Imam laptop Asus N551jk sa i7 procesorom, grafička Nvidia GTX850M, 4 Gb rama, 1 TB Hdd, wind10 pro 64 bitni, zadnji driveri instalirani, sve ažurirani redovito...ali laptop u određenim situacijama ne može odraditi multitasking!
Primjer: Kopiram cca 100 Gb podataka sa vanjskog diska na Hdd od laptopa i dok traje kopiranje laptop je neupotrebljiv, ne može pokrenuti nijednu drugu aplikaciju, windows explorer otvara minutu...Isti taj proces sa istim podacima na HP G3 laptopu na poslu koji je slabiji u svakom pogledu radi besprijekorno, dakle dok se podaci kopiraju imam otvoreno par aplikacija, youtube, excel, word, sve radi bez trzanja.
primjer 2: dok se instalira bilo kakav program veći od cca 50 mb također ne može pokrenuti nikakve aplikacije dok instalacija ne završi.
primjer 3: kad tek podignem windows treba mu 30-ak sekundi da pokrene firefox iako nijedna druga aplikacija nije aktivna.
sa druge strane, progutat ce bilo kakvu modernu igru ili autocad bez problema sve dok neka druga aplikacija nije aktivna.
Provjerio sam Hdd sa nekoliko programa, sve izgleda u redu, nema novijih drivera od instaliranih. Stvarno nemam ideju u čemu je problem. Laptop bi po specifikacijama trebao gurati Windows i više aplikacija odjednom bez problema ili se varam?