ljepote ili !?

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
logic kaže...

onda XP radi na tom stroju kao zmajev veći braco.

ne kužim furku oko win 7.

je li to zbog njegove nepresušne ljepote ili !?

Zbog toga a i zbog jednostavnosti...

17 godina
neaktivan

Onda ja ne kuzim furku oko xp? Jel to zbog njegove nepresusne ljepote ili !?

Sto ne koristis win  2000? Mozes milsiti kako bi tek win 2000 radio na tom stroju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 11:14 (logic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice