Preporučite TV karticu za LAPTOP

poruka: 10
|
čitano: 8.021
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Htio bi kupit tv karticu za LAPTOP ali neznam koju!!!

Koju vi preporučujete???

Ivan

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Preporučite TV karticu za LAPTOP

Avermedia... bilokoju, imao sam tri vrste i sve su radile super.

17 godina
neaktivan

mene zanima da li te tv kartice mogu sluzit samo za prijenos videa na tv. tj imam stari tv (činč i škart ulaz na tv-u) a na laptopu je hdmi izlaz. pa izgleda da bi isplativije bilo uzet tv karticu (za laptop) i onda spojit tako na tv nego trazit neki hdmi konverter na škart ili činč. i još jedno pitanje... da li, ako se moze spojit, tv kartica guta procesor i mora biti na snimanju kako bi propuštala signal (to mi je nešta palo na pamet da bi to tako moglo šljakat). znači tv kartica mi ne treba za program već za spajanje tv-a i laptopa. i da li to sve tv kartice mogu? ili što mora imati?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam siguran da češ naći to što tražiš, a ako i nađeš mislim da će to biti neka skupa eksterna tvkartica koja bi imala video izlaz ili tako nešto, a pogotovo da bi imala scart na sebi! Zašto si na taj televizor ne staviš običnu antenu i zdravo...?

AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, ATI Radeon HD 2400S 512MB, 2GB RAM DDR2, 320HDD...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TOMs kaže...

Nisam siguran da češ naći to što tražiš, a ako i nađeš mislim da će to biti neka skupa eksterna tvkartica koja bi imala video izlaz ili tako nešto, a pogotovo da bi imala scart na sebi! Zašto si na taj televizor ne staviš običnu antenu i zdravo...?

nije problem to da gledam program nego je problem da spojim laptop s takvim tv-om, tj da laptop daje sliku na tv(za divx-e i igre). a teško da ću naći neki konvertor sa hdmi-a na činč i a još manje vjerujem da bi to radilo i kad bi našao. zato pitam za te tv-kartice... pomislio sam da bi mozda to moglo nekako sljakati....
17 godina
neaktivan

evo ti dvije varijante: jeftinija i skuplja

- ako ti netko može napravit... tu ti je shema sa VGA na SCART!

ako ti se neda ovo raditi,

pogledaj si skuplju varijantu na ovom linku http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=1602032

uz bi trebao kupit i onaj scart sa prekidačem in/out pa se s-video sa tog adaptera ušteka u njega

vga2scart vga2scart
scartadapter scartadapter
AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, ATI Radeon HD 2400S 512MB, 2GB RAM DDR2, 320HDD...
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2009 18:16 (TOMs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TOMs kaže...

evo ti dvije varijante: jeftinija i skuplja

- ako ti netko može napravit... tu ti je shema sa VGA na SCART!

ako ti se neda ovo raditi,

pogledaj si skuplju varijantu na ovom linku http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=1602032

uz bi trebao kupit i onaj scart sa prekidačem in/out pa se s-video sa tog adaptera ušteka u njega

e hvala na shemi gdje si ju samo našao, al ne vjerujem da cu lemiti i prespajati ima tu dosta posla tako da mi se više svidja ova druga solucija. nego palo mi je napamet zar ne mogu hdmi kablovi od recimo nintendo wii-a sluzit za isto? a vidim da ih ima u kojoj god trebam varijanti... zna netko, ima netko, jel probao netko? mozda sam se i zeznio, al zar ne bi mogao neki od kablova za konzole? pa zar recimo ps3 nema hdmi izlaz a mora da bude i kabel za spajanje na starije tv-e? za wii nisam siguran kakav izlaz ima.. xbox 360 bi isto trebao imat ako se ne varam hdmi izlaz???
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2009 12:37 (damirddd).
17 godina
neaktivan

Nemam ni jednu konzolu od spomenutih, ali mislim da ti ovak stvari stoje,
Ako imaš hdmi televizor onda češ konzole spojit preko hdmi, a ako nemaš spojit češ normalno (konzolu i TV)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da tako stvari stoje al sam zaboravio nešto bitno, izgleda da su (naravno) promjenjeni video izlazi na konzolama tj za taj hdmi izlaz s konzola treba posebni (sony, nintendo, xbox) kabel a s druge strane kabla je obični hdmi ili nešto drugo (ono što meni treba).   čini se da samo ps3 nema izmjenjen hdmi izlaz al izgleda da ni ne postoji hdmi kabel a da je s druge strene nešto što meni treba. naravno ne postoji ni konverter neki ili nešto slično... izgleda da su lemljenje (i spajanje na vga izlaz, i drhtanje hoce riknit tv ili kartica) ili kupnja onog adaptera jedini izlaz.

17 godina
neaktivan

ništa ti neće riknut... samo si nabavi to...Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice