prošli mjesec sam kupio ACER emachines E510 (ništa jako, 2GB RAM, interna grafika, Celeron 2.13)..trebam ga za brodsku navigaciju. Evo problema: naravno da sam ga kupio bez OS-a ali.. jedva sam ušao u BIOS (F2-Bios setup, F10-Bios Boot, Delete, ništa ne šljaka), poludio sam odnio ga na prodajno mjesto i dječak je ušao u Bios ODMAH, rekao mi da ti prijenosnici imaju caku da moraš držat neku tipku par sekundi (zaboravio koju) pa onda F2, uglavnom ne znam kako u BIOS..Onda, dobio sam drivere samo za Vistu, ajde to sam riješio Internetom,nisu mi ni trebali dat,ma nije to problem, problem je: Ne mogu instalirati Tsunamis(navigo program). Na računalu od sina, na svome, na starom laptopu(IBM thinkPad), na Lenovo od frenda, svuda bez problema....e, ovdje- neće. Nebrojeno puta sam instalirao različite verzije Win sa i bez packova, sa i bez Net Frame, Vistu nisam ni probao jer ne radi Tsunami na njoj..Na FAQ od njihovih stranica savjetovali su nekom liku koji ima slični problem da u postavkama Biosa prebaci na portovima USB, Serial na standard opciju...ne mogu u Bios a i ne vjerujem baš..jer program se instalira ali u modu bez senzora(GPS, Sonder, AutoPilot..)i ne očitava Dongle driver, kao da mu u samom računalu nešto onemogućava tu funkciju...da napomenem..imam i stariju verziju tog programa i ona radi bez problema, ova koja i nije baš najnovija(2004g.)neće. Da, čak sam pronašao i staru W98, instalirao..i ne radi. Muči me što to funkcionira na dva računala i tri laptopa a na ovom ACERU neće..Ko ima rješenje, svaka mu dala..ili svaki, nek bira. Od mene ima kilo škampi(velikih, 4 komada u kilo) HVALA
Problemi s instalacijom
- poruka: 7
- |
- čitano: 1.292
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
prođe 24h niko se ne javlja..svi junaci mukom zamukoše..bar mi recite kako da uđem u BIOS
-kupi USB to Serial port converter... trebao bi raditi.
ma jesam, imam ga jer tako spajam GPS
-onda jedino googlati za noviji (sentinel) USB dongle software.. probaj na .ru ali pazi na viruse.
Za ulazak u BIOS vjerojatno moras drzati Fn tipku i onda F2 jer ona pali funkcijske tipke koje inace imaju druge funkcije.
Meni na laptopu čak u BIOS ulazi sa F12