Netbook procesori

poruka: 7
|
čitano: 2.902
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Netbook procesori

Gledam nesto netbooke i vidim da uglavom dolaze u 2 verzije atom n570 + intel gma i amd c-60 + radeonka, pa me zanima sta je jace u nekon normalnom radu (office, internet, skype...) jer nigdi nemogu nac direktnu usporedbu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Netbook procesori

Kod jednonitnih aplikacija, C-60 je brži cca 20-35% (zbog TurboBoosta), dok je u višenitnim N570 brži cca 10% (zbog Hyperthreadinga).

Grafika je znatno brža kod C-60, Flash je hardverski akceleriran, te posjeduje UVD3 video dekoder (podržano je hardverski akcelerirano dekodiranje dva MPEG2, DivX, Xvid, H.264 ili VC-1 streama istodobno), dok N570 podržava dekodiranje jednog MPEG2 streama (znači, ništa od gledanja HD videa (i na Youtubeu) bez Nvidia ION-a ili Broadcomovog Crystal HD dekodera).

Potrošnja je otprilike jednaka - 8,5W kod N570, 9W kod C-60.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
13 godina
neaktivan
Netbook procesori

znaci ispada da je bolje uzet c60 zbog multimedije

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Točno - office i skype će oba vrtiti, dok bi multimedija i internet (zbog flasha i videa na netu) bolje radilo na C-60. Alternativa je N570 + Nvidia ION.

Kombinacija N570 + Broadcomov Crystal HD omogućava akceleraciju dekodiranja videa u Flashu, Windows Media Playeru 12, ArcSoft TotalMedia Theatreu (OEM izdanje) i Cyberliknovom PowerDVDu (OEM izdanje) - drugi playeri nisu podržani, tako da je to polovično rješenje.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
17 godina
chuspy kaže...

znaci ispada da je bolje uzet c60 zbog multimedije

Netbook sa AMD C-60 APU je danas uvjek bolja kupnja, opčenito gledano a ne samo multimedije Atom procesori su oronuli i zastarjeli pogotovo grafički loši ili čokljavi driveri itd.{#}

Kratko rečeno Atom preskoči i zaboravi, kaj drugo ne znam di misliš kupovat Netbook i kakav no ovo dole je najeftinija varijanta ca AMD C-60 APU i to je to.{#}

http://www.protis.hr/products/details/notebook-asus-1015bxblk157s-crni/51656

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan

Jep, taj i gledam, s tim da bi uvalio 2gb rama plocicu i to je to, tj. jedna opcija. Gledam nesto prenosno (ne vece od 13") da se moze koliko toliko ugodno radit na njemu i da ima pristojnu bateriju do 3k kn, samo je kod nas tako nesto egzibicija nac.

p.s. 12" bi bilo taman sta se tice prenosivosti, a opet ekran ima dovoljnu povrsinu za napisat nesto i sl...

13 godina
neaktivan
Netbook procesori

Kad je već tema otvorena da ne zapičinjem novu.

Uglavnom sada su ugurali celeron 887 procove i dvojba mi je između te linije i amd C-60/70 sa radeonkom.

Uglavnom po svim testovima celeron je dosta jači (1500+ score) aj mi je upitno šta intel hd3000 grafa može.

Celeron pije dosta više batku, u pravilu kolko sam vidio netbooci sa celeronima traju oko 4-5 sati batke, a ovi sa amd-om ili atom-om 6-10 sati..

Ajde neki savjet šta više odabrati jer lagano pucam od hrpe informacija.. {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice