Posto nisam prije imao laptop zanima me dali baterija moze biti cijelo vrijeme u lapu dok je on u struju i akko bi se trebala odrzavati baterija, hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
što se baterije tiče može biti cjelo vrijeme unutra. ali bolje za nju da ju izvadiš dok je laptop na adapteru.
aha i mislio sam si ali opet da pitam
Potpuno vađenje baterije također nije najsretnije rješenje.
No, većina laptopa dođe sa nekakvim softverom za održavanje baterija, pa treba pogledati što on kaže. Taj softver, pimjerice, svako
toliko isprazni bateriju i napuni je, te tako obavi jedan ciklus.
Malo pretraži ovaj podforum, ova rasprava se već vodila par puta....
Bok!
Imam notebook HP nx5000 kome se pokvarila baterija te trebam kupiti novu. Ovo su podaci o bateriji koje sam nasao na laptopu:
Battery Li-ion 8 Cell, Replace with HP spare 338669-001 CT: IA752N1009311A
Da li je moguce mozda u ovaj laptop ugraditi bateriju Compaq Evo N160 4400 mAh, 14.4 V, tamnosive boje, Li-ion, dimenzija 148.1x77.4x19 mm, model br CS-CP1700 koju sam nasao na batteryupgrade.com?
eto isto pitanje .. kupio novi laptop i mislim ga najcesce drzat ukljucenog na struju(adapter) pa me zanima jel bolje izvadit bateriju ili ne? nasao sam na internetu puno savjet ali svaki govori drukcije... npr ako izvadim bateriju a nestane struje makar na sekundu moze mi se pokvarit hard disk i isto tako ako nema baterije taj dio di ona treba stajat je nezasticen itd
eto isto pitanje .. kupio novi laptop i mislim ga najcesce drzat ukljucenog na struju(adapter) pa me zanima jel bolje izvadit bateriju ili ne? nasao sam na internetu puno savjet ali svaki govori drukcije... npr ako izvadim bateriju a nestane struje makar na sekundu moze mi se pokvarit hard disk i isto tako ako nema baterije taj dio di ona treba stajat je nezasticen itd
Ako si priključen na gradsku mrežu izvaditi bateriju jer stalno punjenje i pražnjenje smanjuje vijek trajanja .
A šta je sa svim računalima (kantama ) koje nemaju baterije ?
oni su na milosti i nemilosti gradske mreze
ma citao sam da je dobro izvadit i tako cuvat da se ne grije i da se ne puni svako malo tako da cu to vjerojatno i napravit ali sam i skuzio da mi kompjuter sam sprjecava ponovo punjenje kad je ukljcen u struju jer pise plugged in, not charging i mogu birat ocu li na bateriju ili adapter.
Ljudi pomagajte.Problem je sledeci,kada ubacim bateriju u laptop da se puni,ona se puni ali meni i dalje stoji u donjem desnom uglu kao da laptop radi na bateriji a ne na punjacu sto pre nije bilo tako,a kada se napuni do kraja laptop se zaledi i moram ga ugasiti pa upaliti? sta bi mogao biti problem? pozz