HP 4510s - CPU Fan Issue

poruka: 5
|
čitano: 3.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HP 4510s - CPU Fan Issue

Nakon kompletnog čišćenja starog laptopa imam jedan problem. Da elaboriram;

Nakon čišćenja laptop se uopće nije htio upaliti, jedan od glavnih uzroka ovoga vjerovali ili ne kod ove serije je prejako pritegnut vijak. Ok, našao sam to i rješio, no dan iza upalim laptop i dobijem Bios Error 501 (Bios corrupt or missing), ok, flasham i to i sve ok.... Nakon flashanja se javlja problem; ventilator u laptopu je nonstop na 100%, maximum speed iako nema nikakvih problema sa zagrijavanjem...

Probao sam sljedeće;

- Resetirati BIOS - Nema nikakve promjene

- Vratit original Bios - Nema promjene

- Provjerio matičnu, konektore, pinove i sve ostalo da eventualno nije nešto eksplodiralo - sve se čini ok.

- Editirao DSDT table, probao sa postavkama za ventilator da ide max na 30%, 20%, 10%, bez obzira na unos, ventilator ignorira sve i dalje radi na 100%...

- Provjerio sve senzore i temperature, sve radi normalno i u specifikacijama.

- Isprobao hrpu programa za kontrolu, edit ACPI-ja, direktno editiranje voltaže i sl. - Bez učinka...

E sada, niti jedan program koji sam probao nema mogućnost kontroliranja ventilatora na ovom laptopu, uz to Bios na ovim laptopima ima doslovno osnovne opcije tako da tu ne mogu puno učiniti... (Da, ono što sam mogao sam probao, Plugged in/Vent off/on itd.) 

Ima li netko kakvu ideju? Razmišljam o reinstalaciji windowsa, ali sumnjam da će to ikako pomoći. Iako sam eliminirao problem hardwarea, mislim da je ipak u tome problem. Da nadodam da laptop radi normalno i bez problema osim što je ventilator na 100% i stoga proizvodi dosta buke, vlasnici ovog laptopa znaju kakva je to "bol".

Hvala unaprijed na eventualnim rješenjima i savjetima...

Ruff D.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
HP 4510s - CPU Fan Issue

Kakve su ti temperature, ocitaj ih s nekim programom, mozda je krepo senzor pa nema komunikacije.

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HP 4510s - CPU Fan Issue

Problem je u tome što senzori rade skroz ok, više puta sam testirao i svi rade kako bi trebali. Jedino što je moguće da je otišla žica na ventu koja kontrolira brzinu ili je negdje prekid na komunikaciji izmedju senzora, biosa i venta... Iako se vent gasi kad ide u standby ili hybernate stoga pretpostavljam da nema prekida nego je problem samo u kontroli brzine, stoga sam naručio novi vent da isprobam, a ako nije do venta onda je nesto na matičnoj, ali s obzirom da laptop radi ok, bez ikakvih problema (osim što je vent na 100%) neznam... Ostajem bez ideja...

Ruff D.
13 godina
neaktivan
HP 4510s - CPU Fan Issue

Da se nadodam na ovu temu da bezveze ne otvaram novu.

Na HP 4510s sam imao problem sa flat kabelom, bacao je fleševe po ekranu prilikom samog dodira kabela. Naravno, kabel sam nabavio novi i sad je došlo do drugog problema - slika je vidljiva samo pomoću lampice uperene u ekran. Na eksternom monitoru sve radi odlično, dakle grafa je sasvim ok.

Napravio sam dvije stvari:

1. Kako imam i 4515s sa ispravnim ekranom, spojio sam njega na 4510s i slika je opet zatamnjena. Dakle, 2 panela (od 4510s i 4515s ne rade kad ih spojim na 4510s)

2. Oba panela sam spojio na 4515s i slika je besprijekorna.

Dakle, nije u LED-u problem, niti u lampama. Nije problem ni u grafičkoj integriranoj jer pokazuje sliku na eksternom monitoru.

Problem bi ako bi elimirao sumnjivce mogao biti u konektoru za flat kabel na ploči 4510s. Imate li vi ekipa kakva iskustva ili preporuke?

Provjerio bih napone na tom konektoru i je li moguće da panel spojen na ploču od 4510s ne dobija dovoljno napona? Za to mi je također potreban nekakav pinout ili schema za 40-pin konektor na ploči. Ne znam ni koliko bi mi voltmetar morao davati napona na izlazu da mogu dalje reagirati. Lako ću ja to sve prelemit, al čini mi se da je problem vrlo banalan samo ga ne vidim dobro..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HP 4510s - CPU Fan Issue

Kao mali update, našao sam ovo, al ne znam koliko je korisno.. pod broj 3 - download datasheet

http://www.datasheet4u.com/datasheet/L/P/1/LP156WH2-TLC1_LG.pdf.html

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice