Kao i sto pise u naslovu teme, ovdje se radi o Toshibinom prijenosniku.
Sve njegove specifikacije mozete vidjeti ovdje: http://www.toshiba.de/discontinued-products/satellite-l850d-10v/
A problem bi bio sljedeci. Znaci, koristeci speccy, vidjeh da mi temperatura "divlja" (105C +). Stoga odlucih otvoriti ga, ocistiti, te promjeniti pastu.
Nakon obavljenog navedenog posla, speccy i dalje prikazuje istu temperaturu.
Pomislio sam da nije mozda problem u programu, da krivo ucitava. Stoga sam ucitavao temperaturu sa HWMonitor CPUID... ucinak isti, (105C +).
Eh, onda sam htio vidjeti u BIOSu da malo pregledam kako je navedeno, kad tamo nema toga. Updateam ga, kad ono i dalje isto...
Znaci vent mi ne radi uvijek, nego onako, gledajuci speccy nakon sto prode 105-110C. Pa spusti do 90 i opet tako... ali vent nikad ne radi svojom "punom snagom" ...
Skinuh SpeedFan i dobih sljedece podatke: (nevazno HD0 37C, GPU 56C) temp1 57C. E sad, ovaj "temp1" pokazuje vrijednost temperature kao i speccy kad pokazuje temperaturu maticne.
I sad ne znam sto mi je ciniti. U cemu je problem? Da li se vent kasno pokrece? Max temp za ovaj procesor (AMD A6 4400M) je 100C, pretpostavljam da bi se preko toga gasio, ali on se ne gasi.
Ideje?