Problem sa Acer laptopom

poruka: 23
|
čitano: 8.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem sa Acer laptopom

Pozdrav.

Sinoć normalno ugasim laptop i odem spavati, jutros pokušam upaliti laptop i ništa.

Upali se i zavrti disk te se oglasi sa dva beepa i tu stane i ostane raditi..

Niti dođe do biosa niti ništa.

Probao sam disk on radi, izvadio jedan keks rama i ostavio drugi, mijenjao sam utore probao i drugi keks ali i dalje ništa..

Zvao sam Mikronisov HelpDesk i rekli su mi da je vjerojatno matična i da im donesem u servis jer tamo sam ga kupio.

Dali netko zna koliko bi okvirno mogla biti cijena matične?

Znam da sigurno nije jeftina.

Garancije nemam laptop je star 2.5godine do sada nikakvih ptoblema radilo sve do sad kako treba.

Laptop: ACER ASPIRE 5920G-602G32BI

RoBi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Problem sa Acer laptopom

cijena nove matične s poslom zamjene ti je skoro uvijek u rangu cijene novog laptopa pa smatram da ti se to ne isplati...

pogledaj oglasnik za rabljenu...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
17 godina
neaktivan
Problem sa Acer laptopom

Da baš toliko?! Čitao sam na nekom forumu jedan striji post od prošle god., neki lik je matičnu za sličan takav model platio oko 2500kn..

Što je najgore ni jednog takvog modela na oglasnicima u djelovima nema.

Ne preostaje mi drugo nego da ga odnesem u Mikronis na dijagnostiku da vidim točno šta i koliko taj dio dođe pa onda odlučiti šta napraviti..

Ima netko iskustva sa Mikronisovim servisom Zel-cos?

RoBi
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 11:04 (B4sic!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
B4sic! kaže...

Da baš toliko?! Čitao sam na nekom forumu jedan striji post od prošle god., neki lik je matičnu za sličan takav model platio oko 2500kn..

Što je najgore ni jednog takvog modela na oglasnicima u djelovima nema.

Ne preostaje mi drugo nego da ga odnesem u Mikronis na dijagnostiku da vidim točno šta i koliko taj dio dođe pa onda odlučiti šta napraviti..

Ima netko iskustva sa Mikronisovim servisom za prenosnike?

Zel-Cos je Mikronisov servis-prva su liga dečki,brzi i kvalitetni...cijene objektivne

17 godina
neaktivan
Problem sa Acer laptopom

Znam da je, ajde bar nešta dobro u svemu.. :D

Dali netko zna gdje se na Acer laptopima nalazi baterija BIOSa da probam nju još izvaditi, jer to je zadnje što još mogu probati?

RoBi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa Acer laptopom

Koji BIOS ima laptop? Vidi što točno ta 2 beepa znače.

No need to run and hide It's a wonderful, wonderful life No need to hide and cry It's a wonderful, wonderful life
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 11:17 (username).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
B4sic! kaže...

Znam da je, ajde bar nešta dobro u svemu.. :D

Dali netko zna gdje se na Acer laptopima nalazi baterija BIOSa da probam nju još izvaditi, jer to je zadnje što još mogu probati?

Ako se upoće može izvaditi,moguće da je ona integrirana za ploču,pa postoji negdje pored nje jumper i mora se kratkospojiti da se BIOS resetira...ali ako niti do BIOS-a ne dolaziš,teško da ti to bude pomoglo...

16 godina
moderator
B4sic! kaže...

na matičnoj ispod sve one plastike...uglavnom treba rastavit skoro sve da dođeš do nje...

ali mislim da ti to nemože pomoć kad nema ni biosa

15 godina
protjeran
Problem sa Acer laptopom

moguće je da je ploča dobila power spike:Koristiš l inaponsku zaštitu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa Acer laptopom

Ma ni do njega, točnije na ekranu mi apsolutno ništa ni ne prikaže od kad pritisnem power tipku..

Disk zavrti i dvd-prža se oglasi i nakon toga dva beepa..

Samo, čudno mi je kako mi nije u radu krepao nego tek kad sam ga ugasio i ujutro ponovno pokušao uključiti, a ni na punjaču nije bio cijelu noć nego sam ga ujutro prištekao..

RoBi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
B4sic! kaže...

Ma ni do njega, točnije na ekranu mi apsolutno ništa ni ne prikaže od kad pritisnem power tipku..

Samo, čudno mi je kako mi nije u radu krepao nego tek kad sam ga ugasio i ujutro ponovno pokušao uključiti, a ni na punjaču nije bio cijelu noć nego sam ga ujutro prištekao..

Pa krepavanje se događa pretežno pri uključivanju,iznanadni napon,još ako nisi imao prenaponsku zaštitu...

17 godina
neaktivan
Problem sa Acer laptopom

Ne, samo njegov original punjač..

RoBi
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 11:31 (B4sic!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
B4sic! kaže...

Ne, samo njegov original punjač..

{#}.....Dovoljna je fluktuacij u mrežnom strujnom naponu i sasvim mali naponski "šiljak" da ti spuri ploču...E drugi puta ćeš "pljunuti" tih 100kn za zaštitu...Moja sućut ploči...

16 godina
moderator
B4sic! kaže...

matična, ili možda procesor...

tako je na mojem bilo kad je procesor crko al bez ikakvih beepova

računala u principu ne crkavaju u radu nego se samo odjednom ne žele upalit...

17 godina
neaktivan
Problem sa Acer laptopom

A šta nema u adapteru da on reže te špiceve i puša manji napon laptopu, ili još bolje da on krepa prvi da bi zaštitio laptop?

RoBi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
B4sic! kaže...

A šta nema u adapteru da on reže te špiceve i puša manji napon laptopu, ili još bolje da on krepa prvi da bi zaštitio laptop?

Nema,to je obični adapter...mislio sam na ovo,jeftino a čuva ti lap samo tako....

17 godina
neaktivan
Problem sa Acer laptopom

Da, nemam to. Sad će biti red to uzeti kad popravim laptop da ne dođe opet do toga.

Ništa idem ga poslati u Mikronisov servis i molim boga da je nešto drugo a ne matična.

Hvala dečki na pomoći! ;)

RoBi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
B4sic! kaže...

Da, nemam to. Sad će biti red to uzeti kad popravim laptop da ne dođe opet do toga.

Ništa idem ga poslati u Mikronisov servis i molim boga da je nešto drugo a ne matična.

Hvala dečki na pomoći! ;)

Eto,na gori način si nešto naučio..imaš te APC prenaponske zaštite u Heinzelovoj na br 12..jako povoljno

nema na čemu...{#}

16 godina
-testiraj sam;

- traži za acerov BIOS što znače dva bipa.

- ako ne pronađeš, izvadi sve RAMove (koliko sam razumio, imaš dva RAM-modula). Odspoji HDD i ako imaš još neki priključak kao miš...

... -ako su i dalje isti bipovi, moguće (vjerojatno) da je u pitanju RAM, to je najjeftiniji-najmanji kvar. Ako se bipovi promjene, tad su novi bipovi za RAM, što znači da je greška drugdje (i da je RAM vjerojatno OK).

... -prva pomoć: očisti kontakte (gumicom za olovku) i priključi (jedan po jedan)... ako radi, happy

- procesor nije, može biti samo hladnjak (pregrijavanje) ali u pravilu bi blokirao u radu, prolazio bi boot-BIOS.

-sve ostalo je na ploči. Tad se to se ne isplati popravljati jer je cijena novih računala niža od popravka (vidi trenutne akcije 2.500-3000kn), toliko u pravilu košta servis. Jedino povoljnije je ako u servisu imaju polovnu ploču.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
Problem sa Acer laptopom

Sorry,evo točne adrese firme...jeftinije nego drugdje...

http://www.instar-informatika.hr/category.asp?cate=neprekidna-napajanja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa Acer laptopom

Koja je šansa da mi je otišla možda grafička kartica?

Ako slučajo je ona, dali bi mi bar do biosa onda došao?

RoBi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa Acer laptopom

Da provjeriš što ona dva beepa znače onda bi valjda znao da li ti je grafička otišla a ne nagađa bezveze.

No need to run and hide It's a wonderful, wonderful life No need to hide and cry It's a wonderful, wonderful life

0 0 hvala 0
16 godina
B4sic! kaže...

Koja je šansa da mi je otišla možda grafička kartica?

Ako slučajo je ona, dali bi mi bar do biosa onda došao?

-grafička na notebookovima nije izmjenjiva (mogla bi biti, ali nitko to ne radi, par modela). Tako da ti ništa ne znači ta mogućnost.

-ovisi o vrsti kvara, vjerojatno bi imao atrefakte i vjerojatno vi mogao u BIOS i windowse... Zato je malo vjerojatno (i beskoristno) da je VGA krivac.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice