Punjač za HP smart pin 65W/90W

poruka: 9
|
čitano: 2.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Postovanje,

imam stari laptop HP 6830s kojem je bio ekran polomljen,te su crkli punjac i baterija,danas sam uzeo ekran i punjac kod lika na njuskalu,uglavnom na novom punjacu mi stoji 65W,stari je originalni 90W,ovaj je isto originalni samo je eto problem u tih 65W,evo navest cu i ostale informacije:

STARI 90W

INPUT:100-240V~1.6A 50-60 Hz

OUTPUT:19V --- 4,74A

NOVI 65W

INPUT:100-240V~1.5A 50-60 Hz

OUTPUT:19.5V --- 3,33A

Mene sad zanima hoce li biti ikakvih problema u radu laptopa,bateriju takodjer imam u planu nabavit pa me zanima hoce li je puniti,citao sam po stranim forumima i uglavnom navode da se gube performanse laptopa sa slabijim punjacem pa ako ima ko slicnog iskustva ili kakvih saznanja bio bih mu zahvalan da mi napise jer imam opciju da vratim punjac prodavacu ako mi ne pase.Ekran upravo ugrađujem.

Hvala unaprijed i lijepi pozdrav

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Punjač za HP smart pin 65W/90W
Nikada se neide sa manjom snagom nego što je originalni,već možeš ili isto ili većom
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
eragon kaže...

novom punjacu mi stoji 65W,stari je originalni 90W,ovaj je isto originalni samo je eto problem u tih 65W,

Postoji mogucnost da ti laptop sam javi da mu je novi punjac preslab i da radi zbog toga sporije, odnosno da nist ne javi te ce se novi punjac forsirat vise, odnosno pretjerano grijati i morat raditi na maksimumu/iznad maksimuma sto ce na kraju rezultirati njegvom preranom smrti, mozebitnom nestabilnosti u radu laptopa.

Kolega iznad je dobro rekao, kupuje se isti ili stepenicu jaci.

HP Elitebook 2570p + eksterna graficka kartica, Dell Precision m6600
16 godina

Evo ekran sam upravo osposobio i pokrenuo sam ga sa punjacem od 65W,ne grije mi se punjac al osjetim da se pregrijava ovaj sklop di se punjac ukljucuje,kad stavim ruku s donje strane osjetim da se malo pregrijao,a poruke mi nikakve nije izbacivao jer je samo na punjacu posto je baterija davno otisla,tako da ga nemogu iskljucit/ukljucit pa da vidim javlja li ista,vjerojatno cu ekran zadrzat a punjac sutra vratit pa se bacit u potragu za novim.

0 0 hvala 0
16 godina

E sad novo pitanje u vezi pregrijavanja da ne otvaram novu temu,koji mogu biti moguci razlozi pregrijavanja,pregrijava mi se znaci tocno onaj dio ispod ventilatora i to jako uz normalno koristenje,znaci nikakve igrice ni zahtjevni programi nisu pokrenuti,samo chrome i to je to i pocne se grijat odmah nakon paljenja,prasina nije u pitanju jer je ociscen vise puta a i jucer sam ga rastavljao radi ekrana i nema prasine?

EDIT: punjac sam rijesio,zamijenio sam dns onaj od 65W za drugi od 90W sa istim parametrima kao i original

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2014 16:06 (eragon).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
eragon kaže...

E sad novo pitanje u vezi pregrijavanja da ne otvaram novu temu,koji mogu biti moguci razlozi pregrijavanja,pregrijava mi se znaci tocno onaj dio ispod ventilatora i to jako uz normalno koristenje,znaci nikakve igrice ni zahtjevni programi nisu pokrenuti,samo chrome i to je to i pocne se grijat odmah nakon paljenja,prasina nije u pitanju jer je ociscen vise puta a i jucer sam ga rastavljao radi ekrana i nema prasine?

EDIT: punjac sam rijesio,zamijenio sam dns onaj od 65W za drugi od 90W sa istim parametrima kao i original

Kolke su tocno temperature?

Uglavnom mozes pomocu RM-Clocka undervoltat procesor i s time smanjit temperature.

HP Elitebook 2570p + eksterna graficka kartica, Dell Precision m6600
16 godina
darkydark kaže...
eragon kaže...

Kolke su tocno temperature?

Uglavnom mozes pomocu RM-Clocka undervoltat procesor i s time smanjit temperature.

Evo trenutnih temperatura u prilogu,prva ideja mi je pokusat sa termalnom pastom s obzirom da mu nikad nije mijenjana a imam neku koju sam uzimao za drugi laptop prije mjesec dva,a onda bi mogao pokusati sa undervoltingom,ocu izgubit performanse sa undervoltingom,i koliko to opcenito steti racunalu?

16 godina
neaktivan

Pa dobro ako ti je punjać 90w koji.... si kupovao onda 65w?

Daj mi neko logično objašnjenje?  {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 19:07 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina

Ma u lika sam kupovao ekran za laptop pa sam vidio da ima tih dijelova i odma sam ga pitao da nema slucajno i punjac za njega,pa mi je dao taj.Tada nisam ni obracao paznju nego kad sam doma dosao usporedjivo sam sa originalom i skuzio da je tako,ugl zvao sam lika i lik je imao i od 90w pa smo zamijenili,evo jos uvijek radi sve kako treba pa cemo vidit dokle :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice