Preporuka jeftinog tableta

poruka: 36
|
čitano: 13.792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Znači, zanima me jeftini tablet za surfanje, čitanje pdf-ova i pokoji filmić...

Cjenovni rang 1.000,00-1.500,00

Kakvi su ti tableti u odnosu na one od 3.000,00? Vjerojatno u budućnosti, ili već sada, neće moči biti updejtani na noviji OS. Koliko je to problem u Android-u tj. koliko su aplikacije podržane u starijih verzija? 

Nemam android uređaj tako da ne znam kakva je situacija.

Za neko čudo, tableti u tom cjenovnom razredu su uvijek bili ugašeni u dućanu, tako da nisam imao prilike usporediti.

0 0 hvala 0
16 godina

Ovo bi trebao biti nekakav best bay oko 1500 kuna: PrestigioMultiPadPMP5080B

http://www.notebookcheck.net/Review-Prestigio-MultiPad-PMP5080B-Tablet-MID.64658.0.html

Pogledaj i Joyplus 788 u chipoteci.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Preporuka jeftinog tableta
Pogledaj Flytouch 4
robimarko@gmail.com
16 godina
robimarko kaže...
Pogledaj Flytouch 4

Ne mogu ga naći za kupiti kod nas?

Za sada mi je favorit PMP5080B

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.12.2011 23:48 (hrastro).
14 godina
neaktivan

Moja preporuka Arnova 8 , dođe 999kn u Tisku

17 godina

Imaš još jeftiniji Prestigio model, sa 7" ekranom, multitouch ekran, 256MB RAM, 8GB interne memorije, Android 2.2, model PMP7070C. Besplatna dostava iz Portia jer je više od 1000kn.

Ako se možeš protegnuti još 200 kn više onda bih ti preporučio isto što i kolega nekoliko postova iznad za model 5080 s 8" multitouch ekranom i Androidom 2.3 te 512 MB RAM-a. Taj model ima 4GB internu memoriju.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Hvala!

Još je uvijek favorit 8050.

Prednosti;

8'' kapacitivni ekran 

Android 2.3

1 0 hvala 0
16 godina

Kupljen Prestigio MultiPadPMP5080B {#}

Čekam poštara s paketićem 

HVALA

1 0 hvala 0
14 godina
hrastro kaže...
robimarko kaže...
Pogledaj Flytouch 4

Ne mogu ga naći za kupiti kod nas?

Za sada mi je favorit PMP5080B

Pa imaš na ebayu i Chinagraberru.No pazi na ebayu ima i kopija.Kopije su uvijek katastrofalne.

Prvo se informiraj na apad.tv forumu

robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

Da ne otvaram bezveze novu temu

Znaci trazim tablet do nekih 1500 kn. Kupio bih ovdje ili vani nije mi to posebno vazno...

Tako trazim malo po netu i nasao sam ovaj tablet

http://chinagrabber.com/onda-vi40-elite-edition---8gb-android-4-0-tablet-pc---9-7-ips-capacitive-a10-apad.aspx

Ovako po specifikacijima mi izgleda vrlo dobro i velicina ekrana mi pase. Sad me zanima dal ima sto bolje za tu cijenu, te koliko bi me dosao shipping i carina te dal ima koju sansu da prode ovo carinu bez gledanja ili ako mi vec bubnu carinu dal cu imati kakvih problem a jer ovaj tablet ima wifi i mislim da cak ima i 3g.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prodam ti ja novi iPad 2 64GB Bijeli za 1.600 kuna

14 godina
neaktivan

ja ti bih sad odmah dao 1600kn ali znam da je nova godina i nitko nije tako bedast :D da proda po toj cijeni

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prestigio PMP5080b je odličan tablet. Kupio sam ga prije mjesec dana u Linksu za 1.599,00 kn, najviše na temelju ovog reviewa i do sada nisam nimalo požalio.

Ono najvažnije, updatovi firmwarea stižu redovito. I ovako radi odlično, a u pripremi je i Android 4 (Ice Cream Sandwich).

0 0 hvala 0
16 godina

Danas je stigao i zadovoljan sam :)

No, to mi je prvi android uređaj tako da moram još puuuno tipkati na njemu da bi donio konkretnije zaključke.

Jedino me zanima, piše RAM MAX 286MB Free 43MB.

Onako, u specifikacijama piše 512MB, pa rekoh da pitam?{#}

Vjerojatno je taj "ostatak" rezerviran za OS?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 17:44 (hrastro).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrastro kaže...

Da, ostatak je za sistemske procese.

P.S. prvo napravi update firmwarea, ako vec nisi. {#}

13 godina
neaktivan

Ovako, da se ukljucim i napisem svoje dojmove o mom tabu.

Radi se o JoyPlus M718 (7 inca), kupljen prije 6 mjeseci.

Prvi primjerak koji sam imao me razocarao jer je nakon tjedan dana prestao raditi touch na ekranu, nisam nista mogao. Dobio sam novi i on radi ok sto se tice toga.

Ekran u usporedbi sa najjacim igracem - iPadom je naravno losiji, sto se tice inputa na dodir pa do boja, ali ok, nisam ni ocekivao nista bolje za 900 kn (na akciji).

Brzina rada taba je onako, ok. Treba mu da otvori aplikaciju, knjigu ili nesto, ali kad otvori, radi bez brige (iako recimo na angry birdsima na nekom vecem levelu zna zalagati malo, ne znam kako su ostali s tim)

Filmovi, serije - vrti bez problema, kvaliteta je odlicna.

Brzina interneta - E, tu je slabiji. Spor je poprilicno kad se nesto radi, skida itd. Ja ga ni nisam kupio za to pa mi nije problem.

Tezina - ima ga dosta, ne znam tocno, ali nije bas za drzanje u ruci satima. Dobro, namjestim se uvijek. ;)

Baterija - Pa dobra je, recimo citanje knjiga par sati dnevno, sa iskljucenim wifijem traje 2-4 dana, ovisi koliko ga mucim. Ako gledate filmove ili ste na netu - racunajte da ce se relativno brzo isprazniti, mozda za 4-5 sati.

Ako imate jos pitanja, pucajte.

Ja bi ga preporucio ljudima koji ne ocekuju performanse iPada za 900 kn i prvenstveno ga hoce za citanje ili gledanje multimedije - NE ZA INTERNET.

Ima ga u intersparu (Osijek) i chipoteci koliko ja znam za 800 - 1000 kn, ovisi o akcijama.

0 0 hvala 0
16 godina
macak kaže...
hrastro kaže...

Da, ostatak je za sistemske procese.

P.S. prvo napravi update firmwarea, ako vec nisi. {#}

Naravno,  to je prvo sto sam napravio tj. sto je on napravio po prvom spajanju na WiFi.

Nego, titlovi u filmovima su bez nasih znakova, pa kako to "popraviti"?

Hvala

17 godina
hrastro kaže...

Naravno,  to je prvo sto sam napravio tj. sto je on napravio po prvom spajanju na WiFi.

Nego, titlovi u filmovima su bez nasih znakova, pa kako to "popraviti"?

Skini mVideo player.apk. Mogu se podesiti veličina, boja i pozicija titlova. Podržava i hrv. dijakritičke znakove. Pogledaj u Android Marketu ili negdje drugdje (znaš već gdje :).

Ne sječam se da li je bio free.

17 godina
Ako imaš neku vezu u US, nek ti uzme Kindle Fire.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina

Mali osvrt nakon kupljenog 5080B;

+

1. Lijepo pakirano
  2. Futrola
  3. Pod prstima se čini vrlo kvalitetan (gumiran)
  4. Nema štekanja i trzanja glede surfanja, filmova pdf, barem ne dok ga ne zapunim raznoraznim glupostima
  5. Android store
  6. Surfanje sa Operom je i više nego dobro
  7. Kapacitivni multitouch ekran je odličan (iako prikaz boja, kontrast i kut gledanja baš i nije)

-

1. Nakon instaliranja aplikacije sa Android storea, tek tada dobijem poruku da moj uređaj nije podržan i da tražim refund
  2. S druge strane, dopušta mi da instaliram neku igru koja će ultra "štekati" kao npr., Ski Challange 2012 (vjerojatno sam kritičan zbog dosadašnjeg rada na iOS)
  3. Navigacijske tipke nisu osvjetljenje, tako  da u mraku moram pogađati njihovu poziciju
  4. Stereo zvučnici koji su smješteni tako da ispravno funkcioniraju samo u okomitom položaju

+ u odnosu na iOS

1. Nije potreban software na računalu da bi prebacivao datoteke sa i na tablet
  2. Sviđa mi se kada na kompu, na android storeu, kliknem na install te se sve automatski odvija na tebletu
  3. Widgeti i ostali karafeki koje na iOS dobivam tek jailbreakom

- u odnosu na iOS

1. Već spomenuto u točki -1.

Ostale recenzije;

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=226261

http://android.bswireless.hr/2011/12/prestigio-multipad-pmp5080b-solidan-gingerbread-tablet/

http://www.notebookcheck.net/Review-Prestigio-MultiPad-PMP5080B-Tablet-MID.64658.0.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 12:34 (hrastro).

0 0 hvala 2
16 godina
Micek kaže...

Skini mVideo player.apk. Mogu se podesiti veličina, boja i pozicija titlova. Podržava i hrv. dijakritičke znakove. Pogledaj u Android Marketu ili negdje drugdje (znaš već gdje :).

Ne sječam se da li je bio free.

Hmmmm.... u izborniku sa filmom piše Subtitle: Yes

Kada pokrenem film, title-a nema

U preferences sam stavio kvačicu na Enable Subtitles, pa ništa :(

17 godina
hrastro kaže...

Hmmmm.... u izborniku sa filmom piše Subtitle: Yes

Kada pokrenem film, title-a nema

U preferences sam stavio kvačicu na Enable Subtitles, pa ništa :(

Sestra je prije par mjeseci uzela ovakav tablet PMP5100C koji ima Android 2.1 i lošiji je od tvojega (nema multitouch, ima slabiji proc i RAM...) i bez problema pokreće titlove sa hr znakovima na navedenom playeru.

Pogledaj da li su titlovi potpuno istog naziva kao i film i da li su u .srt formatu.

Ako da, probaj skinuti još koji android video player, ima ih dosta. Koji konkretno, ne znam.

14 godina
neaktivan

hrastro @ "Kapacitivni multitouch ekran je odličan (iako prikaz boja, kontrast i kut gledanja baš i nije)" Dali mislis pod ovim "prikaz boja" kad se direktno gleda u zaslon ili pod odredjenim kutom..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jeti kaže...

hrastro @ "Kapacitivni multitouch ekran je odličan (iako prikaz boja, kontrast i kut gledanja baš i nije)" Dali mislis pod ovim "prikaz boja" kad se direktno gleda u zaslon ili pod odredjenim kutom..?

A ono, ako ne obrađuješ fotografije na njemu, onda je ok. Ima vrlo uskii kut ispravnog prikaza boje i kontrasta.

Amaterski se bavim obradom fotografija, imam IPS monitor, pa sam valjda malo osjetljiviji na temu. 

14 godina
neaktivan
Mozes staviti sliku tableta tu? :)
http://www.youtube.com/watch?v=DP71Uv40Umk&feature=related

0 0 hvala 0
16 godina
nbafan kaže...

Zašto? Gore u mojoj recenziji su linkovi na ostale recenzije koje uključuju fotke (uključujući i fotke ekrana pod različitim kutevima) i youtube prezentacije.

17 godina
hrastro kaže...
nbafan kaže...

Zašto? Gore u mojoj recenziji su linkovi na ostale recenzije koje uključuju fotke (uključujući i fotke ekrana pod različitim kutevima) i youtube prezentacije.

Pa što je tako teško stavit sliku tvog korištenja?

16 godina
Mitch kaže...
hrastro kaže...
nbafan kaže...

Pa što je tako teško stavit sliku tvog korištenja?

Teže od gore jednog klika na link.. zaista ne vidim poantu, prosvijetlite me?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 17:43 (hrastro).
17 godina
Pa kad recenziraš nešto, normalno je da ćeš stavit sliku.
15 godina
neaktivan

ako znate narucivati iz kine daleko je najbolji i najjeftiniji (sa postarinom i svime 1200kn) ONDA vi40 sa androidom 4.0 (5mpx + 1,3mpx kamera, 1gb ddr3, 1,2-1,5ghz a10,cap.mult.touch.5.point,9,7", meni stize za mjesec dana)

(najbolje otvoriti u google chrome pa nek vam on na engleski prevede)

http://www.onda.cn/Mp3/ProductInfo.aspx?ProductId=178

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 23:16 (fpopic).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice