Hitan savjet: Asus A53TA-SX111 vs K53SV-SX708

poruka: 12
|
čitano: 3.906
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Sutra kupujem novi laptop ženi, caka je što kad već moram laptop u kući hoću da se ja povremeno mogu poigrati na njemu. Generalno igram Modern Warfare 2 i to je to, rijetko kad šta drugo ali ako gura MW2 guraće pristojno i ostale igre u tom rangu. Pitanja su slijedeća:

Koja je razlika između Asus K53 i Asus A53 serije?

Da li je za gaming bolje izabrati AMD A4-330M sa AMD Radeon 6650M grafikom ili Intel B950 sa nVidia 540M grafikom?

Razlika u cijeni mi je cca 10 evra tako da mi to nije bitna stavka. Unaprijed hvala na hitnom odgovoru :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neznam za A53, ali ovaj drugi, K53SV, taj ti pokreće igre u tom rangu. Ništa spektakularno sa detaljima, rezolucijama itd. Ali ti bi ionako povremeno zapuca,

Želim samo reći da sam ja prezadovoljan kako se ponaša ta konbinacia Intel-Nvidia.

Temperature nakon 3 sata CoD 7 su: 57c-60c( i graf. i proc.)

God save flat rate

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Koji tacno procesor imaš? Znaš li razliku između A53 i K53 modela jer identično izgledaju na fotkama. Pa pretpostavljam da na 1024x768, odnosno x600 bi MW2 trebao da radi bez problema sa full postavkama i teksturama na auto. Ili griješim? Pa kad već nije razlika u cijeni, uzeo bih onaj koji je bolji od ta dva :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Opet kažem, nisam imao prilike koristiti taj A53 model pa ti nemogu reć, ali mogu preporučit ovaj šta ja imam. Doduše u mene je veći ekran 17" (K73sv ty-247).

Na slikama ih razlikuješ : A model ima dvd lijevo, a SV ima desno! A kako se igra......iskreno nisam obraćao pažnju na rezoluciju i detalje, samo upališ i igraš, ne trza.

Pošto vrijeme za igranje imam samo u mašti.........pa zamišljam da igram..ha ha

God save flat rate

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Asus A53 je namjenjen multimediji, slusanju glazbe i gledanju videa u visokoj tj HD pocetnoj razlucivosti ili rezoluciji a K53 je serija namjenjena većim opterećenjima i gledanju videa u punoj hd rezoluciji.. moguće je da je i ponuda konektora drugačija jer asus k53 ima i USB 3.0..{#}

Iskreno moj prvi lap je bio asus i imao je stalnu boljku sa rušenjem sistema, i problemima vezanim za napajanje i zagrijevanje..

Stoga radije preporučam HP..

Slobodan
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran

Juchinio: To mi je bitno, da ne trza. Nemam ni ja vremena za igre, al' kad se već igram da to bude kako treba. Ako si ti zadovoljan, vjerovatno cu biti i ja :)

Euronics: Po specifikacijama meni oni izgledaju identični. Gdje si ti nasao specifikacije tog K53SV da ima USB 3.0? Ja sam našao jedino da K53SV ima aluminijumski poklopac za ruke u odnosu na A53TA, te naravno procesor, chipset i grafika. Ostalo sve je identično

Što se tiče kvaliteta Asus-a, ja sam istim prilično zadovoljan. Dok je HP smeće koje sebi lično nikada ne bih uzeo jer su kvarljivi

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hitan savjet: Asus A53TA-SX111 vs K53SV-SX708

Meni se asus kvario kao nikada a HP nadam se da nece se pokvariti.. a sto se tice K53 kolega ima i koristi USB 3.0.. mozda na trzistu tu nemajeu takve modele ali prema specifikaciji uz i7procesor  ide i taj standard

Slobodan
16 godina
protjeran

A vidis ja imam očajno iskustvo sa HP-om, ubjedljivo najkvarljiviji brend. Ništa, uzeću K53 zbog tog aluminijumskog naslona za dlanove, valjda se neću zeznuti

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Poslije nekoliko dana korištenja K53SV-SX708 mogu reći da sam zadovoljan radom laptopa, ali ne i tastaturom koja je identična kao na K52 modelima i samim tim pati od istih stvari. Uvija se prilikom kucanja po desnoj strani što zaista ne bih očekivao ni od nekog 10 godina starog modela. Recimo Lenovo G575 ima tastaturu koja je svjetlosnu godinu bolja, a spada u budžetsku klasu. Takodje tasteri nisu savršeno horizontalni nego su pojedini (naša slova) malo zakošeni. Jedva primjetno ali se vidi. Pojedini tasteri takodje malo teže idu. Sve u svemu, očigledno je da osoba koja odgovara na ovaj forum nije nikad radila na K53 modelu da ib izjavila ovako nešto "Tastatura na K53 je neuporedivo bolja nego na K52." 

Ekran je onako, ne baš sjajan (isprane boje i loš ugao gledanja pa se mora stalno vertikalno podešavati) ali to se u ovom cjenovnom razredu i moglo očekivati i od toga pate i ostali prozivođači u budžet klasi.

Što se tiče izbora između ova dva modela, GT540m definitivno nije sposoban da gura Modern Warfare 2 u 1280x720, jedva malo je bolji od AMD 6310 grafike iz AMD E-350 procesora i ako se iko bude dvoumio između ova dva modela kao ja, neka ide na A53TA-SX111 ubijeđen sam da će bolje proći

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran

Ispravka: nVidia 540m i te kako dobro gura Modern Warfare 2, čak 35-60 frejmova u 1366x768 i auto detaljima i 4x AA :) Ali je caka u tome što Optimus tehnologija ne prebacuje automatski na nVidia grafiku kada se igra ili neka druga 3D aplikacija pokrene, nego se prebacivati mora ručno

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Hitan savjet: Asus A53TA-SX111 vs K53SV-SX708
Shagmans kaže...

Ispravka: nVidia 540m i te kako dobro gura Modern Warfare 2, čak 35-60 frejmova u 1366x768 i auto detaljima i 4x AA :) Ali je caka u tome što Optimus tehnologija ne prebacuje automatski na nVidia grafiku kada se igra ili neka druga 3D aplikacija pokrene, nego se prebacivati mora ručno

Eto nešto si i naučio {#} a za ono što se tiče tipkovnice, tko god da ti je napisao dobro ti je rekao...puno je bolja od stare serije, neusporedivo bolja i ne uvija se. Jesi isprobao na više modela tipkovnicu? Možda ti je došao sa greškom model.

16 godina
protjeran

Nisam probao, ali vidim da se mnogi žale na to. Plus sšto imam i K52 pa ne mogu reći da primjetim neku razliku

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice