Koji od ova dva laptopa?

poruka: 1
|
čitano: 1.387
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji od ova tri laptopa?

Pozdrav,

pošto mislim da je bezveze opet uzeti nešto slabašno i da rikava kao bivši laptop, mislim da ću skupiti nešto malo više novaca pa kupiti nešto kvalitetnije. Naravno i za to "nešto" trebati će dobra 3 mjeseca štednje i to je max koji si mogu priuštiti. Našao sam tri laptopa koji su mi se dopali, ali neznam što bih izabrao... Ili neki drugi? Namjena bi im bila praktički za sve. Od igara (NE Battlefield 3 i GTA 4!!!), preko drugih programčića, glazbe, interneta, teksta... Radi se o ova tri, a navesti ću uz svaki što mislim da valja (+), a što ne valja (-):

I da, ako i bude neki drugi kao preporuka, cifra od 4000 kn NE smije se prijeći!

HP ProBook 4530S LH301EA

+ HDD prostor dovoljan

+ Veličina ekran odlična

+ Anti-Glare za ekran (ne volim blješteće, jer su loši za moje oči)

+ Autonomija 6 h

+ 4 USB porta

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Loš raspored i nepravilna količina memorije 1GB+2GB (zahtjeva kupnju dodatnog RAM-a)

- Lošija grafička kartica

- Bez OS-a

HP ProBook 4730S LG870EA

+ HDD prostor dovoljan

+ Jača grafička kartica (od ostala dva)

+ Anti-Glare za ekran

+ Autonomija 6 h

+ 4 USB porta

+ Produljeno jamstvo na 2 godine

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Loš raspored i nepravilna količina memorije 1GB+2GB (zahtjeva kupnju dodatnog RAM-a)

- Prevelik ekran (koliko god čudno izgledalo, ali to mi smeta jer bi trebao biti lakše prenosiv,

a i performanse na takvoj rezoluciji stavljaju grafičku u podređeni položaj)

- Slabiji procesor (od ostala dva)

- Težina

HP 630 A1D74EA

+ HDD prostor dovoljan

+ Veličina ekrana odlična

+ Anti-Glare za ekran

+ Najjači procesor (od ostala dva)

+ Dobar raspored i količina memorije

+ Uključen OS u cijenu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Jako slaba grafička

- Samo 3 USB porta

- Slabija autonomija

Dakle to su tri "kandidata". HP sam izabrao jer me ASUS iznevjerio (krepaje i osoblje je odurno). Acer mi nije nešto. Toshiba, Samsung, Fujitsu su preskupi. Lenovo ne nudi jake performanse koliko kvalitetu izrade. Apple mrzim iz dna duše. A ostali su nebitni. To je samo moj, nepovrediv, subjektivan stav. Evo, sada radim na HP-u i već 3,5 godine radi vrlo dobro. Kao što rekoh, volio bih da mogu odigrati Fifu ili PES (možda bolje, jer je manjue zahtjevan) na njemu, pa makar i na nižim detaljima. I ovako neke ne toliko komercijalne igre. A uz to da je prenosiv (težina, autonomija), jer bi ga osim na more nosio možda i na neku visoku školu ako uopće budem išao. I najbitnije... Da radi barem 3 godine savršeno pod opterećenjem od 6 sati dnevno (u prosjeku). Dakle da se ne kvari procesor ili nešto. Najmanje mi je bitna veličina HDD-a. Iz prvog i najbitnijeg razloga što sve držim na eksternom, a to sve je nekih 30GB. Tako da bi bio dovoljan i jedan od 250GB. Za rezoluciju i ekran nemam neke preference. Iako ne volim one ogromne (rezolucije i ekrane), jer onda zaista čovac u PES-u izgleda kao mikrob. Tipa na 17", 1920x1080!!! Odurno i okouništavajuće. Meni je potrebno nešto da vidim slova i slike, a da je pritom ekran udaljen barem 60 cm od očiju. Jer me strah čoraviti, kada već imam -2 dioptriju. Evo, to bi bilo to. Ako ima netko kakav bolji prijedlog od ova tri, neka kaže. Rado ću pogledati.

LP,

Scythe.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice